Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Svačinka

Banánové toasty

Banánové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 1 balení vanilkového cukru, 1 ks citrónu, 8 plátků toastového chleba, 4 ks banánu, 250 ml polotučného mléka, 100 g másla, 1 špetka soli, 1 lžička skořice, 2 lžičky cukru moučka

Vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem a mlékem. Do této směsi z obou stran namočíme toastový chléb a opečeme ho na pánvi dozlatova. Mezi dva plátky chleba dáme nakrájený banán. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Meruňkový kompot s peckami

Meruňkový kompot s peckami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 500 g cukru krystal

Meruňky rozpůlíme na půl a vypeckujeme – pecky si ale schováváme, budeme jich tak hrst potřebovat. Meruňky naskládáme do sklenice řezem dolů a do každé sklenice přidáme pro lepší chuť jednu nebo dvě pecky. Cukr svaříme s litrem vody a ještě ho...

Pohanka s řepou a balkánem

Pohanka s řepou a balkánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g pohanky, 1 ks řepy, 100 g balkánského sýru, 50 ml červeného vína, 200 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce oregana

Pohanku propereme, řepu oloupeme a nastrouháme. Vše dáme do hrnce a zalijeme červeným vínem, necháme odpařit a přilijeme vývar, vaříme do změknutí. Přebytečnou vodu slijeme. Přidáme oregano a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme.

Mozzarella in carrozza

Mozzarella in carrozza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků ciabatty, 300 g mozzarelly, 2 ks sardelek (ančovičky), 1 hrst bazalky, 3 ks vejce, 80 ml polotučného mléka, 7 g soli, 7 g pepře, 50 ml olivového oleje

Na čtyři plátky chleba dáme mozzarellu, půlku ančovičky, bazalku a další plátek mozzarelly. Měly bychom tak spotřebovat všechnu mozzarellu i ančovičky. Přiklopíme druhým plátkem ciabatty. Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem a sendviče v nic...

Krémový šafránový jogurt

Krémový šafránový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g Řeckého jogurtu, 100 g třtinového cukru, 1 lžička kardamomu, 1 lžička plnotučného mléka, 1/4 hrsti pistácií, 1 lžíce šafránu, 1 mango

Jogurt necháme překapat přes plátýnko (trvá to asi půl hodiny). Poté smícháme jogurt s cukrem. Vlákna šafránu smícháme s mlékem a přidáme i s kardamomem do jogurtu. Dobře promícháme. Podáváme s plátky manga posypané nesolenými nasekanými pis...

Toasty se sardinkami

Toasty se sardinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 ks chilli papričky, 1 citrón, 4 ks toastového chlebu, 240 g sardinek, 2 lžíce petrželové natě

Na olivovém oleji opékáme česnek a chilli papričku nakrájené na jemno. Zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme sardinky a na několik minut smažíme. Snažíme se je uchovat vcelku. Nakonec přidáme petrželku a odstavíme. Toastový chléb opečeme v toasto...

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prs, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 4 ks žampionů, 4 ks rajčat, 4 ks bagety, 4 lžíce hořčice z celých semen, 4 listy šalvěje, 40 g parmezánu

Kuřecí prsa podélně překrojíme, abychom získali 4 kusy. Ty osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Ke konci přidáme i žampiony a rajčata nakrájené na plátky. Bagety rozřízneme, potřeme hořčicí, posypeme nasekanou šalvějí, dáme plátek masa, rozdě...

Mrkvový salát s pomerančem a kaki

Mrkvový salát s pomerančem a kaki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší mrkve, 1 pomeranč, 1 kaki, 2 lžíce včelího medu, šťáva z 1/2 citrónu, 2 lžíce kokosové moučky

Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme na malé kousky nakrájený pomeranč a kaki. Osladíme 1-2 lžícemi medu (nejlépe lesního od dobrého včelaře) a zasypeme 2 lžícemi kokosu. Dobře promícháme a vychladíme.

Chřestové toasty

Chřestové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g chřestu, 2 plátek veky, 30 g banánu, 15 g majonézy, 0,1 dcl zakysané smetany, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl vína, 10 g másla

Veku opečeme na sucho, potřeme máslem, poklademe vařeným chřestem a plátky banánu, pokapeme citrónovou šťávou, na povrchu polijeme majonézou rozmíchanou se smetanou a vínem a posypeme petrželkou.

Chřestové opečenky

Chřestové opečenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g chřestu, 5 g cibule, 1/2 vejce, 25 g brambor, 5 g polohrubé mouky, špetka soli, špetka pepře, 10 g tuku

Nastrouhaný chřest promícháme se strouhanou cibulí, bramborami, vejcem a moukou, osolíme, okořeníme. Lžíci klademe do rozpáleného tuku, rozetřeme na placičky a pečeme po obou stranách.

Máslo šunkové s křenem

Máslo šunkové s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g šunky, špetka soli

Máslo napěníme, smícháme s jemně sekanou šunkou, solí a křenem, když není křen tak nakrájíme okurku a trochu hořčice.

Srbská vejce

Srbská vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 300 g rajčat, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička petrželové natě

Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme je. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm strouhanku. Rajčata propasírujeme přes cedník a přidáme do pánve ke strouhance. Chvíli dusíme a když směs zhoustne přidáme rozkvedlaná vejce a nasekanou petrž...

Omeleta s mrkví

Omeleta s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 1 vejce, špetka soli, 10 g strouhaného sýru, 5 g tuku

Na nudličky nakrájenou mrkev osmahneme na tuku a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Pak ji přelijeme osoleným, rozšlehaným vejcem a necháme ztuhnout. Na talíři omeletu přeložíme a sypeme sýrem.

Bramborový nákyp s hruškami

Bramborový nákyp s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g brambor, 50 g šunky, 3 hrušky, 250 ml mléka, 2,5 lžíce instantní jíšky, špetka soli, troška pepře, 75 g sýra gorgonzola

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Šunku nakrájíme na kostičky. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláče vložíme vrstvu brambor, kterou osolíme a opepříme. Brambory poklademe pok...

Pašerácký prejt

Pašerácký prejt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g sádla, 40 g strouhanky, 2 vejce, 1 cibule, 1 hlávka česneku, špetka soli, troška majoránky, troška pepře

Brambory ve slupce uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme do mísy. Na rozpuštěném sádle osmažíme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek. Promícháme a necháme vychladnout. Poté přidáme k nastrouhaným bramborám,...

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 300 g strouhaného sýra, 1 sklenka piva, troška pepře, 1 balení veky, 150 g sekaných mandlí

Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme strouhaný sýr (nejlepší je čedar nebo gouda). Poté přidáme sklenku piva a na mírném ohni umícháme hustou kaši. Opepříme ji. Chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky a potřeme pomazánkou a posypeme sekanými mandl...

Omeleta pěnová

Omeleta pěnová

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 20 dkg cukru moučky, 1 balení vanilkového cukru, 1-2 lžičky citronové šťávy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky ušleháme s cukrem, smícháme stěrkou a přidáme vanilkový cukr a citronovou šťávu. Do ohnivzdorné mísy naděláme kopečky, poprášíme cukrem a prudce ožehneme v horkovzdušné troubě, roztopené na 200°C. Ještě teplé oz...

Osmažená mrkev s vejcem

Osmažená mrkev s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g mrkve, 1 vejce, 10 g tuku, špetka soli

Nakrájenou vařenou mrkev osmažíme na tuku, osolíme, zalijeme rozšlehaným vejcem a dobře promícháme, než se nám vejce srazí. Ozdobíme zelenou natí.

Houby s rajčaty

Houby s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých hub, 1 kostka masoxu, 1 lžíce másla, 3 rajčata, špetka pepře, špetka soli, 1 lžička nastrouhaného křenu

Houby očistíme a omyjeme. Pokrájíme na kousky. Houby krátce povaříme ve čtvrt litru vody, ve které jsme rozpustili masoxovou kostku. Poté vyndáme a necháme okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj...

Houbová paštika se slaninou

Houbová paštika se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g anglické slaniny, 300 g hlívy ústřičné, 80 g vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 3 lžíce zakysané smetany

Houby si namočíme hodinu předem ve vodě. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Vlašské ořechy pomeleme. Hlívu nakrájíme na hrubo. Na másle smažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme slaninu a poté i hlívu a česnek. Dusíme 3-5...

Kaše ze syrové mrkve

Kaše ze syrové mrkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g mrkve, 40 g odtučněného tvarohu, 0,15 dcl smetany, špetka soli

Mrkev rozmixujeme, promícháme s tvarohem a smetanou, osolíme. Dle chuti ještě okořeníme (pepř, kari, paprika) .

Vuřty smažené v těstíčku s pivem

Vuřty smažené v těstíčku s pivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 špekáčky, 1 vejce, 1/4 l světlého piva, špetka soli, 80 g slunečnicového oleje, 10-20 g hladké mouky

Vuřty oloupeme, podélně rozpůlíme a namočíme v řídkém těstíčku z piva, vejce, soli a mouky. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.

Květákové květy

Květákové květy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g cibule (kolečka), troška grilovacího koření, 30 g květáku (uvařený do poloměkka), 5 g plátkového sýru, 5 g plátkového salámu, 5 g tuku

Květákové růžice podélně nařízneme (od květu ke košťálu) a do řezu vložíme plátek salámu a kolečko cibule či pórku. Okořeníme, poklademe plátkem sýra a necháme v troubě zapéci, příp. zabalíme do alobalu.

Rajčata se šunkou a sýrem

Rajčata se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8-12 rajčat, 100 g eidamu, 50 g másla, 2-5 lžiček polotučného mléka, 1 lžíce pažitky, špetka pepře, špetka soli, 100 g šunky, 3 vejce

Rajčata seřízneme, vydlabeme a necháme dobře okapat. Šunku nakrájíme na kousky, smícháme se solí, sekanou pažitkou a strouhaným sýrem, vejci a mlékem, okořeníme a naplníme do rajčat. Pečeme v troubě ve vymazané zapékací misce 15-20 minut.

Jablečné vinné šodo

Jablečné vinné šodo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1/4 l bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 g jablečných povidel, 1 lžička rumu, 1-2 lžička citronové kůry

Žloutky s cukrem, citronovou kůrou a vínem šleháme ve vodní lázni a když začíná směs houstnout, přidáme jablečná povidla a rum. Podáváme ve skleničkách s piškoty a navrch šlehačku.

stránka: