Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Svátek matek

Kafe pro dámy

Kafe pro dámy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml silné kávy, 200 ml amareta, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička kakaa

Smícháme kávu a amareto. Přidáme ušlehanou šlehačku a posypeme kakaem na ozdobu.

Kávové martini

Kávové martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Martini Dry, 20 ml silné kávy, 30 ml mléka, 3 zrna kávy na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Jogurtový ovocný salát

Jogurtový ovocný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 2 jablka, 2 pomeranče, 2 banány, 1 lžíce včelího medu, rozinky, ořechy

Ovoce oloupeme. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, banány a pomeranče nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme med, trochu hrozinek, ořechy podrcené nahrubo, vlijeme jogurt a vše lehce promícháme. Salát servírujeme v kompotových miskách...

Banánové tiramisu

Banánové tiramisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 nízkotučného tvarohu, 1 lžíce mléka, 1 lžíce rumu, 2 lžíce třtinového cukru, několik celozrnných piškotů nebo sušenek, 1 hrneček uvařené silné kávy, 1 banán, 2 lžíce kakaa

Utřeme tvaroh se lžící mléka, lžičkou rumu a lžící cukru. Do misky poskládáme střídavě celozrnné piškoty namočené v kávě s trochou cukru, tvaroh a na kolečka nakrájený banán. Poslední vrstvu bude tvořit tvaroh. Hotové tiramisu posypeme kakaem a dá...

Drink s granátem

Drink s granátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml šumivého vína, 400 ml grepového džusu, 400 ml ananasového džusu, 1 granátové jablko, 1 limetku na ozdobu

Smíchejte džusy spolu se zrníčky granátového jablka (pozor, hodně barví, vyplatí se vše provádět ve dřezu) a základ nalijte zhruba do třetiny skleniček na šampaňské. Dolijte šumovým vínem, ozdobte limetkou, a party může začít!

Jablečno-skořicový dort

Jablečno-skořicový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukrářských piškotů, 125 g másla, 2 červená jablka, 500 g cream cheese (např. Philadelphia, případně nesolené druhy žervé), 300 g bílého jogurtu, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky skořice, špetka soli, 1 balíček práškové želatiny, 75 g cukru, 200 g jablečné přesnídávky, 2 hrsti rozinek namočených v rumu

Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte do něj nadrcené piškoty a hotovou směsí vystelte dno dortové formy. Ráfek ...

Tiramisu

Tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukrářských piškotů, 200 g zakysané smetany, 100 g Lučiny nebo Ricotty, hrneček vychlazeného vanilkového pudinku, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilinový cukr, 150 ml silné kávy, kakao na posypání

Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené). Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém. Polovinu krému ...

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení bílého jogurtu, 2 balení zakysané smetany, 2 lžíce cukru moučka, 2 balení dětských piškotů, 500 g ovoce

Jogurty, smetanu a cukr ušleháme. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Postup opakujeme tak, aby poslední vrstvu tvořilo ovoce. Dáme do lednice ztuhnout.

Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sýru Brie, 50 g plísňového sýru Gorgonzola , 200 g pomazánkového másla, 120 g žervé, 3 sterilované okurky, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžička majonézy, troška pepře, troška mleté papriky , troška pažitky

Sýry a nakládané okurky nastrouháme na hrubo. V misce vymícháme pomazánkové máslo, žervé z kelímku, majonézu a hořčici do hladkého krému. Lehce vmícháme nastrouhanou směs. Dochutíme sladkou paprikou a pepřem. Na závěr ozdobíme pažitkou.

Bowle -  "zelená louka"

Bowle - "zelená louka"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev Curacao blue, 3 konzervy ananasu, 1 l 100% pomerančového džusu, 1 láhev sektu, 200 ml mandarinkového džusu

Blue Curacao nalijeme do velkého džbánu nebo do mísy na bowle a přidáme okapané kostky ananasu (3 konzervy) necháme přes noc v chladničce. Další den do směsi přilijeme vychlazený 100% pomerančový a mandarinkový džus + láhev sektu. Promícháme a mů...

Mascarponový dip s medem

Mascarponový dip s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 500 g Řeckého jogurtu, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček vanilkového cukru, troška včelího medu

Vyšleháme smetanu. Řecký jogurt vymícháme s Mascarpone a vanilkovým cukrem. Dochutíme medem a lehce vmícháme šlehačku. Podáváme s ovocem, které máte rádi.

Oplatkový dort (Pišingr)

Oplatkový dort (Pišingr)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 plátků dortových oplatků, 160 g másla, 120 g cukru moučka, 2 žloutky, 1-2 lžíce kakaa, 120 g lískových ořechů, 1 lžíce rumu, 5 lžíce sladké smetany

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, opražené oříšky, rum a dobře utřeme. Neslazené dortové oplatky lehce pomažeme smetanou(aby zvlhly), potřeme je připraveným krémem a klademe na sebe střídavě oplatky, krém. Strany dortu uhladíme a do...

Tvarohový krém s Vita kávou

Tvarohový krém s Vita kávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžičky Vita kávy, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce včelího medu, 1/4 kg jemného tvarohu

Vita kávu smícháme s cukrem a postupně přidáme tvaroh a med. Dobře vyšleháme a podáváme s piškotem jako dezert.

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pomerančů, 1,5 dcl bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 ml koňaku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření

Pomeranče nakrájíme na kostičky. Víno svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Přidáme koňak, hořčici, sójovou omáčku, chilli a utřeme do pěny. Na pomeranče uložené na talíři nalijeme připravenou omáčku.

Ovocný salát s kokosem

Ovocný salát s kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílého hroznového vína, 500 g aromatických jablek, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 dcl bílého vína, 100 g čerstvých nebo sušených datlí, 1 lžíce včelího medu, máta peprná, 3 lžíce bílého rumu, 4 lžíce čerstvého kokosového mléka, 1 lžíce cukru, 30 g zázvoru, 50 g kokosového ořechu

Hrozny umyjeme, bobule podélně rozpůlíme a odstraníme jadérka. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na plátky. Ovoce v míse ihned přelijeme citrónovou šťávou a bílým vínem. Přidáme odpeckované a naplátkované datle. Připravíme...

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

želatina, 500 ml čerstvé smetany 40 %, 40 g prosetého moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 200 g čerstvých jahod, krystalový cukr, rostlinný olej

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného p...

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1 vrchovatou lžičku kakaa, Na krém: 2 žloutky, 100 g hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 250 ml min. 33% šlehačky, 1/2 sáčku želatinového ztužovače do šlehačky (pokud máte čas chladit dezerty aspoň 4 hodiny, můžete jej vynechat), Na dozdobení: 200 g drobných lesních či zahradních plodů, 2 sáčky želatiny v prášku, 50 g mandlových lupínků

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do ...

Višňové řezy

Višňové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg nadrcených sušenek, 10 dkg rozpuštěného másla, 2 lžíce rumu, 500 g vypeckovaných višní, 2 dcl vody, 20 dkg cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 1 uvařený vanilkový pudink, 1 ušlehaná šlehačka, 1 zakysaná smetana, 4 plátky želatiny, červené dortové želé

Sušenky s máslem promícháme a namačkáme na dno dortové formy nebo malého pekáčku na pečicí papír. Můžeme nechat 10 minut zapéct na 180 stupňů, směs se lépe spojí. Višňová náplň: Višně s vodou, 12 dkg cukru a 1 vanilkovým cukrem rozvaříme a zahust...

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení (500 g) listového těsta, 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru moučka (podle chuti), 1 broskvový kompot (420 g), 1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače

Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve zcedíme a pokrájíme na kostičky. Do mísy rozdrobíme tvaroh, posypeme cukrem, zalijeme smetanou k...

Řezy z vitacitu

Řezy z vitacitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Korpus: 2 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru krupice, 1 sklenka mléka, 1 sklenka oleje, 2 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 vejce, Náplň: 1 balení másla, 2 balení jemného tvarohu, 7 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, Želé: 1 l vody, 7 lžic cukru krystal, 1 vitacit/Tang, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku

Ingredience na korpus smícháme dohromady a trochu ručním šlehačem našleháme.Dáme péci a připravíme si náplň.Všechny ingredience na ni smícháme a našleháme.Na upečený a vychladlý korpus náplň rozetřeme a dáme do ledničky.Mícháme,až je želé vlažné.

Hovězí rolky s rukolou a anglickou slaninou

Hovězí rolky s rukolou a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězí roštěnky, 6 plátků anglické slaniny, 2 hrsti rukoly, pepř, sůl, 2 lžíce sádla na smažení

Roštěnku rozklepeme do půlcentimetrového obdélníku, který nasolíme a napepříme. Na něj klademe plátky slaniny, pak rukolu. Zamotáme a propíchneme párátky nebo jehlicemi ve vzdálenosti 1,5 cm. Mezi párátky pak maso rozkrájíme a smažíme na sádle. Po...

Domácí čokoláda s ořechy

Domácí čokoláda s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

17 dkg ztuženého pokrmového tuku, 12 dkg cukru krupice, 1 balení kakaa - nejlépe holandského, 1 troška strouhaných ořechů, 1 lžíce rumu, 1 vanilka, 2 lžíce Solamylu

Rozpustíme tuk s cukrem, přidáme kakao a vytvoříme hladkou směs. Pak přidáme ostatní přísady, promícháme a můžeme nalít do formiček na čokoládu.

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 150 g cukru krystal, 1 ks vanilky, 3 g želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Vanilkový lusk opatrně rozlámeme do jogurtu v nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16). Přidáme cukr. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Přidáme agar-agar (nebo ...

Jablečný nepečený dort

Jablečný nepečený dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g oloupaných a nakrájených jablek, 150 g cukru krupice, 250ml vody + 125 ml vody na pudink, šťáva z jednoho citronu, 1 sáček pudinkového prášku, 150 g dětských piškotů, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky

Jablka oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do hrnce, přidáme cukr, vodu a šťávu z citrónu. Dáme na plotnu, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Puding rozmícháme ve vodě a nalijeme do jablek. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Dno do...

Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší svazky chřestu, 4 lžíce másla, 1 citron, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle potřeby

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné...

stránka: