Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Svatý Valentýn

Amarounek

Amarounek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 2 sáčky červeného dortového želé, 3-4 lžíce cukru krystal, 1 plechovka meruňkového kompotu, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce cukru moučka, 1,5 sáčku želatinového ztužovače

Kompot scedíme a šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Prášek na dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu . Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár meruněk nakrájíme na osminky a naskládáme na želé. Přili...

Amorova polévka lásky

Amorova polévka lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 kuřecí prsa, 120 g chřestu z konzervy, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 80 g smetany, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Prsia nakrájame na rezance, vložíme do hrnca s osolenou vodu a privedieme do varu. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, pridáme korenie. Zalejeme vývarom, pridáme smotanu s rozmiešaným žĺtkom, na malé kúsky pokrájanú špargľu, povaríme cca 5-...

Ananasová psaníčka

Ananasová psaníčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 400 ml mléka, 1 konzerva ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinového prášku, 3 lžíce cukru krystal, 1 vejce na potření, čokoládová poleva

V trošce mléka rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Směs vlijeme do zbytku mléka a vaříme asi 1 minutu. Těsto rozválíme na obdélník 40 krát 50 cm a rozkrájíme na čtverce o straně 10 cm. Na polovinu z nich dáme doprostřed lžíci pudinku a kolečko ana...

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 2 vajíčka, 4 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžíci medu, olej na smažení

V misce rozšlehejte vajíčko s kokosem a trochou medu a na pánvi rozehřejte na mírném až středním plameni olej na smažení. Banán nakrájejte na zešikmená kolečka, ta obalte v kokosovém těstíčku a rovnou vkládejte do rozpáleného tuku a smažte z obou ...

Bifteky na víně se žampióny

Bifteky na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa - pravá svíčková, 150 g žampionů, 1 dcl červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, 40 g másla, 1 cibule, sůl dle potřeby, pepř barevný mletý dle potřeby

Odleželou svíčkovou opláchneme studenou vodou a otřeme utěrkou. Odblaníme a nakrájíme na 4 plátky bifteků - jsou silnější!, poté je lehce naklepeme. Upravíme do pěkného tvaru, potřeme olejem a dáme odpočinout do lednice. Cibuli nakrájíme na ...

Bonbóny Rafaelo

Bonbóny Rafaelo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosové moučky (může být i více), 1 slazené mléko Salko, loupané spařené mandle nebo ořechy

Z kokosu a slazeného mléka utvoříme smícháním hmotu. Tu dáme přes noc do ledničky. Druhý den tvoříme kuličky, do kterých dáme oříšek nebo mandli. Obalíme v kokosu a uložíme do papírových košíčků. Do části hmoty lze vmíchat kakao a budeme mít kuli...

Červená srdíčka

Červená srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Piškot: 5 ks vajec, 200 g medu, 200 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce másla, Krém: 250 g měkkého másla, 200 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g oloupaných mandlí, Želé: 4 balení červeného želé, šťáva z jahodového kompotu

Žloutky s medem našleháme do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh a vše smícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vyšší plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený korpu...

České jahodové mojito

České jahodové mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slivovice, 1 pomeranč, sklenka kostek ledu, 1 lžíce cukru krystalu, hrst jahod, 150 ml perlivé vody, listy máty peprné na ozdobu

Pomeranč rozkrojíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na kousky a vhodíme do vetší sklenice. Přidáme cukr, pomerančovou šťávu, jahody a promícháme. Vhodíme kostky ledu, přilijeme slivovici a dolijeme vodou. Ozdobíme mát...

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1 vrchovatou lžičku kakaa, Na krém: 2 žloutky, 100 g hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 250 ml min. 33% šlehačky, 1/2 sáčku želatinového ztužovače do šlehačky (pokud máte čas chladit dezerty aspoň 4 hodiny, můžete jej vynechat), Na dozdobení: 200 g drobných lesních či zahradních plodů, 2 sáčky želatiny v prášku, 50 g mandlových lupínků

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do ...

Čokoládový dort s banány

Čokoládový dort s banány

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 4-5 lžic oleje či Hery, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 500 ml šlehačky, 80 g cukru krupice, 30 g strouhané čokolády na vaření, 2-3 banány, 100 g čokoládové polevy, 20 dkg čokolády na vaření

Vejce, krupicový i vanilkový cukr pořádně vyšleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme nastrouhanou čokoládu na vaření - 20 dkg a olej a všechny přísady lehce smícháme. Pečeme v dortové formě, asi 40 minut při 150-160°C v předehřáté trou...

Čokoládový terč

Čokoládový terč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 2 lžíce sladké smetany, 3 vejce, špetku soli, 125 g cukru krupice, 100 g loupaných mletých mandlí, 100 g změklého másla

Nalámanou čokoládu spolu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme 25 g cukru. Máslo se 100 g cukru ušleháme do pěny, přimícháme žloutky a čokoládovou smetanu. Nakonec zlehka vmícháme sníh a mleté mandle. Těsto v...

Dort s pictáciemi a jahodami

Dort s pictáciemi a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 vejce, 150 g cukru krupice, špetka soli, 2 sáčky vanilkového cukru, 25 g maizeny (kukuřičný škrob), 50 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g mletých pistácií, 500 g jemného tvarohu, 500 g Mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 625 g jahod

Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr, špetku soli, 1 vanilkový cukr a žloutky, opatrně promícháme. Mouku s maizenou promícháme a přes síto prosejeme k vaječné směsi. Přidáme mleté pistácie a vše zamícháme dohladka. Těsto rozetřeme do dort...

Drink s granátem

Drink s granátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml šumivého vína, 400 ml grepového džusu, 400 ml ananasového džusu, 1 granátové jablko, 1 limetku na ozdobu

Smíchejte džusy spolu se zrníčky granátového jablka (pozor, hodně barví, vyplatí se vše provádět ve dřezu) a základ nalijte zhruba do třetiny skleniček na šampaňské. Dolijte šumovým vínem, ozdobte limetkou, a party může začít!

Gratinované třešně

Gratinované třešně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 3 lžíce cukru krystal, 200 ml mléka, 60 g hladké mouky, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 40 g přepuštěného másla

Třešně dobře omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme cukrem moučkovým. Jedno vejce si rozdělíme na bílek a žloutek. Z mléka,hladké mouky, 2 celých vajec, cukru a vanilkového cukru vymícháme metlou hladké těsto, kte...

Hruškový koláč s drobenkou

Hruškový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, špetka soli, 1 kostka droždí (kvasnic), 3 žloutky, 100 g Hery, 50 ml oleje, 1 lžíce cukru krupice, Náplň: 1 kg nahrubo nastrouhaných oloupaných hrušek, citrónová šťáva, mletá skořice, hřebíček, cukr podle chuti, 5 cl rumu, Drobenka: 150 g hladké mouky, 100 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka

V širším kastrolu dusíme spolu s citrónovou šťávou nahrubo nastrouhané hrušky, do kterých jsme přidali též mletou skořici a mletý hřebíček, můžeme přidat podle chuti cukr a za častého promíchávání chvíli dusíme . Pustí-li si hrušky dostatek šťávy,...

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých jahod, 50 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Jahody zbavíme stopky, opláchneme důkladně studenou vodou a rozmačkáme je vidličkou, popř. rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti a zalijeme mlékem a smetanou. Necháme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Jahodová snídaně s překvapením

Jahodová snídaně s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g ovesných vloček, 250 g jemného tvarohu, 300 g bílého jogurtu, 2-3 lžičky vanilkového cukru, 10 jahod

V misce smícháme jogurt s tvarohem a vanilkovým cukrem. Do dvou skleniček dáme na dno po 20 g ovesných vloček. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně velké plátky poklademe po stranách skleniček a na jahody navrstvíme jogurt s...

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g polohrubé mouky, 250 g jahod, 2 pudinky se smetanovou příchutí, 250 ml mléka, 1 máslo, 120 g cukru moučky, 2 lžičky rostlinného oleje, sůl

Z bílků, cukru, soli ušleháme tuhý sníh a pomalu postupně zašleháme žloutky a mouku. Šleháme na nejnižším stupni rychlosti. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Upečený korpus poznáme tak, že...

Jahodový salát

Jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zmrazených jahody, 1 lžíce cukru krupice, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 banán, citrónová šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu. Jablko opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme k jahodám ...

Jahody v čokoládové košilce

Jahody v čokoládové košilce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čerstvých jahod, 2 čokolády na vaření, 1 sáček bílé čokoládové polevy

Čerstvé jahody omyjeme a usušíme. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokolády. Jahody postupně namáčíme v rozpuštěné tmavé čokoládě. Každou jahodu necháme okapat a položíme na igelitový sáček nebo pečící papír. Jakmile čokoláda ztuhne, jahody sundá...

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 4 lžíce rumu, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce másla, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Omyté jahody dáme do grilovací misky. Pokapeme je rumem a posypeme cukrem. Poklademe je kousky másla. Misku položíme na gril na 5 minut. Rozpuštěné máslo se spojí s rumem, cukrem a šťávou z jahod. Tím vznikne omáčka, kterou jahody a kopeček zmrzli...

Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší svazky chřestu, 4 lžíce másla, 1 citron, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle potřeby

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné...

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 150 g cukru krystal, 1 ks vanilky, 3 g želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Vanilkový lusk opatrně rozlámeme do jogurtu v nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16). Přidáme cukr. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Přidáme agar-agar (nebo ...

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení bílého jogurtu, 2 balení zakysané smetany, 2 lžíce cukru moučka, 2 balení dětských piškotů, 500 g ovoce

Jogurty, smetanu a cukr ušleháme. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Postup opakujeme tak, aby poslední vrstvu tvořilo ovoce. Dáme do lednice ztuhnout.

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnku hladké mouky, 0,5 hrnku kukuřičného škrobu, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 ks vejce, 1 špetka soli, 50 ml slunečnicového oleje

V jedné míse smícháme mouku, škrob, cukr a prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a promícháme. Ve druhé míse smícháme kefír, vejce a tři lžíce oleje. Poté smícháme obě směsi do jedné a necháme 10 minut odpočívat. Rozpálíme pánev nebo lívaneč...

stránka: