Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Štíhlá slečna

Zeleninová kaše nejen pro děti

Zeleninová kaše nejen pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 větší mrkve, 2 brambory, 5 růžiček brokolice, 1 lžíce olivového oleje

Zeleninu si načistíme a omyjeme. Do hrnce s vodou vložíme mrkev a brambory a vaříme, dokud nejsou poloměkké. Potom přidáme brokolici a vaříme vše do měkka. Vodu scedíme a zeleninu rozmixujeme. Tato porce je vhodná jako příkrm pro děti od čtyř měsí...

Halloweenská polévka

Halloweenská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 4 větší brambory, 400 g dýně, 1 velká cibule, 1 malá konzerva hrášku, sůl, petrželová nať

Brambory a dýni očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme brambory a dýni, a taktéž krátce osmahneme. Odstavíme a po ochladnutí oleje zalijeme vodou. Vaříme dokud není zelenina měkk...

Rajčatový salát s Rokfórem

Rajčatový salát s Rokfórem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy nebo Rokfóru, 1 malá cibule, několik lžic kefíru, 4 rajčata, listový salát

Do misky protřeme přes síto sýr, přidáme jemně usekanou cibuli a tolik kefíru, aby vznikla zahoustlá omáčka. Talířky vyložíme opranými a okapanými listy salátu a na ně rozložíme na plátky nakrájená rajčata. Přelijeme omáčkou a podáváme jako příloh...

Těstovinový salát s hráškem

Těstovinový salát s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 300 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 200 g šunky, 1 malá hlávka salátu, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Těstoviny uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Použijeme-li hrášek mražený, den předem ho přemístíme z mražáku do ledničky aby rozmrznul. Když zapomeneme, povaříme ho 5 minut v páře. Šunku a salát nakrájíme na nudličky. V hrnku prošle...

Dietní avokádový salát

Dietní avokádový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 50 g šunky, 1/4 citrónu, 5 listů bazalky, 100 g Eidamu (Edamu)

Avokádo, sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Posolíme, pokapeme citrónem a nakrájenou bazalkou. Promícháme a dáme asi na 20 minut vychladit do ledničky.

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Šmakouna (Shmaky), lžíce pažitky, troška tymiánu, kapka olivového oleje

Plátky Šmakouna vyndáme z obalu a usušíme papírovou utěrkou. Okořeníme podle chuti a dáme péci. Nemusíme ho péci nijak dlouho, stačí aby se nám trochu opekl a prohřál. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši a dušenou zeleninu:)

 Rajčatová omáčka se šmakounem

Rajčatová omáčka se šmakounem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rajčatového protlaku, lžička tymiánu, špetka soli, lžička oregana, 1 cibule, 1 jarní cibulka, 1 plátek Šmakouna (Shmaky), 1 stroužek česneku, lžička olivového oleje, 40 g Eidamu (Edam)

Na pánvičce si necháme rozehřát olivový olej, na něm necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na kostičky nakrájené jarní cibulku a šmakouna, zalijeme je rajčatovým protlakem a ochutíme nadrobno nakrájeným česnekem, tymiánem, or...

Zeleninový salát s tofu

Zeleninový salát s tofu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Tofu, 1 lžíce sojové omáčky, pár listů ledového salátu, 1 mrkev, hrst kukuřice

Salát omyjeme a natrháme na kousky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky, kukuřici, pokud máme mraženou, necháme rozmrazit(pro urychlení v mikrovlnce) a tofu nakrájíme na plátky zalijeme sojovou omáčkou a dorozkrájíme na kostičky (pokud máme ví...

Vařená ryba

Vařená ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ryby, 1 ks cibule, celý pepř, bobkový list, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo, petrželka, máslo

Rybu očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce ryby uvaříme ve slané vodě, do které jsme dále přidali cibuli, pepř a bobkový list. Vaříme krátce, postačí 1O minut. Po uvaření porce ryby vyndáme na talíře, posypeme vejci, které jsme nakrájeli na kos...

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce drceného kokosu, 100 g bílého jogurtu, 100 g švestek, 1 lžíce kostek sušené papáji

Do jogurtu zamícháme kokos, na kousky nakrájené švestky a omyté kousky papáji, čímž vytvoříme rychlou, zdravou a chutnou pochoutku.

Vařená špalda

Vařená špalda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g špaldy, špetka soli, 250 ml vody

Špaldu propláchneme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou asi na 20 minut, ke konci bez pokličky aby se nám vyvařila voda.

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, 2 lžíce odtučněného tvarohu, třetina Šmakouna (Shmaky), 1 lžíce pažitky (v zimě třeba sušené), špetka pepře

Mrkev nakrájíme na "hranolky", neboli silnější nudličky. Tvaroh smícháme s nadrobno nakrájeným šmakounem, pepřem a pažitkou. Můžeme trochu zředit mlékem, aby se nám směs lépe mrkví nabírala.

Cizrna v rajčatové omáčce

Cizrna v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, 150 ml rajčatového protlaku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana

Cizrnu uvaříme podle běžného návodu. Na pánvičce necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a opéci nadrobno nasekaný česnek, poté přidáme scezenou cizrnu, chvilku opékáme a zalijeme protlakem a okořeníme oreganem. Necháme asi 8 minut vařit, aby se n...

Špagety s tofu a mrkví

Špagety s tofu a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g špaget, 30 g Tofu, 1 lžička lněného semínka, 1 lžička oregana, kousek Eidamu, lžička olivového oleje, špetka soli, 150 g baby mrkve

Špagety uvaříme klasickým způsobem a přidáme do nich trochu olivového oleje (aby se nelepily i pro chuť). Tofu si nastrouháme a zamícháme ho se lněným semínkem a oreganem. Mrkev si podusíme v páře (asi tak 15 minut pokud máte mraženou). Vše smíchá...

Pečené nudle s barevnou směsí

Pečené nudle s barevnou směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček nudlí, několik listů červeného zelí, 1 hrst mungo výhonků, 70 g Tofu, 1 větší mrkev, půl červené papriky, 1 lžíce kari koření

Na pánvičce si dáme opéci(nejlépe bez tuku, pokud nám to vybavení dovolí) nakrájené tofu, okořeněné kari kořením. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, mrkev, papriku a důkladně propláchnuté výhonky. Nudle připravíme podle návodu, scedíme a přidá...

Široké bazalkové nudle s rajčaty a tofu

Široké bazalkové nudle s rajčaty a tofu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g širokých bazalkových nudlí, 1 lžička bazalky, 60 g Tofu, 2 rajčata, kousek Eidamu

Dáme si vařit nudle a mezitím si nakrájíme tofu a promícháme ho s bazalkou a necháme chvíli přijmout chuť. Na pánvi si zprudka opečeme tofu a kostičky rajčat(aby se z nich nestal protlak ale opečené kousky rajčat), po chvíli přidáme nudle a ještě ...

Rychlá zdravá polévka

Rychlá zdravá polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kostka drůbežího bujónu bez glutamátu, 1 mrkev, kousek brokolice, list čínského zelí, 40 g Tofu, 20 g ovesných vloček

Dáme si vařit vodu do rychlovarné konvice a mezitím si nakrájíme na kousky zelí, mrkev, brokolici a tofu a vše si dáme, spolu s vločkami, do misky/talíře/hrnku na polévku. Kostku bujónu si rozmícháme v hrnečku v troše horké vody, vzniklým vývarem ...

Pohankové kroupy vařené

Pohankové kroupy vařené

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pohankových krup, špetka soli, trocha olivového oleje

Kroupy propláchneme, dáme vařit vodu, asi 1,5 x víc než máme krup. Do vroucí osolené vody dáme kroupy a vaříme asi 4 minuty (pokud jsme dali moc vody, tak trochu déle, aby se vyvařila) a necháme pár minut "dojít" a pak zakápneme olivovým olejem.

Zelí v rajčatové omáčce

Zelí v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml rajčatového protlaku, pár listů červeného zelí, 1 jarní cibulka

Zelí i cibulku si nakrájíme na drobné kousky, dáme orestovat na pánev, okořeníme dle chuti(klidně postačí jen pepř,) zalijeme protlakem, počkáme, až zhoustne a rychlá teplá večeře je hotová:)

Okoun na oleji

Okoun na oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g okouna, 100 g oleje, hladká mouka, mletá paprika , sůl

Ryby očistíme a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Potom je prudce opečeme na oleji.

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mrkve, 5-6 jablek, 2-4 lžíce citronové šťávy

Mrkev a jablka nastrouháme a zalijeme šťávou z citronu. Mužeme dochutit ještě strouhanými oříšky nebo kokosem.

Lehký celerový salát

Lehký celerový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celer, 1 jablko, 2 lžíce citronové šťávy, 50 ml majonézy

Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a také nastrouháme. Smícháme, přidáme majonézu a citrónovou šťávu a lehká pochoutka je na světě!

Sójový salát s houbami

Sójový salát s houbami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sojových bobů, 150 g hub nakládaných v octě, 50 g cibule, špetka soli, špetka pepře, 20 ml octa, 15 ml oleje, 1 lžička cukru, 1 vařené vejce, 1 červená kapie

Doměkka uvařenou sóju promícháme s nakrájenými surovinami a zalijeme vyšlehanou zálivkou z octa, soli, pepře, cukru a pažitky.

Zeleninová směska ke svačince

Zeleninová směska ke svačince

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kedluben, mrkev, ředkvičky, květák

Zeleninku očistíme a kedluben s mrkví nakrájíme na špalíčky, ředkvičky rozčtvrtíme a květák rozebereme na drobné růžičky. Dáme na mísu a promícháme. Podáváme s pikantními omáčkami, případně postačí i obyčejná dijonaisa.

Libečková houbová polévka

Libečková houbová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 50 g vlasových nudlí, 30 g másla, 1 špetka kmínu, 1 špetka soli

Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Povaříme v 1,5 l osolené vody spolu s kmínem a libečkem. Když jsou houby měkké, zavaříme nudle a nakonec rozpustíme máslo a tím polévku zjemníme.

stránka: