Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Španělská

Gazpacho

Gazpacho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 400 g rajčatového protlaku, 1/2 okurky, 1 menší zelená paprika, 1 malá cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř

Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do mísy spolu s paprikou. Rajčata omyjeme a spaříme horkou vodou, abychom je mohli snadno oloupat, a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným ...

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 1/2 ananasu, 2 pomeranče, 2 banány, 1/2 žlutého melounu, 10 jahod, 1 hrst borůvek, 10 malin, 15 listů máty peprné, 150 g cukru krystal, 75 ml vody, 1/2 vanilky, 1 list citrónové trávy, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce brandy

Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Ananas oloupeme a nakrájíme. Jeden pomeranč omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky (z druhého pomeranče vymačkáme šťávu na zálivku). Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Odstraníme kůru žlutého mel...

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých jahod, 50 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Jahody zbavíme stopky, opláchneme důkladně studenou vodou a rozmačkáme je vidličkou, popř. rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti a zalijeme mlékem a smetanou. Necháme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Kovbojský salát

Kovbojský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 5 rajčat, 1 konzerva červených fazolí, 1 větší paprika, 60 g smetanového sýru, 100 g eidamu, 50 ml mléka, 1 hrst sterilizované kukuřice

Okurku oloupeme a společně s rajčaty a paprikou očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostičky. Fazole opláchneme pod tekoucí vodou a přimícháme je již k nakrájené zelenině. V mléku rozmícháme tavený sýr, směs osolíme a opepříme. Sýrovou zálivku ...

Kuře se sladkou nádivkou

Kuře se sladkou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké kuře, 200 g sušeného ovoce, 400 ml vody, 1 lžíce másla, pepř, sůl, 1 lžíce sladké papriky, 3 lžíce sladké smetany, drcená kukuřice na ozdobu, hrášek na ozdobu

Sušené ovoce přelijeme 150 ml horké vody a necháme 30 minut máčet. Mezitím kuře důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, vyjmeme játra a srdce. Kuře uvnitř posypeme 1/2 sladké papriky a naplníme odkapaným ovocem. Kuře uzavřeme párátky, vložíme na pekáč...

Medový sen

Medový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce včelího medu, 2 lžíce tekutého karamelu, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml amareta, 50 ml ginu, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme kostky ledu a karamel. Důkladně promícháme amaretto, gin, med, citrónovou šťávu a vlijeme do sklenice.

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krevet, 200 g sépie, 300 g lososa, 2 hrnečky krátkozrné rýže, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 kg rajčat, 2-3 cibule, 6 stroužků česneku, 5 větších mrkví, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 l drůbežího bujónu, troška šafránu, kousek čili papričky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 citrón

Připravíme si plody moře – zpracujeme je, nakrájíme na kousky dle libosti a osmažíme zvlášť na olivovém oleji. Uchováme bokem v teple. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, odstraníme vodnatou dužinu se semínky. Najemno nasekanou cibuli zpěníme na olej...

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 100 g másla, 2 lžíce cukru krupice, 100 g vlašských ořechů, 400 ml oříškové zmrzliny

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a vykrojíme jadřince. Na roztopeném másle opečeme plátky hrušek, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté hrušky dáme na talíř, posypeme nasekanými ořechy a přidáme oříškovou zmrzlinu. Ihned podáváme.

Pangasius v těstíčku

Pangasius v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, sůl, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 červená paprika při podávání, nať petržele na ozdobu

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a osolíme dle chuti. Z vejce, mouky, sojové omáčky, citrónové šťávy vymícháme hladké těstíčko. Plátky pangasia postupně obalujeme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání o...

Křišťálová studánka

Křišťálová studánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml tequily, 20 světlého rumu

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Do sklenice vlijeme tequilu, rum a důkladně promícháme.

Orange beach

Orange beach

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pomeranče, 40 ml pomerančového džusu, 40 ml rumu, 20 ml Martini Rosso

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Z pomeranče vydlabeme dužinu, dáme do mixéru, přidáme pomerančový džus a důkladně rozmixujeme. Do sklenice vlijeme rum, Martini Rosso, přidáme rozmixovanou směs a lehce promícháme. Dozdobit můžeme plátke...

Vepřový steak na pepři

Vepřový steak na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžíce pepře čtyř barev, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce hladké mouky, 500 ml vody

Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso osolíme, posypeme pepřem čtyř barev a pokapeme citrónem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a na prudko osmažíme z obou stran dohněda. Podlijeme 200 ml vody...

Králičci z oliv

Králičci z oliv

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých vypeckovaných oliv, 20 malých vypeckovaných oliv, 60 hřebíčků

Velké olivy lehce seřízneme tak, aby pěkně stály a nepadaly. Malé olivy rozřízneme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozpůlíme. Každou osminu napíchneme na kousek párátka a vždy dva kusy zapíchneme do velké olivy. Tak nám vzniknou ouška. Nakonec zapíc...

Krůtí prsa s limetkovým přelivem

Krůtí prsa s limetkovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou vcelku, 2 lžíce mandlových lupínků, 2 lžíce zelené petrželky, 2 lžíce másla, 2 lžíce instantní jíšky nebo maizeny, 1 citrón, 2 limetky, 150 ml zeleninového bujónu, drcený barevný pepř, sůl, mandlový olej

Krůtí prsa podélně prokrojíme, rozevřeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou petrželkou a nasucho lehce opečenými mandlovými lupínky. Poté krůtí prsa upravíme do válečku, omotáme nití a opékáme asi 4-5 minut ze všech stra...

Gazpacho - studená polévka

Gazpacho - studená polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1/2 větší okurky, 1 žlutou papriku, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hovězího bujónu, 1 žloutek, 5 vypeckovaných oliv, 1/2 lžičky sladké papriky

2 rajčata, okurku a papriku nakrájíme na kousky. Přidáme rozetřený česnek, vývar a sladkou paprikou. Vše rozmixujeme do pyré. Přidáme žloutek, nakrájená zbylá rajčata a olivy. Necháme chvíli v chladu a podáváme.

Čatní z jablek

Čatní z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých jablek, 2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru, 2 skořice, 1 lžička anýzu, 2-3 ks sušených a nadrcených čili papriček, 5 ks hřebíčků, 1 lžička kurkumy, 4 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce vody, 4 lžíce nejlépe hnědého cukru

Jablka oloupeme, vykrojíme středy a nakrájíme na malé kostičky. V nerezovém hrnci dostatečně rozehřejeme olej a přidáme zázvor, skořici, anýz, čili papričky a hřebíček. Za stálého míchání smažíme asi půl minuty, než anýz ztmavne. Pak přidáme kurku...

Kuřecí steak s broskví

Kuřecí steak s broskví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 100 g másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžičku kari koření, 1-2 lžičky grilovacího koření, 1 konzervu broskví

Maso naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme maso z obou stran pozvolna do zlatova, vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku nalijeme šlehačku, přidáme bílý jogurt a kari koření, mícháme a necháme projít varem. Na talíř dá...

Mišung

Mišung

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks kalamarů, čerstvé žampiony, sušená šunka, špetka soli, bobkový list, 2 hrnečky dlouhozrné rýže, 3 paprika-červenou, žlutou a zelenou, 2 měkká rajčata, příp. rajčata v plechovce, cibule, troška sladké papriky, olivový olej

Mražené kalamáry necháme rozmrazit, chlazené i rozmražené v každém případě prohlédneme a pokud nejsou očištění, tak je očistíme a to tak, že je pod tekoucí vodou propláchneme, oddělíme tahem hlavovou část s chapadly. Hlava se nejí, odkrojíme ji te...

 Kuře s hruškami

Kuře s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g slaniny, 3 hrušky, 5 vajec, 3 lžíce bílého vína, 100 g másla, 100-150 ml černého piva, pepř, sůl, hrst petrželové natě

Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Nadrobno nakrájíme slaninu, 3 uvařená vejce natvrdo a petrželku. Vše smícháme, opepříme, osolíme, přidáme víno, 2 syrová vejce a touto směsí naplníme kuře, které nakonec zašije...

Španělské brambory s rajčaty

Španělské brambory s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 250 g anglické slaniny, 300 g rajčat, 2 ks vajec, 100 g Eidamu, 50 g másla, špetka pepře, špetka soli

Brambory oloupeme, uvaříme v mírně osolené vodě, poté necháme vychladnout. Když jsou brambory chladné, nakrájíme je na plátky, polovinu brambor naklademe do vymazaného pekáčku, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, na kostičky nakrájen...

Plněné papriky po španělsku

Plněné papriky po španělsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks paprik, 500 g mletého masa, 1 ks cibule, špetka majoránky, špetka soli, 2 stroužky česneku, 2 ks vajec

Z paprik vyndáme jádřince a omyjeme. Maso dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, špetku majoránky, utřený česnek se solí, vejce, promícháme, uděláme směs a touto směsí plníme papriky. Poté je naskládáme na tukem vymazaný plech a dáme p...

Chutné španělské špagety

Chutné španělské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 50 g tuku, 3 ks cibule, 6 stroužků česneku, 4 trojúhleníčky taveného sýru, koření v kostce bazalka-oregano od Maggi, špetka pepře, špetka soli

Špagety uvaříme dle návodu na obalu.. Na rozpáleném tuku zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhaný česnek a chvíli necháme orestovat. Poté přidáme trojúhelníčky sýru, které necháme rozpustit a přidáme 2 kostky koření. Pořádně pr...

Chilli celozrnné sušenky

Chilli celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžička chilli koření, 250 ml mléka, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g žitné mouky, 100 g špaldové mouky, 40 g slunečnicového oleje, špetka soli, 1 vejce

Mouku, mléko, olej a špetku soli umýcháme v řidší těsto, které vyklopíme na pomoučený vál a obalíme moukou, aby se nám nelepilo(musíme mít i pomoučené ruce). Válečkem nebo ručně vypracujeme z těsta placku o tloušťce 2-3 mm, posypeme jí chilli a po...

Avokádový salát s pomerančem

Avokádový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 2 avokáda, 20 kuliček oliv, 1 cibule, pár čerstvých lístků bazalky, 1 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky plnotučné hořčice

Pomeranče oloupeme a rozebereme na dílky. Avokádo překrojíme napůl a vyjmeme pecku. Oloupeme avokádo a nakrájíme na plátky. Olivy nakrájíme na polovinu a poté překrájíme půlky oliv na nudličky. Na talíř servírujeme plátky avokáda, dílky pomeranče,...

Kávové mojito

Kávové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 porce silné kávy, listy máty z jednoho stonku, 1 lžíce třtinového cukru, 0,5 limetky, kostky ledu

Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Pak si nakrájíme limetku na plátky, přidáme otrhané lístky máty a třtinový cukr - vše rozdrtíme a promícháme. Dáme do skleničky, zalijeme vychládlou kávou a přidáme ledové kuličky, případně kostky ledu.

stránka: