Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Švýcarská

Švýcarský „pálený“ krém

Švýcarský „pálený“ krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g cukru, lžíce vody, 400 ml mléka, 4 žloutky, 2 lžíce škrobu, 300 ml 33% smetany

Cukr s jednou lžící vody opatrně v hrnci zkaramelizujeme: pomalu ho zahříváme, až se rozpustí, a potom necháme pomalu zahřát do karamelové barvy. Když má krásnou světle hnědou barvu, zalijeme mlékem (pozor, zpočátku prská). Trochu mléka necháme st...

Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátků Ementálu, 150 g plátků chléba, 1 velké jablko, 200 ml sladké smetany, 3 vaječné žloutky, 50 g másla, troška mletého pepře, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu ...

Švýcarská specialita se sýrem

Švýcarská specialita se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků šunky, 60 g másla, 200 g uzeného sýru, 1/2 balení ananasového kompotu, 2 hlávky hlávkového salátu, 4 lžíce majonézy, špetka kari koření, 1 lžička mleté papriky , 6 plátků toastového chleba

Krajčeky sendviče natrieme maslom, obložíme šunkou, kolieskami ananásu a prikryjeme plátkom syra. Dáme do rúry nakrátko zapiecť, až kým sa syr nezačne topiť. Vyberieme, posypeme paprikou a podávame s hlavkovým šalátom, okoreneným kari a poliatým m...

Čokoládový krém se sladkou smetanou

Čokoládový krém se sladkou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 50 g cukru moučka, 500 ml sladké smetany, 150 g hořké čokolády, 2-3 lžíce silné černé kávy, 3 lžíce Amareta

Čokoládu polámeme na drobné kúsky, pridáme čiernu kávu, alebo mlieko a na miernom ohni necháme zmäknúť. Ku zmäknutej a trochu vychladnutej čokoláde pridáme vymiešané žĺtky s cukrom a všetko dobre vymiešame. Sladkú smotanu vyšľaháme dotuha a opatrn...

Švýcarská sýrová polévka

Švýcarská sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Ementálu, 1000 ml masového vývaru, 200 ml bílého vína, 2 lžíce pokrájené pažitky, 4 plátky uzené slaniny, 1 cibule, sůl podle potřeby, 250 g toastového chleba (sendvičového)

Starší sendvič a syr pokrájame na malé kocky. Vložíme do polievkovej misy, zalejeme horúcim vývarom a necháme chvíľu postáť. Potom prilejeme víno, pridáme jemne pokrájanú pažitku alebo zelenú petržlenovú vňať a podľa chuti posolíme. Slaninu opečie...

Bernský oříškový krém

Bernský oříškový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml sladké smetany, 4 žloutky, 120 g cukru moučky, 120 g upražených lískových ořechů, 80 ml rumu

Oriešky opražíme na sucho a zomelieme. Smotanu a rum zmiešame, pridáme cukor, žĺtky a nad parou všetko šľaháme, až kým nezhustne. Pridáme mleté oriešky a chvíľu šľaháme, odstavíme a miešame, až kým nevychladne. Krém podávame vychladnutý, ozdobený ...

Kuřecí fondue se žampiony a šalotkou

Kuřecí fondue se žampiony a šalotkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 100 g šalotky, 600 g kuřecích prsou, 500 ml arašídového (podzemnicového) oleje, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu)

Kuřecí prsa omyjeme, usušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Žampiony očistíme, menší hlavičky ponecháme vcelku, větší překrojíme napůl. Šalotku nakrájíme na větší kousky. V nádobě na fritování rozpálíme arašídový olej. Na grilovací jehly...

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty (nebo plec), 4 špetky soli, 1 lžička bílého pepře, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce řepkového oleje, 200 g žampionů, 1 lžíce citronové šťávy, 2 dcl bílého vína, 1 cibule, 1,5 dcl masového vývaru, 2 dcl smetany, 1 lžíce Solamylu, 1 hrst petrželové natě, 200 g telecích ledvinek

Telecí maso a spařené očištěné ledvinky nakrájíme na tenké (asi 1 mm) plátky. Mírně osolíme a opepříme. Mouku smícháme s trochou pepře a soli. Maso obalíme v mouce a opečeme na másle a dáme do tepla(trouby na 60-80°C). Na pánev přidáme olej a os...

Švýcarské brambory

Švýcarské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg syrových brambor, 1/2 l smetany, 4 cibule, 3 stroužky česneku, 600 g uzeného masa, 200 g Ementalu, 1 lžíci sádla, sůl, pepř

Vymastíme větší pekáček sádlem a poklademe plátky syrových oloupaných brambor, osolíme, opepříme, přidáme kolečka cibule, nahrubo usekaný česnek, pokrájené uzené maso, vrstvu Ementálu a opakujeme. Zakončíme vrstvou osolených brambor. Zakryté pečem...

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády (např. mléčná čokoláda milka), 50 g smetany ke šlehání (šlehačka), ovoce (jablka, banány, hrušky, ananas, jahody)

Na přípravu fondue použijeme Fondue set. Do misky na fondue nalijeme smetanu a přidáváme čokoládu nalámanou na menší kousky. Zapálíme čajovou svíčku pod miskou a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Ovoce nakrájíme na malé kostky, které násled...