Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Štíhlá slečna

Rajčatový salát s Rokfórem

Rajčatový salát s Rokfórem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy nebo Rokfóru, 1 malá cibule, několik lžic kefíru, 4 rajčata, listový salát

Do misky protřeme přes síto sýr, přidáme jemně usekanou cibuli a tolik kefíru, aby vznikla zahoustlá omáčka. Talířky vyložíme opranými a okapanými listy salátu a na ně rozložíme na plátky nakrájená rajčata. Přelijeme omáčkou a podáváme jako příloh...

Ananasový nápoj

Ananasový nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 10 kostek ledu, 2 lžíce cukru krupice, 1 citrón, 0,5 l vody

Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do skleněné nádoby a přidáme led a cukr. Vše rozmixujeme ručním mixerem na tekutou hmotu. Dolijeme vodou a dle potřeby přidáme šťávu z citrónu.

Dietní avokádový salát

Dietní avokádový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 50 g šunky, 1/4 citrónu, 5 listů bazalky, 100 g Eidamu (Edamu)

Avokádo, sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Posolíme, pokapeme citrónem a nakrájenou bazalkou. Promícháme a dáme asi na 20 minut vychladit do ledničky.

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čínského zelí, 150 g Eidamu (Edamu), 1 papriku, 200 g sterilované kukuřice, 1 lžičku olivového oleje, špetku bazalky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Zelí nakrájíme na větší kousky. Papriku na proužky. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam a kukuřici. Dochutíme bazalkou, citrónovou šťávou, cukrem. Osolíme, promícháme a necháme asi 30 minut vychladit v ledničce.

Zeleninový salát s žampiony

Zeleninový salát s žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 okurky, 1 pórek, 4 papriky (kapie), 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli, špetku pepře, 100 g nakládaných žampionů

Okurky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, papriky na proužky a žampiony na kostičky. Zakápneme citrónovou šťávou, olejem, osolíme a opepříme. Vše promícháme a podáváme.

Zeleninový salát s tofu

Zeleninový salát s tofu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Tofu, 1 lžíce sojové omáčky, pár listů ledového salátu, 1 mrkev, hrst kukuřice

Salát omyjeme a natrháme na kousky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky, kukuřici, pokud máme mraženou, necháme rozmrazit(pro urychlení v mikrovlnce) a tofu nakrájíme na plátky zalijeme sojovou omáčkou a dorozkrájíme na kostičky (pokud máme ví...

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce drceného kokosu, 100 g bílého jogurtu, 100 g švestek, 1 lžíce kostek sušené papáji

Do jogurtu zamícháme kokos, na kousky nakrájené švestky a omyté kousky papáji, čímž vytvoříme rychlou, zdravou a chutnou pochoutku.

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, 2 lžíce odtučněného tvarohu, třetina Šmakouna (Shmaky), 1 lžíce pažitky (v zimě třeba sušené), špetka pepře

Mrkev nakrájíme na "hranolky", neboli silnější nudličky. Tvaroh smícháme s nadrobno nakrájeným šmakounem, pepřem a pažitkou. Můžeme trochu zředit mlékem, aby se nám směs lépe mrkví nabírala.

Rychlá zdravá polévka

Rychlá zdravá polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kostka drůbežího bujónu bez glutamátu, 1 mrkev, kousek brokolice, list čínského zelí, 40 g Tofu, 20 g ovesných vloček

Dáme si vařit vodu do rychlovarné konvice a mezitím si nakrájíme na kousky zelí, mrkev, brokolici a tofu a vše si dáme, spolu s vločkami, do misky/talíře/hrnku na polévku. Kostku bujónu si rozmícháme v hrnečku v troše horké vody, vzniklým vývarem ...

Hráškovo brokolicový salát

Hráškovo brokolicový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva hrachu, 1 paprika (kapie), 1 brokolice, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce octa, 2 lžíce sezamu

Brokolicu naparíme do chrumkava, potom hneď dáme do studenej vody. Do misky nasypeme prepláchnutý hrach, pridáme pokrájanú kápiu a brokolicu. Podľa chuti posypeme bylinkovou soľou a pridáme olej, ocot, semienka opražené na sucho, premiešame a hneď...

Rychlá kapiová pomazánka

Rychlá kapiová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml odtučněného tvarohu, 1 cibule, 1 paprika (kapie), sůl

Kapii nakrájíme na malé kousky. Suroviny dáme do mísy a vyšleháme.

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mrkve, 5-6 jablek, 2-4 lžíce citronové šťávy

Mrkev a jablka nastrouháme a zalijeme šťávou z citronu. Mužeme dochutit ještě strouhanými oříšky nebo kokosem.

Lehký celerový salát

Lehký celerový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celer, 1 jablko, 2 lžíce citronové šťávy, 50 ml majonézy

Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a také nastrouháme. Smícháme, přidáme majonézu a citrónovou šťávu a lehká pochoutka je na světě!

Sójový salát s houbami

Sójový salát s houbami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sojových bobů, 150 g hub nakládaných v octě, 50 g cibule, špetka soli, špetka pepře, 20 ml octa, 15 ml oleje, 1 lžička cukru, 1 vařené vejce, 1 červená kapie

Doměkka uvařenou sóju promícháme s nakrájenými surovinami a zalijeme vyšlehanou zálivkou z octa, soli, pepře, cukru a pažitky.

Zeleninová směska ke svačince

Zeleninová směska ke svačince

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kedluben, mrkev, ředkvičky, květák

Zeleninku očistíme a kedluben s mrkví nakrájíme na špalíčky, ředkvičky rozčtvrtíme a květák rozebereme na drobné růžičky. Dáme na mísu a promícháme. Podáváme s pikantními omáčkami, případně postačí i obyčejná dijonaisa.

Česneková pomazánka s Tofu sýrem

Česneková pomazánka s Tofu sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného Tofu, 150 g sýrokrému, 1 bílý jogurt, 6 velkých stroužků česneku

Cesnak prelisujeme, nastrúhame Tofu syr, pridáme syrokrém, jogurt a dobre vymiešame. Podávame s bagetou, hriankami.

Fazolky s tofu

Fazolky s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek fazolí z konzervy, 1 kostka Tofu, 250 g žampionů, 3 lžíce hladké mouky, 10 ml sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2 lžíce oleje

Na malé kocky pokrájame tofu, pokvapkáme sojovou omáčkou, premiešame a necháme odstáť asi 1/2 hod. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané šampiňóny, krátko podusíme, pridáme fazuľku a ešte dusíme asi 10 minút. Nakoniec pridá...

Jarní vitaminová bomba

Jarní vitaminová bomba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek karotky, 1 svazek cibule, 1 hlávkový salát, 4 žampiony, 2 mladé kaleráby, 10 lusků mladého hrášku, 200 ml zakysané smetany, 100 g uzeného sýru oštiepok, citronová šťáva, špetka soli, lžička cukru

Očistenú umytú jarnú zeleninu, huby a cibuľku aj s vňaťou pokrájame na hrubšie rezance, osolíme, pridáme citrónovú šťavu, cukor, postrúhany syr a zalejeme rozšľahanou kyslou smotanou. Zmes dobre, ale zľahka premiešame a necháme v chlade odležať.

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce másla, možno i pomazánkové a jiné, 1 cibule, 1 paprika červená, možno i sterilovaná (kapie), 2 lžíce mleté sladké papriky , 1,2 lžičky soli, troška mletého bílého pepře, 1 - 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, troška mletého kmínu

Změklé máslo utřeme s tvarohem, přidáme utřený česnek, hodně nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku pokrájenou na jemné nudličky. Přimícháme kečup, sladkou mletou papriku, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme podle chuti i mletý kmín. Kdo ...

Letní těstoviny

Letní těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 6 malých rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, troška bazalky, špetka soli

Těstoviny uvaříme al dente. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Česnek utřeme se solí. Vše smícháme a zakapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou.

Pohanka na sladko s ovocem

Pohanka na sladko s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g pohankové lámanky, 300 ml vody, špetka soli, 4 lžíce medu, 4 lžičky olivového oleje, 2-3 lžíce kondenzovaného mléka, ovoce (množství a druh podle chuti), hrst sekaných vlašských ořechů, hrst rozinek

Vodu se špetkou soli přivedeme do varu, vsypeme lámanku, hrnec přiklopíme a necháme 20 minut přikryté pokličkou stát. Po této době pohanka změkne a voda se vsákne. Pohanku promícháme, přilijeme kondenzované mléko, olej a přimícháme med a proplách...

Energetický řepovo - mrkvový koktejl

Energetický řepovo - mrkvový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 1-2 malé červené řepy, špetička soli, trochu pomerančové šťávy, špetička pepře, trošku petrželové natě

Mrkev a řepu odšťavíme, chvíli povaříme a dochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí. Nebo šťávu vypijeme jen tak, bez dalšího dochucování.

Bageta s lososem ke svačině

Bageta s lososem ke svačině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celozrnná bageta, 15 dkg uzeného lososa, troška kopru, kousek citrónu, 1 lžička pomazánkového másla, 2 listy ledového salátu

Bagetu rozkrojíme a potřeme máslem (můžeme ji i zevnitř opéci na másle). Poklademe na ni lososa, dáme na něj snítky kopru (otrhané malé části), zakápneme troškou citronové šťávy a nakonec přidáme list čerstvého ledového salátu. Podáváme.

Startovací mango-jablečný nápoj

Startovací mango-jablečný nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 3-4 lžičky citronové šťávy, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky medu, špetka mleté skořice, 250 ml jablečného moštu nebo přírodní šťávy

Mango oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu rozmixujeme v mixéru na kaši, přihodíme všechny zbylé ingredience kromě jablečného moštu a znovu rozmixujeme. Vzniklé pyré nalijeme do dvou sklenic a v každé dolijeme přibližně 125 ml moštu.

Zelný salát v letním provedení

Zelný salát v letním provedení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky mladého zelí, 3 rajčata, 2 jablka, 1 bílá cibule, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř a tymián podle chuti, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 1 lžička cukru krupice

Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jaderník a čtvrtky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kousíčky a c...

stránka: