Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Svatý Valentýn

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých jahod, 50 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Jahody zbavíme stopky, opláchneme důkladně studenou vodou a rozmačkáme je vidličkou, popř. rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti a zalijeme mlékem a smetanou. Necháme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Tvarožníček

Tvarožníček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení jemného tvarohu, 2 lžíce krupice, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 100 g cukru moučky, 70 g Hery, hrst rozinek

Utřeme všechny přísady, tedy tvaroh s vejci, krupičkou, práškem do pečiva, cukrem a tukem. Můžeme přidat rozinky. Malou dortovou formu vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a pečeme zvolna v troubě cca 130 ºC. Necháme vychladnout a po té teprve ...

Sladký vánek

Sladký vánek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml ginu, 30 ml griotky, 3 kandované višně

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Gin smícháme s griotkou a višně vhodíme do sklenice.

Sladký polibek

Sladký polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Cinzana, 30 ml vodky, 30 ml 50 % ananasového džusu, 30 ml 50 % pomerančového džusu, 30 ml 50% jahodového džusu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Cinzano, vodku, pomerančový, jahodový a ananasový džus dobře promícháme a vlijeme do sklenic. Ozdobíme dle vlastního uvážení.

Jahodový salát

Jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zmrazených jahody, 1 lžíce cukru krupice, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 banán, citrónová šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu. Jablko opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme k jahodám ...

Mandlový polibek

Mandlový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Amareta, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny, 1 kandovanou třešni

Do mixéru vložíme zmrzlinu, nalijeme likér a umixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do koktejlky a ozdobíme třešničkou.

Sachrův dort

Sachrův dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 160 g másla, 160 g cukru, 170 g čokolády na vaření, 160 g hladké mouky, 1 balení vanilkového cukru, meruňková marmeláda (dle chuti může být i jiná), troška másla na vymazání a hrubé mouky na vysypání formy, Poleva: 120 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce studené vody

Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme nahřátou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Sníh vmícháme současně s prosátou moukou a vanilkovým cukrem do čokoládového těsta, vložíme do do...

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 4 lžíce rumu, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce másla, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Omyté jahody dáme do grilovací misky. Pokapeme je rumem a posypeme cukrem. Poklademe je kousky másla. Misku položíme na gril na 5 minut. Rozpuštěné máslo se spojí s rumem, cukrem a šťávou z jahod. Tím vznikne omáčka, kterou jahody a kopeček zmrzli...

Truffles

Truffles

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

227 g hořké čokolády 70%, 120 ml smetany ke šlehání minimálně 33%, 28 g másla, 4 lžíce kakaa

Do skleněné misky si na malé kousky nalámeme čokoládu na co nejmenší kousky, můžeme ji i nasekat nebo nastrouhat. Poté dáme do malého rendlíku se silným dnem vařit smetanu. Jakmile je smetana teplá, přihodíme máslo a přivedeme k varu, poté uvařeno...

Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší svazky chřestu, 4 lžíce másla, 1 citron, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle potřeby

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné...

Drink s granátem

Drink s granátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml šumivého vína, 400 ml grepového džusu, 400 ml ananasového džusu, 1 granátové jablko, 1 limetku na ozdobu

Smíchejte džusy spolu se zrníčky granátového jablka (pozor, hodně barví, vyplatí se vše provádět ve dřezu) a základ nalijte zhruba do třetiny skleniček na šampaňské. Dolijte šumovým vínem, ozdobte limetkou, a party může začít!

Jahodová snídaně s překvapením

Jahodová snídaně s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g ovesných vloček, 250 g jemného tvarohu, 300 g bílého jogurtu, 2-3 lžičky vanilkového cukru, 10 jahod

V misce smícháme jogurt s tvarohem a vanilkovým cukrem. Do dvou skleniček dáme na dno po 20 g ovesných vloček. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně velké plátky poklademe po stranách skleniček a na jahody navrstvíme jogurt s...

Párty koktejl Eli

Párty koktejl Eli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev sektu, 450 ml citronové zmrzliny, 100 g pistácií, 250 g jahod

Sekt přelijeme do džbánu přidáme 300 g smetanovo - citronové zmrzliny. Důkladně promícháme a nalijeme do skleniček na sekt. Zdobíme lžičkou zmrzliny, plátky jahody a pistáciovým drobením

Olivové kuličky

Olivové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 125 g másla, 100 g sýru gouda, 100 g sýru emental, 50 g sýru eidam, 200 g oliv plněných kapií, lžička grilovacího koření, lžička mleté sladké papriky, lžička pažitky, troška bylinkové soli

Z prosáté mouky, nastrouhaných sýrů a másla vymícháme hladké těsto, které dochutíme pažitkou, sladkou mletou paprikou, grilovacím kořením na zeleninu a bylinkovou solí. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme cca na hodinu do chladničky. Olivy nech...

Mascarponový dip s medem

Mascarponový dip s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 500 g Řeckého jogurtu, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček vanilkového cukru, troška včelího medu

Vyšleháme smetanu. Řecký jogurt vymícháme s Mascarpone a vanilkovým cukrem. Dochutíme medem a lehce vmícháme šlehačku. Podáváme s ovocem, které máte rádi.

Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení Salka, 3 balení ledových kaštanů (marrons gracés), 4 kostky hořké čokolády, 500 ml rumu

Šlehačku vylijeme do hrnce a zahřejeme. Poté přidáme čokoládu, nalámané tyčinky ledových kaštanů a necháme rozpustit. Za stálého míchání povaříme a následně necháme vychladnout. Na závěr vmícháme Salko, rum a plníme do lahví.

Sex on the Beach

Sex on the Beach

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.2 cl vodka, 0.2 cl broskvové vodky (Peach vodky), 0.25 dcl pomerančového džusu džus, 1 hrst ledu, 0.2 cl Grenadiny

Do vysoké sklenice vložíme hrst ledu, nalijeme broskvovou i neochucenou vodku, zalijeme pomerančovým džusem a na závěr zakápneme Grenadinou. Sklenici ozdobíme ovocem, vložíme široké brčko a podáváme.

Oplatkový dort (Pišingr)

Oplatkový dort (Pišingr)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 plátků dortových oplatků, 160 g másla, 120 g cukru moučka, 2 žloutky, 1-2 lžíce kakaa, 120 g lískových ořechů, 1 lžíce rumu, 5 lžíce sladké smetany

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, opražené oříšky, rum a dobře utřeme. Neslazené dortové oplatky lehce pomažeme smetanou(aby zvlhly), potřeme je připraveným krémem a klademe na sebe střídavě oplatky, krém. Strany dortu uhladíme a do...

Medový sen

Medový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce včelího medu, 2 lžíce tekutého karamelu, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml amareta, 50 ml ginu, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme kostky ledu a karamel. Důkladně promícháme amaretto, gin, med, citrónovou šťávu a vlijeme do sklenice.

Mléčný jahodový koktejl

Mléčný jahodový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 1 hrneček jahod, 100 g cukru moučky

Do mixéru vhodíme jahody, cukr, 100 ml mléka a důkladně rozmixujeme. Přidáme zbytek mléka a promícháme.

Růžové potěšení

Růžové potěšení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Red Bullu, 50 ml griotky, 20 ml citrónové šťávy, 1 plátek limety na ozdobu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme Red Bull, griotku, citrónovou šťávu a ozdobíme plátkem limety.

České jahodové mojito

České jahodové mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slivovice, 1 pomeranč, sklenka kostek ledu, 1 lžíce cukru krystalu, hrst jahod, 150 ml perlivé vody, listy máty peprné na ozdobu

Pomeranč rozkrojíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na kousky a vhodíme do vetší sklenice. Přidáme cukr, pomerančovou šťávu, jahody a promícháme. Vhodíme kostky ledu, přilijeme slivovici a dolijeme vodou. Ozdobíme mát...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Hery, 130 g cukr krupice nebo jiného pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 170 g hladké mouky, 1 vejce, citrónová šťáva, 1 zarovnaná lžička skořice

Ze změklého másla, cukru, mouky, vejce, citrónové šťávy a skořice si připravíme na vále těsto. Zpracované těsto zabalíme do mikrotenové folie a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Na pomoučeném vále vyválíme asi 0,5 cm tlustou placku , z těst...

Bonbóny Rafaelo

Bonbóny Rafaelo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosové moučky (může být i více), 1 slazené mléko Salko, loupané spařené mandle nebo ořechy

Z kokosu a slazeného mléka utvoříme smícháním hmotu. Tu dáme přes noc do ledničky. Druhý den tvoříme kuličky, do kterých dáme oříšek nebo mandli. Obalíme v kokosu a uložíme do papírových košíčků. Do části hmoty lze vmíchat kakao a budeme mít kuli...

Kotlety na víně

Kotlety na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně (kotlet), 2 lžíce oleje, 0,1 - 0,2 l červeného suchého vína, sůl, pepř

Omyté a osušené kotlety naklepeme a nejméně na hodinu naložíme do suchého červeného vína. Pak kotlety necháme okapat, osolíme a na oleji prudce orestujeme. Kotlety podlijeme vínem a krátce podusíme. Podle chuti je osolíme, případně opepříme.

stránka: