Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Svatý Valentýn

Zapečené pikantní ústřice

Zapečené pikantní ústřice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 80 g parmezánu, 7 g pepře bílého, 2 stroužky česneku, 12 ks ústřic, 1 hrst petrželové natě, 1 lžička worcesterské omáčky (Worcesterová) omáčka, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1/2 lžičky uzené papriky

Máslo rozpustíme a vmícháme do něj parmezán, utřený česnek, obě omáčky, sladkou papriku, pepř a nasekanou petrželku. Ústřice otevřeme, potřeme je připravenou směsí a pečeme 10 minut na 220 °C. Podáváme teplé.

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnku hladké mouky, 0,5 hrnku kukuřičného škrobu, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 ks vejce, 1 špetka soli, 50 ml slunečnicového oleje

V jedné míse smícháme mouku, škrob, cukr a prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a promícháme. Ve druhé míse smícháme kefír, vejce a tři lžíce oleje. Poté smícháme obě směsi do jedné a necháme 10 minut odpočívat. Rozpálíme pánev nebo lívaneč...

Dort s pictáciemi a jahodami

Dort s pictáciemi a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 vejce, 150 g cukru krupice, špetka soli, 2 sáčky vanilkového cukru, 25 g maizeny (kukuřičný škrob), 50 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g mletých pistácií, 500 g jemného tvarohu, 500 g Mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 625 g jahod

Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr, špetku soli, 1 vanilkový cukr a žloutky, opatrně promícháme. Mouku s maizenou promícháme a přes síto prosejeme k vaječné směsi. Přidáme mleté pistácie a vše zamícháme dohladka. Těsto rozetřeme do dort...

Gratinované třešně

Gratinované třešně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 3 lžíce cukru krystal, 200 ml mléka, 60 g hladké mouky, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 40 g přepuštěného másla

Třešně dobře omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme cukrem moučkovým. Jedno vejce si rozdělíme na bílek a žloutek. Z mléka,hladké mouky, 2 celých vajec, cukru a vanilkového cukru vymícháme metlou hladké těsto, kte...

Párty koktejl Eli

Párty koktejl Eli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev sektu, 450 ml citronové zmrzliny, 100 g pistácií, 250 g jahod

Sekt přelijeme do džbánu přidáme 300 g smetanovo - citronové zmrzliny. Důkladně promícháme a nalijeme do skleniček na sekt. Zdobíme lžičkou zmrzliny, plátky jahody a pistáciovým drobením

Drink s granátem

Drink s granátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml šumivého vína, 400 ml grepového džusu, 400 ml ananasového džusu, 1 granátové jablko, 1 limetku na ozdobu

Smíchejte džusy spolu se zrníčky granátového jablka (pozor, hodně barví, vyplatí se vše provádět ve dřezu) a základ nalijte zhruba do třetiny skleniček na šampaňské. Dolijte šumovým vínem, ozdobte limetkou, a party může začít!

Amorova polévka lásky

Amorova polévka lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 kuřecí prsa, 120 g chřestu z konzervy, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 80 g smetany, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Prsia nakrájame na rezance, vložíme do hrnca s osolenou vodu a privedieme do varu. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, pridáme korenie. Zalejeme vývarom, pridáme smotanu s rozmiešaným žĺtkom, na malé kúsky pokrájanú špargľu, povaríme cca 5-...

Torta a la mandorle

Torta a la mandorle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vejcí, 250 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, šťáva a nastrouhaná kůra z jednoho citrónu, špetka mleté skořice, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 250 g mletých mandlí, moučkový cukr na posypání

Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky našleháme se solí a cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, skořici, prášek do pečiva a mandle. Troubu zahřejeme na 175°C. Z bílků a několika kapek citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho...

Červená srdíčka

Červená srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Piškot: 5 ks vajec, 200 g medu, 200 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce másla, Krém: 250 g měkkého másla, 200 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g oloupaných mandlí, Želé: 4 balení červeného želé, šťáva z jahodového kompotu

Žloutky s medem našleháme do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh a vše smícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vyšší plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený korpu...

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 4 lžíce rumu, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce másla, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Omyté jahody dáme do grilovací misky. Pokapeme je rumem a posypeme cukrem. Poklademe je kousky másla. Misku položíme na gril na 5 minut. Rozpuštěné máslo se spojí s rumem, cukrem a šťávou z jahod. Tím vznikne omáčka, kterou jahody a kopeček zmrzli...

Mandlový polibek

Mandlový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Amareta, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny, 1 kandovanou třešni

Do mixéru vložíme zmrzlinu, nalijeme likér a umixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do koktejlky a ozdobíme třešničkou.

Mandlový dort trochu jinak

Mandlový dort trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 225 g cukru, 1 vejce, 100 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 150 g mandlovývh lupínků, 40 ml mléka

Troubu zahřejeme na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. V míse vymícháme 100 g másla se 100 g cukru do pěny, přidáme vejce. Do mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těstem naplníme dortovou formu a pečeme v troubě 20 minut, dokud povrch l...

Bifteky na víně se žampióny

Bifteky na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa - pravá svíčková, 150 g žampionů, 1 dcl červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, 40 g másla, 1 cibule, sůl dle potřeby, pepř barevný mletý dle potřeby

Odleželou svíčkovou opláchneme studenou vodou a otřeme utěrkou. Odblaníme a nakrájíme na 4 plátky bifteků - jsou silnější!, poté je lehce naklepeme. Upravíme do pěkného tvaru, potřeme olejem a dáme odpočinout do lednice. Cibuli nakrájíme na ...

Jahodový salát

Jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zmrazených jahody, 1 lžíce cukru krupice, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 banán, citrónová šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu. Jablko opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme k jahodám ...

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1/3 hrnku krupicového cukru, 1/3 hrnku vína Marsala, 1 hrnek šlehačky, 5 ¼ hrnku čerstvých lesních plodů, 2 hrnky mascarpone, čokoláda

Připravíme si vodní lázeň (horní nádoba se nesmí dotýkat vody, aby se nám vejce nesrazila). Do vodní lázně dáme žloutky a cukr a pomalu vyšleháváme (cca 3 minuty). Pomalu zašleháme víno Marsala, povaříme za stálého šlehání 10-15 minut, dokud žlout...

Jahodová snídaně s překvapením

Jahodová snídaně s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g ovesných vloček, 250 g jemného tvarohu, 300 g bílého jogurtu, 2-3 lžičky vanilkového cukru, 10 jahod

V misce smícháme jogurt s tvarohem a vanilkovým cukrem. Do dvou skleniček dáme na dno po 20 g ovesných vloček. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně velké plátky poklademe po stranách skleniček a na jahody navrstvíme jogurt s...

Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší svazky chřestu, 4 lžíce másla, 1 citron, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle potřeby

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné...

Sladký vánek

Sladký vánek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml ginu, 30 ml griotky, 3 kandované višně

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Gin smícháme s griotkou a višně vhodíme do sklenice.

Čokoládový terč

Čokoládový terč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 2 lžíce sladké smetany, 3 vejce, špetku soli, 125 g cukru krupice, 100 g loupaných mletých mandlí, 100 g změklého másla

Nalámanou čokoládu spolu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme 25 g cukru. Máslo se 100 g cukru ušleháme do pěny, přimícháme žloutky a čokoládovou smetanu. Nakonec zlehka vmícháme sníh a mleté mandle. Těsto v...

Valentýnská srdíčka

Valentýnská srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 plátků toastového chleba, 7 lžiček perly, 7 lžiček ovocné marmelády, 2 lžíce kokosu

Ozdobným vykrajovátkem, jehož okraj mírně potřeme perlou (tvary se pak lépe vykrajují), tvoříme z toastového chleba malá srdíčka. Ta potíráme směsí perly s marmeládou. Na závěr srdíčka posypeme nastrouhaným kokosem. Podáváme místo dezertu.

Ananasová psaníčka

Ananasová psaníčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 400 ml mléka, 1 konzerva ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinového prášku, 3 lžíce cukru krystal, 1 vejce na potření, čokoládová poleva

V trošce mléka rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Směs vlijeme do zbytku mléka a vaříme asi 1 minutu. Těsto rozválíme na obdélník 40 krát 50 cm a rozkrájíme na čtverce o straně 10 cm. Na polovinu z nich dáme doprostřed lžíci pudinku a kolečko ana...

Olivové kuličky

Olivové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 125 g másla, 100 g sýru gouda, 100 g sýru emental, 50 g sýru eidam, 200 g oliv plněných kapií, lžička grilovacího koření, lžička mleté sladké papriky, lžička pažitky, troška bylinkové soli

Z prosáté mouky, nastrouhaných sýrů a másla vymícháme hladké těsto, které dochutíme pažitkou, sladkou mletou paprikou, grilovacím kořením na zeleninu a bylinkovou solí. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme cca na hodinu do chladničky. Olivy nech...

Medový sen

Medový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce včelího medu, 2 lžíce tekutého karamelu, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml amareta, 50 ml ginu, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme kostky ledu a karamel. Důkladně promícháme amaretto, gin, med, citrónovou šťávu a vlijeme do sklenice.

Sladký polibek

Sladký polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Cinzana, 30 ml vodky, 30 ml 50 % ananasového džusu, 30 ml 50 % pomerančového džusu, 30 ml 50% jahodového džusu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Cinzano, vodku, pomerančový, jahodový a ananasový džus dobře promícháme a vlijeme do sklenic. Ozdobíme dle vlastního uvážení.

stránka: