Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Výjimečný den

Grilované sušené švestky ve slanině

Grilované sušené švestky ve slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sušených švestek, 30 dkg plátkové anglické slaniny, 1 balení mandlí

Mandle spaříme, ztáhneme. Každou švestku vyplníme mandlí, obalíme plátkem slaniny a napíchneme na grilovaní jehlu nebo párátkem. Grilujeme dokřupava.

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Pomazánka z uzeného sýra

Pomazánka z uzeného sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 300 g uzeného eidamu (Edam), 1 cibule, sůl

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Máslo rozšleháme a promícháme s cibulí. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k cibuli a zamícháme. Můžeme osolit podle chuti.

Kari rýže

Kari rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček dlouhozrné rýže, 1 lžička kari koření, 1 malá cibule, sůl

Na oleji zpěníme nadorobno nakrájenou cibuli s kořením kari. Poté přidáme rýži, asi minutu ji pražíme, poté zalejeme dvojnásobným množstvím vody (než bylo rýže) a osolíme. Vaříme přibližne 15 minut, dokud není v hrnci již žádná voda a rýže je měkk...

Ovocný salát s cukrovou zálivkou

Ovocný salát s cukrovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 150 g cukru krystal, 200 g banánů, 200 g sladkých jablek, 200 g kiwi, 200 g pomerančů, citrónová kůra

Nejdříve si vytvoříme cukrovou zálivku. Do hrnce nasypeme cukr, přidáme vodu a cukr rozpustíme. Postavíme hrnec na mírný plamen a přivedeme opatrně k varu. Vaříme cca 5 minut. Postupně odebíráme pěnu, která vzniká za varu. Do horkého roztoku nast...

Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 klasů kukuřice, 1 l vody, 2 cibule, sůl, pepř, 200 ml sladké smetany, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce rostlinného oleje

Zrníčka kukuřice odstraníme z klasu pomocí nože. V hrnci rozehřejeme tuk a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme kostku bujónu, zrníčka kukuřice a přivedeme k varu a poté dusíme na mírném plameni, dokud není kukuřice ...

Kaki mascarpone se skořicí

Kaki mascarpone se skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kaki, 60 g cukru moučka, 30 g mandlového prášku, 400 g mascarpone, 1 lžička mleté skořice

Oloupeme kaki, zbavíme je jejich prostřední části a rozmixujeme dužninu. Do misky si připravíme mascarpone, cukr, skořici a mandlový prášek a vše smícháme dohromady. Nakonec vmícháme i rozmixovanou dužninu z kaki. Hmotu rozdělíme do čtyř mističek ...

Salát z kaki s ořechy

Salát z kaki s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dobře vyzrálá kaki, 8-10 vlašských nebo jiných ořechů, 4 lžíce medu

Kaki umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ořechy rozbijeme a vnitřní část nadrobno nasekáme. Obě ingredience smícháme s medem.

Rychlý tiramisu dezert

Rychlý tiramisu dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení cukrářských piškotů, 10 lžic vaječného likéru, 1/2 kg mascarpone, 4 lžíce cukru moučka, 250 ml silné kávy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 8 lžic amareta, troška kakaa na posypání

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem. Postupně pak přidáváme vaječný likér. Nakonec lehce vmícháváme jemně čerstvě vyšlehanou šlehačku. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme trochu likéru Amaretto. Tout...

Špenátový koláč

Špenátový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g špenátu, 150 g tvrdého sýru, 3 vejce, 250 g listového těsta, 50 g vlašských ořechů, sůl, olej na vymazání formy

V míse smícháme nasekaný špenát, nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekané ořechy a sůl dle chuti. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme. Formu si vymažeme olejem a vložíme první díl těsta, který upravíme ho tak, aby byly pokryty i okraje. For...

Koktejl s bílým rumem

Koktejl s bílým rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml jemně perlivé vody, 50 ml babánového džusu, 50 ml pomerančového džusu, 50 ml bílého rumu, 1 plátek citrónu

Všechny ingredience musí bý řádně vychlazené. Na dno sklenice nalijeme bílý rum. Přidáme banánový a pomerančový džus a dolijeme vodou. Ozdobíme plátkem citrónu.

Nealkoholický koktejl z kiwi

Nealkoholický koktejl z kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kiwi, sladidlo, 100 ml ananasového džusu, 50 ml citrónové šťávy, 2 kostky ledu

Kiwi nejprve opatrně oloupeme a nahrubo nakrájíme. Citrónovou šťávu přimícháme do ananasového džusu. Přidáme nahrubo nakrájené kiwi a sladidlo dle chuti. Vše vložíme do mixéru a přidáme kostky ledu. Šleháme 15 - 30 sekund až vznikne hustý nápoj. M...

Pomerančový koktejl s rumem

Pomerančový koktejl s rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml 50 % pomerančového džusu, 50 ml rumu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 plátek limety na ozdobu, třtinový cukr, 1/2 sklenky kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme rum. Citrónovou a grapefruitovou šťávu smícháme s cukrem dle chuti. Vlijeme do sklenice, kterou dolijeme pomerančovým džusem. Ozdobíme plátkem limety nebo ...

Nealkoholický rajčatový koktejl

Nealkoholický rajčatový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rajčat, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžičky třtinového cukru, 70 ml vody, sůl, pepř, mletá paprika na ozdobu

Hrdlo sklenice navlhčíme vodou a vysypeme mletou paprikou, která nám sklenici pěkně ozdobí. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a dáme do mixéru. Přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, pepř dle chuti a vše mixujeme asi 1 minutu. Nápoj přecedíme a vlijeme do ...

Nealkoholický okurkový koktejl

Nealkoholický okurkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá salátová okurka, sůl, pepř, 1 lžička cukru krupice, 50 ml vody, 1 lžička citrónové šťávy

Okurku oloupeme a rozpůlíme. Odstraníme měkkou dužninu se semínky, nakrájíme na kousky a vhodíme do mixéru. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně rozmixujeme. Vychlazený koktejl vlijeme do sklenice a dolijeme ji vodou....

Červený alkoholový slaďáček

Červený alkoholový slaďáček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml rumu, 20 ml griotky, 20 ml vody, cukr krupici na ozdobu , 1 kandovaná třešeň

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Hrdlo sklenice navlhčíme vodou a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice nalijeme griotku, rum, vodu a promícháme. Nakonec vhodíme třešničku.

Zapadající slunce

Zapadající slunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml vodky, 1 sklenka kostek ledu, 100 ml 50% džusu z červeného pomeranče, 1 plátek pomeranče na ozdobu, 30 ml brandy

Led vhodíme do sklenice. Smícháme brandy, vodku, pomerančový džus a vlijeme do sklenice. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Velký medvěd

Velký medvěd

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rumu, 30 ml červeného vína, 100 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1 lžička skořice na ozdobu

Mléko s cukrem přivedeme k varu a vlijeme do větší sklenice. Víno smícháme s rumem a opatrně vlijeme do mléka, aby se nám nesrazilo. Posypeme skořicí a teplé podáváme.

Zelený aperitiv

Zelený aperitiv

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Cinzana Extra Dry, 40 ml kiwi limonády, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžička třtinového cukru

Všechny ingredience by měly být dobřé vychlazené. Cinzano, limonádu, citrónovou šťávu a cukr důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.

Bílé víno trochu jinak

Bílé víno trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml bílého vína, 30 ml kiwi limonády, 1 lžička lipového medu, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 g kandované třešně na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Víno, limonádu, med a citrónovou šťávu dobře promícháme. Vlijeme do sklenice a vhodíme třešně na ozdobu.

Nádech modré oblohy

Nádech modré oblohy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml Curacaa blue, 30 ml ginu, 30 ml jemně perlivé vody, 1 lžička citrónové šťávy, citrónová kůra na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice nalijeme gin, Curacao, vodu a citrónovou šťávu. Lehce promícháme a ozdobíme kouskem citrónové kůry.

Sladko-kyselá omáčka

Sladko-kyselá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce octu, 3 lžíce destilovaného vína, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžička vegety, 1 lžíce solamylu, špetka anýzu, 150 g kompotovaného ananasu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek. Zalijeme sójovou omáčkou, octem, přidáme anýz a cukr. Vše povaříme cca 10 minut. Přidáme kousky ananasu, část můžeme rozmixovat s ananasovou šťávou. Ve víně rozšleháme solamyl, přil...

Sněžná hora

Sněžná hora

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml silné horké kávy, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Whisky přidáme do horké silné kávy a zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou).

Vajíčková pomazánka s lososem

Vajíčková pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g smetanového sýru, 1-2 střední brambory vařené ve slupce, 130 g másla, 1 menší cibule, špetka soli, špetka mletého pepře, 100 ml majonézy, 50 g uzeného lososa, 1 citrón

Máslo necháme trošku povolit. Utřeme je se sýrem. Brambory nastrouháme na struhadle, vejce uvařená natvrdo taktéž. Cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme majolku a spojíme v hladkou pomazánku. Na porci pečiva s pomazánko...

Česnekovo-cibulová polévka

Česnekovo-cibulová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších cibulí, 1 palička česneku, 1 l hovězího bujónu, špetka soli, 1/2 lžičky vegety, 1 lžíce sádla, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička mletého pepře

Na sádle zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na tenká kolečka. Trpělivě ji na mírném ohni zahříváme, aby pustila šťávu. Přidáme k ní část utřeného česneku (asi 4-5 stroužků) se solí, orestujeme, zalijeme vývarem, opepříme, okmínujeme a povaříme c...

stránka: