Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Svačinka

Zdravá lehká svačinka

Zdravá lehká svačinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks sucharů, 4 plátky 30% eidamu (Edamu), hrstka polníčku, 8 plátků salátové okurky, 1 rajče, špetka soli, špetka mletého pepře

Na suchar rozložíme plátky sýru, poklademe zeleninou a natrhaným polníčkem a dáme zapéct na 2 minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon.

Dietní salát s bílkem

Dietní salát s bílkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 salátová okurka, 2 papriky, hlávka ledového salátu, 2 vejce, použijeme pouze bílek, kousek šunky pro nevegetariány

Rajčata nakrájíme na malé kousky, papriku a okurku na kostičky, salát natrháme. Z uvařených vajec oddělíme žloutek od bílku, bílek nasekáme a přidáme k salátu. Můžeme zamíchat i šunku nakrájenou na kostičky.

Miska zdravé výživy

Miska zdravé výživy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí, 1 lžíce sezamu, 5 lžic kokosové moučky, 2 hrsti malin, 2 hrsti rybízu, 1 hrst angreštu, 1 hrst jahod, 2 hrsti slunečnicových semínek, 400 ml mléka

Do větší misky vlijeme mléko. Přidáme kokosovou moučku, sezamová a slunečnicová semínka, nakrájené mandle, angrešt, jahody, maliny a rybíz. Vše promícháme a ihned podáváme, dokud je ovoce čerstvé.

Banánový rychlý mls

Banánový rychlý mls

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení piškotů dětských, 2 banány, 1 čokoládovou polevu

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kolečko banánu vložíme mezi 2 piškoty, polijeme čokoládovou polevou a necháme 1-2 hodiny stát.

Nakladaný encián

Nakladaný encián

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení Enciánu alebo Hermelínu , 3 dcl olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 2 lžičky provensálského koření, špetka pepře, špetka soli, 2 čili papričky

Syry pozdĺžne prekrojíme a striedavo ukladáme do pohára s korením, cibuľou, cesnakom, soľou a chilli papričkami. Zalejeme olivovým olejom. Pohár poriadne zatvoríme a uložíme do chladničky. Podávať môžeme po 2 dňoch.

Ovocná kaše s tvarohem

Ovocná kaše s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jablek, 100 g banánů, 100 g broskví, 100 g měkkého tvarohu, 200 g cukru moučka

Ovoce očistíme, přidáme tvaroh, cukr a rozmixujeme.

Banánový krém

Banánový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 4 ks banánů, 100 g moučkového cukru, 10 lžic mléka, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení kandovaného ovoce, 1 balení piškotů dětských

Tvaroh, banány, mléko, moučkový cukr, vanilkový cukr dáme do mixéru a společně umixujeme. Krém nalijeme do sklenic, posypeme drobně nasekaným kandovaným ovocem a podáváme s piškoty.

Plněné krevetové sendviče

Plněné krevetové sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 2 uvařená vejce, 200 g tvarohového sýra, 50 g másla, 2 jarní cibulky, 1 okurka, 1 balení toastového chleba, 1 citrón

Chleby namažeme sýrem, který smícháme s máslem a cibulkou. Poklademe krevetami a vařeným vejcem. Ozdobíme okurkou a citronem.

Jessy směska

Jessy směska

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mandlí, 100 g kandovaného ovoce, 100 g oříšků, 100 g čokolády, 100 g rozinek

Mandle a oříšky posekáme, přidáme očištěné hrozinky, pokrájenou čokoládu, pokrájené kandované ovoce, všechno zamícháme a dáme do mísy.

Zeleninová směska ke svačince

Zeleninová směska ke svačince

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kedluben, mrkev, ředkvičky, květák

Zeleninku očistíme a kedluben s mrkví nakrájíme na špalíčky, ředkvičky rozčtvrtíme a květák rozebereme na drobné růžičky. Dáme na mísu a promícháme. Podáváme s pikantními omáčkami, případně postačí i obyčejná dijonaisa.

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, 4-5 rajčat, 1/2 konzervy červených fazolí, 1 malá červená cibule, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 stroužky česneku, špetka pepře, toastový chléb

Toasty nasucho opečeme. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky, fazole slijeme. Tuňáka v míse rozmrvíme vidličkou /olej odložíme/, přidáme fazole, rajčata, cibulku a promícháme. V oleji z tuňáka rozmícháme hořčici, prolisov...

Barevná sýrová roláda

Barevná sýrová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tvrdého sýra /45% t.v.s./, 400 g kvalitní šunky, hrst listového salátu, 200 g taveného sýra, 100 g másla, špetka soli, špetka pepře, špetka Vegety, svazek pažitky, 5 vajec uvařených natvrdo, 2 jarní cibulky

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice. Sýr rozdělíme na 2 části, každou zabalíme do 2 sáčků a vložíme do tém...

Jogurtový dezert s čerstvými fíky

Jogurtový dezert s čerstvými fíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého smetanového jogurtu, 4 čerstvé fíky, 200 g čerstvých jahod, 1 lžíce nasekané máty peprné, 6 lžic včelího medu

Jahody a fíky dobře omyjeme. Fíky rozpůlíme a vydlabeme z nich dužinu. Jahody rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu jahod nakrájíme na menší kousky, druhou rozmixujeme dohladka. Mátu omyjeme a velmi jemně nasekáme. Jogurt smícháme s rozmixovaným...

Rybí zavináče

Rybí zavináče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kg sladkovodních ryb (nejlépe cejn), sůl dle chuti, 4 cibule, ocet dle chuti, 8 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, 2 lžíce cukru krupice, 6 bobkových listů, 2 sáčky mražené zeleniny (nejlépe s kukuřicí)

Nejprve si připravíme nálev: 1l vody, 1l octa, nové koření, pepř, cukr, bobkový list, 1/2 lžíce soli, zeleninová směs. Vše povaříme cca 1/2 hodiny a necháme vychladnout. Poté očištěné ryby nasolíme a namačkáme do nádoby, po 3 dnech v chladu vyjme...

Letní těstoviny

Letní těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 6 malých rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, troška bazalky, špetka soli

Těstoviny uvaříme al dente. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Česnek utřeme se solí. Vše smícháme a zakapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou.

Ovocný krém z tofu

Ovocný krém z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tofu natural, 150 g čerstvých jahod, 100 g banánu, 1 vanilkový lusk, 10 g medu, 1 dcl polotučného mléka

Tofu rozmixujeme s mlékem, přidáme ovoce a vše rozmixujeme dohladka. Osladíme a přidáme vanilku. Necháme vychladit a podáváme.

Plněná rajčata

Plněná rajčata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 80 g Lučiny, 1 balení bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, troška bazalky, špetka soli, troška pepře

Z rajčat odkrojíme špičky a vydlabeme vnitřek. Lučinu smícháme s vydlabaným zbytkem rajčat, česnekem, bazalkou, solí, pepřem a naředíme jogurtem. Směsí plníme rajská jablíčka a podáváme.

Letní hody

Letní hody

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvých jahod, 1 větší banán, 50 g čerstvých malin, 1 vanilkový lusk, 500 ml čerstvého vychlazeného polotučného mléka

Banán nakrájíme na kolečka. Banán, jahody, maliny vložíme do mléka. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme jadřinec k ostatním surovinám. Vše rozmixujeme na jemný koktejl.

Ovocný salát s tofu

Ovocný salát s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 hrušky, 200 g tofu natural , 1 pomeranč, 1 lžíce medu

Jablko a hrušku nakrájíme na kostky stejně jako tofu. Pomeranč rozebereme na měsíčky a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy a zakapeme medem. Promícháme. Zdobíme květy sedmikrásek.

Banánový tvaroh

Banánový tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g odtučněného tvarohu, 10 ml suchého Martini, 2 lžičky citronové šťávy, troška citronové kůry, 50 g hnědého cukru, 100 g zakysané smetany, 2 banány

Banány nakrájíme na kolečka a zakapeme citronovou šťávou. Tvaroh našleháme, přidáme martini, cukr, citronovou kůru. Přidáme smetanu a promícháme. Rozdělíme do misek a přidáme banány.

Jogurt s vločkami

Jogurt s vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce tekutého medu, 2 lžíce mléka, 1 balení bílého jogurtu, 2 hrsti ovesných vloček

Kvalitní včelí med rozmícháme se dvěma lžícemi čerstvého mléka. Jogurt dáme do misky a za stálého míchání přidáváme medové mléko. Pak přimícháme ovesné vločky - mohou být lehce opražené a dáme asi na hodinu do lednice. Vločky krásně nabobtnají.

Bageta s lososem ke svačině

Bageta s lososem ke svačině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celozrnná bageta, 15 dkg uzeného lososa, troška kopru, kousek citrónu, 1 lžička pomazánkového másla, 2 listy ledového salátu

Bagetu rozkrojíme a potřeme máslem (můžeme ji i zevnitř opéci na másle). Poklademe na ni lososa, dáme na něj snítky kopru (otrhané malé části), zakápneme troškou citronové šťávy a nakonec přidáme list čerstvého ledového salátu. Podáváme.

Paprikové lodičky s voňavou náplní

Paprikové lodičky s voňavou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 papriky (nejlépe každá jiné barvy), 80 g másla, 125 g měkkého tvarohu, 125 g Lučiny, sůl, špetka pepře, špetka mletého kmínu, špetka mleté sladké papriky, špetka provensálského koření, 1 menší červená cibule, 12 - 15 zelených oliv, troška pažitky, troška čerstvého kopru

Změklé máslo v misce dobře rozmícháme s tvarohem a Lučinou. Přidáme najemno nasekanou cibuli, nadrobno rozkrájené olivy, nasekanou pažitku a kopr, nakonec přimícháme všechno koření a podle chuti sůl. Provensálské koření předem v dlani rozemneme. ...

Tvarohová sladká svačina

Tvarohová sladká svačina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 odtučněný tvaroh ve vaničce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 malá miska ananasového kompotu, 1 malá miska strouhané mrkve

Odtučněný tvaroh z vaničky vyklopíme do misky a dobře rozmícháme s moučkovým cukrem. Kousky ananasu z kompotu dáme okapat na sítko a poté je nakrájíme na malé kostičky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky. Do vymíchaného tvaro...

Bageta se salámem a rucolou

Bageta se salámem a rucolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, hrst rucoly, několik kapek citronové šťávy, 1 lžíce bazalkového nebo rajčatového pesta, několik plátků dobrého salámu, 20 g parmazánu, 1 lžíce olivového oleje, pepř dle chuti

Bagetu rozkrojte na dvě půlky. Rucolu promíchejte s citrónovou šťávou a s olovovým olejem. Spodní část bagety pomažte vybraným pestem. Přidejte rucolu, salám, pepř a pár hoblinek sýra.

stránka: