Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Svatý Valentýn

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých jahod, 50 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Jahody zbavíme stopky, opláchneme důkladně studenou vodou a rozmačkáme je vidličkou, popř. rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti a zalijeme mlékem a smetanou. Necháme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Tvarožníček

Tvarožníček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení jemného tvarohu, 2 lžíce krupice, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 100 g cukru moučky, 70 g Hery, hrst rozinek

Utřeme všechny přísady, tedy tvaroh s vejci, krupičkou, práškem do pečiva, cukrem a tukem. Můžeme přidat rozinky. Malou dortovou formu vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a pečeme zvolna v troubě cca 130 ºC. Necháme vychladnout a po té teprve ...

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g polohrubé mouky, 250 g jahod, 2 pudinky se smetanovou příchutí, 250 ml mléka, 1 máslo, 120 g cukru moučky, 2 lžičky rostlinného oleje, sůl

Z bílků, cukru, soli ušleháme tuhý sníh a pomalu postupně zašleháme žloutky a mouku. Šleháme na nejnižším stupni rychlosti. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Upečený korpus poznáme tak, že...

Medový sen

Medový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce včelího medu, 2 lžíce tekutého karamelu, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml amareta, 50 ml ginu, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme kostky ledu a karamel. Důkladně promícháme amaretto, gin, med, citrónovou šťávu a vlijeme do sklenice.

Sladký vánek

Sladký vánek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml ginu, 30 ml griotky, 3 kandované višně

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Gin smícháme s griotkou a višně vhodíme do sklenice.

Sladký polibek

Sladký polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Cinzana, 30 ml vodky, 30 ml 50 % ananasového džusu, 30 ml 50 % pomerančového džusu, 30 ml 50% jahodového džusu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Cinzano, vodku, pomerančový, jahodový a ananasový džus dobře promícháme a vlijeme do sklenic. Ozdobíme dle vlastního uvážení.

Jahody v čokoládové košilce

Jahody v čokoládové košilce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čerstvých jahod, 2 čokolády na vaření, 1 sáček bílé čokoládové polevy

Čerstvé jahody omyjeme a usušíme. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokolády. Jahody postupně namáčíme v rozpuštěné tmavé čokoládě. Každou jahodu necháme okapat a položíme na igelitový sáček nebo pečící papír. Jakmile čokoláda ztuhne, jahody sundá...

Mléčný jahodový koktejl

Mléčný jahodový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 1 hrneček jahod, 100 g cukru moučky

Do mixéru vhodíme jahody, cukr, 100 ml mléka a důkladně rozmixujeme. Přidáme zbytek mléka a promícháme.

Růžové potěšení

Růžové potěšení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Red Bullu, 50 ml griotky, 20 ml citrónové šťávy, 1 plátek limety na ozdobu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme Red Bull, griotku, citrónovou šťávu a ozdobíme plátkem limety.

České jahodové mojito

České jahodové mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slivovice, 1 pomeranč, sklenka kostek ledu, 1 lžíce cukru krystalu, hrst jahod, 150 ml perlivé vody, listy máty peprné na ozdobu

Pomeranč rozkrojíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na kousky a vhodíme do vetší sklenice. Přidáme cukr, pomerančovou šťávu, jahody a promícháme. Vhodíme kostky ledu, přilijeme slivovici a dolijeme vodou. Ozdobíme mát...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Hery, 130 g cukr krupice nebo jiného pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 170 g hladké mouky, 1 vejce, citrónová šťáva, 1 zarovnaná lžička skořice

Ze změklého másla, cukru, mouky, vejce, citrónové šťávy a skořice si připravíme na vále těsto. Zpracované těsto zabalíme do mikrotenové folie a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Na pomoučeném vále vyválíme asi 0,5 cm tlustou placku , z těst...

Bonbóny Rafaelo

Bonbóny Rafaelo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosové moučky (může být i více), 1 slazené mléko Salko, loupané spařené mandle nebo ořechy

Z kokosu a slazeného mléka utvoříme smícháním hmotu. Tu dáme přes noc do ledničky. Druhý den tvoříme kuličky, do kterých dáme oříšek nebo mandli. Obalíme v kokosu a uložíme do papírových košíčků. Do části hmoty lze vmíchat kakao a budeme mít kuli...

Kotlety na víně

Kotlety na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně (kotlet), 2 lžíce oleje, 0,1 - 0,2 l červeného suchého vína, sůl, pepř

Omyté a osušené kotlety naklepeme a nejméně na hodinu naložíme do suchého červeného vína. Pak kotlety necháme okapat, osolíme a na oleji prudce orestujeme. Kotlety podlijeme vínem a krátce podusíme. Podle chuti je osolíme, případně opepříme.

Jahodový salát

Jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zmrazených jahody, 1 lžíce cukru krupice, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 banán, citrónová šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu. Jablko opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme k jahodám ...

Mandlový polibek

Mandlový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Amareta, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny, 1 kandovanou třešni

Do mixéru vložíme zmrzlinu, nalijeme likér a umixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do koktejlky a ozdobíme třešničkou.

Prostopášné toasty

Prostopášné toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 4 plátky toastového chleba, 200 g loveckého salámu, 150 g plátkového sýra, 2 lžíce olivového oleje, kečup, pažitka, sůl

Maso naporcujeme na čtyři řízky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na oleji.Lovecký salám nastrouháme nahrubo, prohněteme a z hmoty utvoříme čtyři placičky. Na plátek toastového chleba položíme masový řízek, na něj salámovou placičku a celé to ...

Lívance

Lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček, 1/4 l mléka, 20 g cukru krupice, 15 g droždí, špetka soli

Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme trochu mléka, lžíci cukru, lžíci mouky a necháme vykynout kvásek. Ovesné vločky, zbytek mouky a cukru dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a zbytek mléka a zaděláme lité těsto. Necháme asi 20 minut kynout a pot...

Tvarohový dort s jahodami

Tvarohový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení světlých a 1 balení tmavých BEBE sušenek, 100 g rozpuštěného másla, troška rumu, 500 g tvarohu, 320 ml smetany ke šlehání, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50 ml citrónové šťávy, 250 g jahod, 1 balení želatiny dr. Oetker , 60 ml vody, 1 čiré připravené dortové želé

Rozmixujeme sušenky, přidáme máslo, případně rum a cukr podle chuti, tak aby vznikla lehce soudržná hmota (pokud se drobí, přidáme máslo nebo rum). Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, boky potřeme máslem. Sušenkovou hmotu natlačíme na dno ...

Amarounek

Amarounek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 2 sáčky červeného dortového želé, 3-4 lžíce cukru krystal, 1 plechovka meruňkového kompotu, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce cukru moučka, 1,5 sáčku želatinového ztužovače

Kompot scedíme a šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Prášek na dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu . Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár meruněk nakrájíme na osminky a naskládáme na želé. Přili...

Ananasová psaníčka

Ananasová psaníčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 400 ml mléka, 1 konzerva ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinového prášku, 3 lžíce cukru krystal, 1 vejce na potření, čokoládová poleva

V trošce mléka rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Směs vlijeme do zbytku mléka a vaříme asi 1 minutu. Těsto rozválíme na obdélník 40 krát 50 cm a rozkrájíme na čtverce o straně 10 cm. Na polovinu z nich dáme doprostřed lžíci pudinku a kolečko ana...

Čokoládový terč

Čokoládový terč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 2 lžíce sladké smetany, 3 vejce, špetku soli, 125 g cukru krupice, 100 g loupaných mletých mandlí, 100 g změklého másla

Nalámanou čokoládu spolu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme 25 g cukru. Máslo se 100 g cukru ušleháme do pěny, přimícháme žloutky a čokoládovou smetanu. Nakonec zlehka vmícháme sníh a mleté mandle. Těsto v...

Hruškový koláč s drobenkou

Hruškový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, špetka soli, 1 kostka droždí (kvasnic), 3 žloutky, 100 g Hery, 50 ml oleje, 1 lžíce cukru krupice, Náplň: 1 kg nahrubo nastrouhaných oloupaných hrušek, citrónová šťáva, mletá skořice, hřebíček, cukr podle chuti, 5 cl rumu, Drobenka: 150 g hladké mouky, 100 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka

V širším kastrolu dusíme spolu s citrónovou šťávou nahrubo nastrouhané hrušky, do kterých jsme přidali též mletou skořici a mletý hřebíček, můžeme přidat podle chuti cukr a za častého promíchávání chvíli dusíme . Pustí-li si hrušky dostatek šťávy,...

Slané pusinky

Slané pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařených brambor, 35 g másla, 2 žloutky, 1 vejce, špetku soli, 50 g strouhaného parmazánu

Utřeme máslo, přidáme prolisované uvařené brambory, žloutek, vejce, sůl a parmezán. Plech potřeme máslem a posypeme moukou. Směsí naplníme sáček a nastříkáme pusinky nebo jiné tvary na plech. Potřeme žloutkem a pečeme cca 20 min.

Sachrův dort

Sachrův dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 160 g másla, 160 g cukru, 170 g čokolády na vaření, 160 g hladké mouky, 1 balení vanilkového cukru, meruňková marmeláda (dle chuti může být i jiná), troška másla na vymazání a hrubé mouky na vysypání formy, Poleva: 120 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce studené vody

Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme nahřátou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Sníh vmícháme současně s prosátou moukou a vanilkovým cukrem do čokoládového těsta, vložíme do do...

Londýské řezy

Londýské řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 150 g másla, 4 lžíce moučkového cukru, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 4 ks žloutků, 2 lžíce nastrouhané citrónové kůry, 1 sklenka malinové marmelády, 4 ks bílků, 250 g moučkového cukru na náplň, 150 g mletých vlašských ořechů, 1 balení vanilkového cukru

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, citrónovou kůru a vypracujeme těsto, které poté vyválíme na plátě. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou, dáme na něj těsto a dáme upéct. Pečeme při 180 °C, cca 8-12 minut. P...

stránka: