Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Španělská

Gazpacho

Gazpacho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 400 g rajčatového protlaku, 1/2 okurky, 1 menší zelená paprika, 1 malá cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř

Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do mísy spolu s paprikou. Rajčata omyjeme a spaříme horkou vodou, abychom je mohli snadno oloupat, a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným ...

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých jahod, 50 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Jahody zbavíme stopky, opláchneme důkladně studenou vodou a rozmačkáme je vidličkou, popř. rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti a zalijeme mlékem a smetanou. Necháme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Kovbojský salát

Kovbojský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 5 rajčat, 1 konzerva červených fazolí, 1 větší paprika, 60 g smetanového sýru, 100 g eidamu, 50 ml mléka, 1 hrst sterilizované kukuřice

Okurku oloupeme a společně s rajčaty a paprikou očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostičky. Fazole opláchneme pod tekoucí vodou a přimícháme je již k nakrájené zelenině. V mléku rozmícháme tavený sýr, směs osolíme a opepříme. Sýrovou zálivku ...

Medový sen

Medový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce včelího medu, 2 lžíce tekutého karamelu, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml amareta, 50 ml ginu, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme kostky ledu a karamel. Důkladně promícháme amaretto, gin, med, citrónovou šťávu a vlijeme do sklenice.

Křišťálová studánka

Křišťálová studánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml tequily, 20 světlého rumu

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Do sklenice vlijeme tequilu, rum a důkladně promícháme.

Orange beach

Orange beach

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pomeranče, 40 ml pomerančového džusu, 40 ml rumu, 20 ml Martini Rosso

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Z pomeranče vydlabeme dužinu, dáme do mixéru, přidáme pomerančový džus a důkladně rozmixujeme. Do sklenice vlijeme rum, Martini Rosso, přidáme rozmixovanou směs a lehce promícháme. Dozdobit můžeme plátke...

Králičci z oliv

Králičci z oliv

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých vypeckovaných oliv, 20 malých vypeckovaných oliv, 60 hřebíčků

Velké olivy lehce seřízneme tak, aby pěkně stály a nepadaly. Malé olivy rozřízneme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozpůlíme. Každou osminu napíchneme na kousek párátka a vždy dva kusy zapíchneme do velké olivy. Tak nám vzniknou ouška. Nakonec zapíc...

Gazpacho - studená polévka

Gazpacho - studená polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1/2 větší okurky, 1 žlutou papriku, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hovězího bujónu, 1 žloutek, 5 vypeckovaných oliv, 1/2 lžičky sladké papriky

2 rajčata, okurku a papriku nakrájíme na kousky. Přidáme rozetřený česnek, vývar a sladkou paprikou. Vše rozmixujeme do pyré. Přidáme žloutek, nakrájená zbylá rajčata a olivy. Necháme chvíli v chladu a podáváme.

Avokádový salát s pomerančem

Avokádový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 2 avokáda, 20 kuliček oliv, 1 cibule, pár čerstvých lístků bazalky, 1 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky plnotučné hořčice

Pomeranče oloupeme a rozebereme na dílky. Avokádo překrojíme napůl a vyjmeme pecku. Oloupeme avokádo a nakrájíme na plátky. Olivy nakrájíme na polovinu a poté překrájíme půlky oliv na nudličky. Na talíř servírujeme plátky avokáda, dílky pomeranče,...

Domácí nealko mojito

Domácí nealko mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

listy z 1 stonku máty peprné, 2 lžičky třtinového cukru, 1 limeta nebo citrón, 1,5 l vody

Listy máty omyjeme, pomačkáme a vhodíme do karafy nebo konvice. Limetu nebo citrón vymačkáme a šťávu smícháme s cukrem. Vše dobře promícháme s vodou a zalijeme mátu v konvici. Necháme dobře vychladit nebo zchladíme okamžitě kostkami ledu.

Recept na horkou čokoládu

Recept na horkou čokoládu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g čokolády na vaření, 2 lžičky cukru krupice, 1 lusk vanilky, 250 ml polotučného mléka, 150 ml 12% sladké smetany, troška Malcaa -hotového kakaové nápoje (nebo Granka)

Nejdříve si nalámeme čokoládu a podélně rozřízneme vanilku. Potom všechny přísady dáme do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejeme. Stále prošleháváme metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijeme do hrn...

Kreolská salsa

Kreolská salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1 červená paprika (kapie), 1 zelená paprika (kapie), 3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce limetové šťávy, 1/2 lžíce oregana, 1/2 lžičky kmínu římského, špetka soli, špetka pepře

Rajčata spaříme a oloupeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánev nalijeme olivový olej a cibuli s paprikou na něm chvíli opékáme. Volíme mírný plamen, cibule by měla jen zesklovatět. Mezitím si n...

Salát se šunkou jamón ibérico

Salát se šunkou jamón ibérico

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs čerstvých salátů (např. polníček, dubáček, rucola, římský, ledový nebo třeba hlávkový), nať z 1 jarní cibulky, 6 sušených rajčat v olejovém nálevu, 1/6 hlávky bílého zelí, několik kuliček hrášku, 8–10 kuliček kaparů, šťáva z 1/2 citronu, pár plátků jamón ibérico nebo jiné sušené šunky, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti

Očistěte všechny druhy salátu, pro které jste se rozhodli, a natrhejte je do mísy. Přihoďte cibulovou nať, pokrájená rajčata i zelí a kuličky hrášku. Kapary omyjte, rozmělněte a dejte zvlášť do hrnečku (s množstvím opatrně, jsou velmi slané), zaká...

Španělské gazpacho

Španělské gazpacho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 2 ks papriky (kapie), 1/2 ks okurky, 1-2 stroužky česneku, 1/2 ks šalotky, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce estragonu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčata oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a stroužek česneku. Papriky zbavíme semen, nakrájíme a spolu s olivovým olejem a vinným octem je přidáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka, p...

Pikantní Wraps

Pikantní Wraps

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortilla, 2 balení zakysané smetany, troška chilli omáčky, troška oregana, 3 hrnky strouhaného sýru Eidam, Gouda, Ementál, 6 plátků šunky od kosti, 6 plátků Parmské šunky, 6 lžic curry kečupu, troška soli, troška pepře, 12 oliv

Zakysanou smetanu dochutíme chilli omáčkou, oregánem, solí a pepřem. Na rozprostřenou tortillu rozetřeme curry kečup, položíme plát šunky od kosti, potřeme ochucenou smetanou, posypeme vrstvou strouhaného sýra a nahoru vložíme ještě plátek Parms...

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 1/2 ananasu, 2 pomeranče, 2 banány, 1/2 žlutého melounu, 10 jahod, 1 hrst borůvek, 10 malin, 15 listů máty peprné, 150 g cukru krystal, 75 ml vody, 1/2 vanilky, 1 list citrónové trávy, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce brandy

Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Ananas oloupeme a nakrájíme. Jeden pomeranč omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky (z druhého pomeranče vymačkáme šťávu na zálivku). Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Odstraníme kůru žlutého mel...

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 100 g másla, 2 lžíce cukru krupice, 100 g vlašských ořechů, 400 ml oříškové zmrzliny

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a vykrojíme jadřince. Na roztopeném másle opečeme plátky hrušek, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté hrušky dáme na talíř, posypeme nasekanými ořechy a přidáme oříškovou zmrzlinu. Ihned podáváme.

Kávové mojito

Kávové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 porce silné kávy, listy máty z jednoho stonku, 1 lžíce třtinového cukru, 0,5 limetky, kostky ledu

Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Pak si nakrájíme limetku na plátky, přidáme otrhané lístky máty a třtinový cukr - vše rozdrtíme a promícháme. Dáme do skleničky, zalijeme vychládlou kávou a přidáme ledové kuličky, případně kostky ledu.

Mušle na páře

Mušle na páře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg slávek (slávka jedlá), 2 bobkové listy, trocha mořské soli a pepře, voda dle potřeby, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 snítka čerstvé hladkolisté petrželky, šťáva z 1/2 citrónu

Slávky důkladně očistěte, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vydrhněte kartáčkem. Vousky, které z nich někdy vykukují, odřízněte, prasklé nebo otevřené mušle vyhoďte. Do hrnce nalijte vodu, aby sahala maximálně 2 cm do výšky, a zapněte vaři...

Španělský salát

Španělský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 červená cibule, 1 hlávka salátu, 2 rajčata, 2 lžíce jablečného octa nebo balsamikového, 2 lžíce olivového oleje, hrst kopru, špetka soli, špetka pepře

Připravíme si zálivku z octa, oleje, soli, pepře a jemně nasekaného kopru. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na proužky. Salát rozebereme, větší listy natrháme, rajčata nakrájíme na plátky a smícháme se salátem a cibulí. Zálivku nalijeme na...

Španělská pochoutka

Španělská pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 papriky, 1 okurka, 4 rajčata, 2 vejce, 1 cibule, špetka soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje

Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, rajčata i okurek na tenké plátky. Všechny suroviny urovnáme v řadách na mísu, posypeme cibulí nakrájenou na tenká kolečka. Pokapeme olejem a dochutíme solí a pepřem. Nakonec ozdobíme nakrájen...

Pangasius v těstíčku

Pangasius v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, sůl, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 červená paprika při podávání, nať petržele na ozdobu

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a osolíme dle chuti. Z vejce, mouky, sojové omáčky, citrónové šťávy vymícháme hladké těstíčko. Plátky pangasia postupně obalujeme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání o...

Chutné španělské špagety

Chutné španělské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 50 g tuku, 3 ks cibule, 6 stroužků česneku, 4 trojúhleníčky taveného sýru, koření v kostce bazalka-oregano od Maggi, špetka pepře, špetka soli

Špagety uvaříme dle návodu na obalu.. Na rozpáleném tuku zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhaný česnek a chvíli necháme orestovat. Poté přidáme trojúhelníčky sýru, které necháme rozpustit a přidáme 2 kostky koření. Pořádně pr...

Škeble s chorizem a bílými fazolemi

Škeble s chorizem a bílými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

50 g choriza, 1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce petrželové natě, 200 ml zeleninového vývaru, 400 g sterilovaných rajčat, 400 g fazolí, 1 lžíce vinného octu, 600 g slávek jedlých

Klobásu nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Polovinu petrželky nakrájíme na jemno, druhou polovinu jen na hrubo. Klobásu smažíme nasucho v pánvi dokřupava. Poté přidáme cibuli a smažíme 5 minut. Poté přidáme i česnek a najemn...

Masové kuličky albondigas

Masové kuličky albondigas

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězího mletého masa, 1 ks vejce, 1 lžička soli, 1 kousek petrželové natě, 1 lžička pepře, 1/2 hrnku strouhanky, 1/2 hrnku hladké mouky, 1 šálek slunečnicového oleje, 1 ks cibule

Smícháme mleté maso, vejce, nasekanou cibuli a petrželku a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a přidáme strouhanku podle potřeby. Z masa tvoříme malé kuličky (asi o velikosti Ikea kuliček), a ty pak obalíme v hladké mouce. Smažíme na o...

stránka: