Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Štíhlá slečna

Minestra - zeleninová italská polévka

Minestra - zeleninová italská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hlávkové kapusty, 1 menší bulvový celer, kousek petržele, hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 60 g rýže, sůl, 1 kostka drůbežího bujónu, 1,5 l vody, 1 stroužek česneku, 50 g ementalu, 1 mrkev

Zeleninu dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a rýži, vše zlehka osmahneme. Přidáme vodu, bujon, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme česnek utř...

Zeleninová kaše nejen pro děti

Zeleninová kaše nejen pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 větší mrkve, 2 brambory, 5 růžiček brokolice, 1 lžíce olivového oleje

Zeleninu si načistíme a omyjeme. Do hrnce s vodou vložíme mrkev a brambory a vaříme, dokud nejsou poloměkké. Potom přidáme brokolici a vaříme vše do měkka. Vodu scedíme a zeleninu rozmixujeme. Tato porce je vhodná jako příkrm pro děti od čtyř měsí...

Halloweenská polévka

Halloweenská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 4 větší brambory, 400 g dýně, 1 velká cibule, 1 malá konzerva hrášku, sůl, petrželová nať

Brambory a dýni očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme brambory a dýni, a taktéž krátce osmahneme. Odstavíme a po ochladnutí oleje zalijeme vodou. Vaříme dokud není zelenina měkk...

Rajčatový salát s Rokfórem

Rajčatový salát s Rokfórem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy nebo Rokfóru, 1 malá cibule, několik lžic kefíru, 4 rajčata, listový salát

Do misky protřeme přes síto sýr, přidáme jemně usekanou cibuli a tolik kefíru, aby vznikla zahoustlá omáčka. Talířky vyložíme opranými a okapanými listy salátu a na ně rozložíme na plátky nakrájená rajčata. Přelijeme omáčkou a podáváme jako příloh...

Těstovinový salát s hráškem

Těstovinový salát s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 300 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 200 g šunky, 1 malá hlávka salátu, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Těstoviny uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Použijeme-li hrášek mražený, den předem ho přemístíme z mražáku do ledničky aby rozmrznul. Když zapomeneme, povaříme ho 5 minut v páře. Šunku a salát nakrájíme na nudličky. V hrnku prošle...

Provensálské filety z mořských ryb

Provensálské filety z mořských ryb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg filet, 0,7 l bílého vína, olivový olej dle potřeby, 3 cibule, 2 pórky, 3 list bobkový listu, 1,5 lžíce Vegety, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Filety marinujeme asi 2 hodiny ve víně a pepři. Nahrubo nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji s pórkem. Pak přidáme rybu s marinádou, bobkový list, vegetu a dusíme asi 15 minut. Můžeme podávat s brambory.

Ananasový nápoj

Ananasový nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 10 kostek ledu, 2 lžíce cukru krupice, 1 citrón, 0,5 l vody

Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do skleněné nádoby a přidáme led a cukr. Vše rozmixujeme ručním mixerem na tekutou hmotu. Dolijeme vodou a dle potřeby přidáme šťávu z citrónu.

Dietní avokádový salát

Dietní avokádový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 50 g šunky, 1/4 citrónu, 5 listů bazalky, 100 g Eidamu (Edamu)

Avokádo, sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Posolíme, pokapeme citrónem a nakrájenou bazalkou. Promícháme a dáme asi na 20 minut vychladit do ledničky.

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čínského zelí, 150 g Eidamu (Edamu), 1 papriku, 200 g sterilované kukuřice, 1 lžičku olivového oleje, špetku bazalky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Zelí nakrájíme na větší kousky. Papriku na proužky. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam a kukuřici. Dochutíme bazalkou, citrónovou šťávou, cukrem. Osolíme, promícháme a necháme asi 30 minut vychladit v ledničce.

Zeleninový salát s žampiony

Zeleninový salát s žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 okurky, 1 pórek, 4 papriky (kapie), 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli, špetku pepře, 100 g nakládaných žampionů

Okurky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, papriky na proužky a žampiony na kostičky. Zakápneme citrónovou šťávou, olejem, osolíme a opepříme. Vše promícháme a podáváme.

Francouzské brambory - dušené

Francouzské brambory - dušené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 4 kousek párku nebo kousek ditetního salámu, 1 cibule, sůl, pepř, kmín, 4 vejce, trocha oleje

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smažíme cibulku - stačí jen do sklovata. Pak přidáme brambory, osolíme, mírně opepříme, přidáme kmín (vhodný je i mletý), je-li třeba, mírně pod...

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Šmakouna (Shmaky), lžíce pažitky, troška tymiánu, kapka olivového oleje

Plátky Šmakouna vyndáme z obalu a usušíme papírovou utěrkou. Okořeníme podle chuti a dáme péci. Nemusíme ho péci nijak dlouho, stačí aby se nám trochu opekl a prohřál. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši a dušenou zeleninu:)

 Rajčatová omáčka se šmakounem

Rajčatová omáčka se šmakounem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rajčatového protlaku, lžička tymiánu, špetka soli, lžička oregana, 1 cibule, 1 jarní cibulka, 1 plátek Šmakouna (Shmaky), 1 stroužek česneku, lžička olivového oleje, 40 g Eidamu (Edam)

Na pánvičce si necháme rozehřát olivový olej, na něm necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na kostičky nakrájené jarní cibulku a šmakouna, zalijeme je rajčatovým protlakem a ochutíme nadrobno nakrájeným česnekem, tymiánem, or...

 Tofučína

Tofučína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Tofu, 1 hrneček mungo výhonků(klíčků), 2 ks mrkve, 1 ks cibule, 1 lžička olivového oleje, lžíce sojové omáčky, 1 lžíce směsi koření na Čínu

Na pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky nakrájený tofu, který jsme si předem nakořenili směsí na čínu a necháme chvíli smažit.Dále přidáme na tenké nudličky nakrájenou mrkev a omyté a okapané mungo vý...

Zeleninový salát s tofu

Zeleninový salát s tofu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Tofu, 1 lžíce sojové omáčky, pár listů ledového salátu, 1 mrkev, hrst kukuřice

Salát omyjeme a natrháme na kousky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky, kukuřici, pokud máme mraženou, necháme rozmrazit(pro urychlení v mikrovlnce) a tofu nakrájíme na plátky zalijeme sojovou omáčkou a dorozkrájíme na kostičky (pokud máme ví...

Chilli celozrnné sušenky

Chilli celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžička chilli koření, 250 ml mléka, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g žitné mouky, 100 g špaldové mouky, 40 g slunečnicového oleje, špetka soli, 1 vejce

Mouku, mléko, olej a špetku soli umýcháme v řidší těsto, které vyklopíme na pomoučený vál a obalíme moukou, aby se nám nelepilo(musíme mít i pomoučené ruce). Válečkem nebo ručně vypracujeme z těsta placku o tloušťce 2-3 mm, posypeme jí chilli a po...

Vařená ryba

Vařená ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ryby, 1 ks cibule, celý pepř, bobkový list, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo, petrželka, máslo

Rybu očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce ryby uvaříme ve slané vodě, do které jsme dále přidali cibuli, pepř a bobkový list. Vaříme krátce, postačí 1O minut. Po uvaření porce ryby vyndáme na talíře, posypeme vejci, které jsme nakrájeli na kos...

Dušený lilek

Dušený lilek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilků, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, 1 rajče, špetka soli, špetka tymiánu, bobkový list, špetka koriandru, pár kuliček černého pepře, citrónová šťáva

Oloupané a očištěné lilky v polovině po délce rozřízneme, protkneme na nudličky nakrájeným česnekem a osolíme. Vložíme na olej, opečeme, mírně podlijeme vodou, přidáme celou cibuli, rajče, koření a dusíme. Měkký lilek vyjmeme, šťávu přecedíme, zak...

Minitortilly s pikantní tofu-rajčatovou směsí

Minitortilly s pikantní tofu-rajčatovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 minitortilly , 1 cibule, 1 jarní cibulka, 60 g Tofu, 2 lžičky červené kari pasty, 100 ml rajčatového protlaku, půl papriky

Tofu nakrájíme na drobné kousky, dáme do misky, přidáme kari pastu, promícháme a necháme chvíli přijmout chuť. Na pánvičce si necháme zezlátnout cibuli, přidáme tofu, nasekanou jarní cibulku a na kostičky nakrájenou papriku a necháme je chvíli opé...

 Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g rýže natural (celozrnné), 150 g sojového jogurtu (sojagurtu), 30 g celozrnné pšeničné mouky, 1 jablko, 1 hrst sultánek, 1 lžička skořice, 1 lžička včelího medu

Uvařenou rýži dáme do misky spolu se sojovým jogurtem a moukou a zamícháme v řídké těsto. Lžičkou klademe na pánev (nejlépe bez tuku) a roztíráme je, abychom vytvořili lívanečky o tloušťce 2-3 mm(aby se nám rychle upekly). Opékáme z obou stran. Ho...

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce drceného kokosu, 100 g bílého jogurtu, 100 g švestek, 1 lžíce kostek sušené papáji

Do jogurtu zamícháme kokos, na kousky nakrájené švestky a omyté kousky papáji, čímž vytvoříme rychlou, zdravou a chutnou pochoutku.

Vařená špalda

Vařená špalda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g špaldy, špetka soli, 250 ml vody

Špaldu propláchneme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou asi na 20 minut, ke konci bez pokličky aby se nám vyvařila voda.

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, 2 lžíce odtučněného tvarohu, třetina Šmakouna (Shmaky), 1 lžíce pažitky (v zimě třeba sušené), špetka pepře

Mrkev nakrájíme na "hranolky", neboli silnější nudličky. Tvaroh smícháme s nadrobno nakrájeným šmakounem, pepřem a pažitkou. Můžeme trochu zředit mlékem, aby se nám směs lépe mrkví nabírala.

Fit špagety

Fit špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 pórek, 1 rajče, 1 paprika, 100 g šunky, 1 konzerva žampionů, 150 g Nivy, 200 ml smetany na vaření

Pórek, šunku, rajče, papriku a žampióny nadrobno nakrájíme, vložíme do pánve a orestujeme. Poté směs zalijeme smetanou, necháme povařit a přidáme strouhanou nivu a počkáme, až se rozpustí a zahustí omáčku. Mezitím si uvaříme špagety na skus, scedí...

Cizrna v rajčatové omáčce

Cizrna v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, 150 ml rajčatového protlaku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana

Cizrnu uvaříme podle běžného návodu. Na pánvičce necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a opéci nadrobno nasekaný česnek, poté přidáme scezenou cizrnu, chvilku opékáme a zalijeme protlakem a okořeníme oreganem. Necháme asi 8 minut vařit, aby se n...

stránka: