Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Zima

Alkoholový polibek

Alkoholový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml slivovice, 100 ml Red Bullu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme slivovici, Red Bull a promícháme.

Kokosovo-máslové kuličky

Kokosovo-máslové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kokosové moučky, 240 g cukru moučka, 80 g másla, 2 vejce, 60 g kakaa

Všechny ingredience smícháme a tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau s moučkovým cukrem nebo v kokosové moučce. Necháme v chladu uležet.

Sněhové koule

Sněhové koule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g mletých mandlí, 120 g cukru moučka, 1 bílek

Rozehřejeme troubu na 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Mandle vložíme do mixéru a mixujeme, až vznikne hladká pasta. Přidáme cukr a bílek a šleháme vše dohladka. Z hmoty odebíráme asi po dvou lžičkách a tvoříme kuličky. Každou obalíme v cukr...

Karamelový salám

Karamelový salám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 másla, 3 balení kávových karamelů, 3/4 balení burizónů

V hrnku na mléko rozpustíme máslo a karamel, nasypeme burizóny a zamícháme. Rozložíme si alobal, vložíme karamel s burizóny a vytvoříme váleček. Poté vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.

Svařené víno pro zimní večery

Svařené víno pro zimní večery

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 l suchého červeného vína, 3 ks badyánu, 2 dřívka skořice celé, 8 ks koření hřebíčku, 1 citrón

Vybereme si dle chuti červené nebo bílé víno (když převařuji červené, chutná mi odrůda rulandského modrého a když bílé, používám aromatický muškát, který dodá vůni) a nalijeme jej do dobře vyčištěného a vypláchnutého hrnce. Přihodíme koření a zahř...

Kuličky s nutelou

Kuličky s nutelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Nutely, 1/2 balení piškotů dětských, 2 lžíce rumu, kokosovou moučku na obalování, strouhaná lísková jádra na obalování

Piškoty pomeleme a vypracujeme hmotu za všech surovin. Jestliže nebude celistvá, můžeme přidat rum nebo Nutelu. Tvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu, strouhaných lískových jádrech.

Čokoládové kuličky z Brazílie

Čokoládové kuličky z Brazílie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 100 ml smetany ke šlehání, 1 balení cukrářského zdobení

Do hrnce nalijeme vodu a postavíme na něj polévkový talíř. Pomalu zahříváme. Do talíře položíme čokoládu na vaření a počkáme, až se rozpustí. Do dalšího hrnce nalijeme smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec sundáme z plotny a do smet...

Marokánky podle Verči

Marokánky podle Verči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 hrst vlašských ořechů, 1 sklenka kandovaného ovoce, 1 hrst mandlí, 1 hrst datlí, troška cukru moučka

Dle chuti nakrájíme ořechy, datle, mandle, kandované ovoce, ..., přidáme mléko, máslo, mouku a dle chuti cukr a všechno důkladně promícháme. Hmota by měla být hustší. Je-li řídká, přidáme solamyl (nebo pudink). Pečeme hromádky nebo placičky, kte...

Nepečené dvoubarevné roládky

Nepečené dvoubarevné roládky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dětských piškotů, 50 g mandlí, 70 g Hery, 150 g cukru moučky, 50 ml vaječného likéru, 2 lžíce kakaa

Piškoty dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem. Mandle spaříme horkou vodou, zbavíme slupky a nastrouháme. Heru nakrájíme na malé kousky(nebo nastrouháme)a utřeme s cukrem dohladka. Přidáme piškotové drobečky a vaječný likér. Vypracujeme hladkou hmot...

Kokosové bombóny s čokoládou

Kokosové bombóny s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukru moučky, 100 g kokosové moučky, 70 g Hery, 1 lžíce rumu, 50 g čokoládové polevy, 1 hrst cukrová rýže barevné na ozdobení

Moučkový cukr prosejeme do mísy a smícháme s kokosem. Přidáme změklou heru nakrájenou na malé kousky, rum a vše zpracujeme na pevnější hmotu. Z hmoty vytvarujeme malé kuličky. Obalíme je v moučkovém cukru a vtlačíme do kakaových formiček na pracn...

Domácí sušený česnek

Domácí sušený česnek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku

Domácí česenek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Dáme na vhodný podnos a sušíme na topení,lze použít i domácí sušičku. Po usušení skladujeme na vhodném místě. Pokud potřebujeme česnekový prášek, použijeme mixer. Použití je jako u čerstvého prod...

Vánoční likér

Vánoční likér

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček mandlového pudingového prášku, 2 konzerva kondenzovaného mléka(Salko), 0,5 l plnotučného mléka, 500 ml rumu

Nejdříve si uvaříme 2 konzervy salka. Uzavřené vložíme do hrnce s vodou, tak, aby byly potopené, vaříme 2,5 - 3h tak, aby voda mírně bublala a konzervy byly stále ponořené. Poté necháme vychladit. V 0,5l mléka uvaříme mandlový puding, nesladíme. K...

Sádlovky

Sádlovky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček hladké mouky, 2/3 hrnečku rozpuštěného sádla, 3/4 hrnečku cukru moučka, 3 lžíce kakaa, 2/3 hrnečku ovocné pikantní marmelády

Všechny suroviny zpracujeme na těsto.Těsto dáme do cukrářského sáčku se širokou hladkou trubicí a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme kolečka.Střed každého kolečka mírně protlačíme prstem nebo druhou stranou vařečky a pečeme v troubě vy...

Maminčino cukroví

Maminčino cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst zbytků cukroví, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 lžíce cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, rum, mléko

Zbylé cukroví pomeleme, vejce, 1 hrnek hladké mouky,cukr a prášek do pečiva. Dolijeme mlékem tak, aby vzniklo vláčné těsto, přidat můžeme lžíci rumu. Těsto vylijeme na plech nebo do bábovkové formy a upečeme. Zdobit může každý dle své libosti např...

Zdravé cukroví

Zdravé cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 120 g ovesných vloček, 120 g cukru krupice, trocha vanilkového cukru, 120 g vlašských ořechů, 120 g Hery, 80 g rozinek, 2 vejce, ovocná marmeláda

Z mouky, vloček, cukru pomletých ořechů, Hery, rozinek a vajec uhněteme těsto. Vytvoříme malé kuličky a uprostřed nich vyhloubíme důlky, které naplníme marmeládou. Pečeme na suchém plechu při 150°C.

Vánoční koňak

Vánoční koňak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 dcl mléka, 1 konzerva kondenzovaného mléka, rum dle chuti

Mléko svaříme a necháme vychladnout. Rozmícháme a později rozmixujeme všechny zbývající ingredience. Dětem podáváme bez alkoholu. Dospělým dochutíme dle libosti rumem.

Pomerančový punč

Pomerančový punč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml pomerančové šťávy, 200 ml vody, 50 ml koňaku, skořice, hřebíček

Svaříme vodu s kořením, přilijeme pomerančovou šťávu a dolijeme do horkých sklenic s koňakem. Ozdobíme pomerančem a mátou.

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 220 g másla, 40 g cukru moučka, vanilkový cukr a moučkový cukr na obalení, 100 g mandlí, 1 lžíce citrónové kůry, 2 žloutky

Z mouky, tuku, cukru, mletých oloupaných mandlí, strouhané citrónové kůry a žloutků vypracujeme těsto a necháme ho v chladu ztuhnout. Pak na pomoučeném vále tvarujeme rohlíčky, které upečeme na lehce vymazaném plechu. Pečeme při 180°C asi 15 minut...

Cukroví z vína

Cukroví z vína

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g másla, 5 lžic sladkého bílého vína, 1 žloutek, cukr moučka na obalení

Z mouky, másla, vína a žloutku vypracujeme těsto a necháme ho v chladu ztuhnout. Poté ho vyválíme, vykrájíme různé tvary a na lehce vymazaném plechu upečeme. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru.

Domácí pracny

Domácí pracny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 210 g cukru moučka, 100 g nastrouhaných mandlí nebo ořechů, 300 g tuku, 1 žloutek, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, cukr moučka na obalení

Mouku smícháme s cukrem, mandlemi, tukem, žloutkem, skořicí a hřebíčkem a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Poté těstem plníme lehce vymazané formičky různých tvarů, upečeme a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.

Křehké kočičí jazýčky

Křehké kočičí jazýčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 125 g cukru moučky, 1 ks bílek, 125 g polohrubé mouky, 1 špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g čokoládová poleva

Z másla, moučkového cukru a bílku utřeme hladký krém. Přimícháme mouku, sůl a vanilkový cukr. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech nastříkáme asi 5 cm dlouhé proužky s trochu silnějšími konci (do tvaru čokoládových kočičích jazýčků). Pečeme ...

Opilé ovoce

Opilé ovoce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg kandovaného ovoce, 15 dkg sušeného ovoce, 15 dkg rozinek, 2 dcl Griotky, 2 dcl červeného vína

Ovoce nakrájíme na větší kousky, nasypeme do sklenice s pevným uzávěrem, smícháme griotku a víno a ovoce tím zalijeme. Dobře uzavřeme a necháme ji uležet v chladu.

Placičky z ovesných vloček s meruňkami

Placičky z ovesných vloček s meruňkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g ovesných vloček, 20 g hladké mouky, 40 g cukru krupice, 40 g hnědého cukru, 2 lžíce javorového sirupu, 100 g Hery, 2 ks vejce, 2 lžíce kakaa, 5-6 ks sušených meruněk, 2 lžíce rumu, 1 sáček bílé čokoládové polevy

Heru, žloutky, oba cukry, javorový sirup a rum utřeme dohladka, ovesné vločky nasekáme v robotu najemno a s moukou je přidáme do směsi. Dobře promícháme a nakonec zlehka přidáme sníh, který jsme ušlehali z bílků. Na plech, vyložený pečícím papír...

Vánoční krůta

Vánoční krůta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g mandlí, 150 ml rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 3 housky, 200 ml mléka, 100 g másla, 4 slepičí vejce, 1 list petržele, troška muškátového ořechu

Očistenú a osušenú morku naplníme osobitne pripravenou plnkou a zašijeme. Na povrchu ju ozdobíme mandľami, osolíme, uložíme na pekáč s olejom a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia morku obraciame, aby koža rovnomerne zružovela a polievame olejom...

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jelita nebo jitrnice, trocha oleje, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 4 krajíce chleba, křen

Z jelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobře promícháme s cibulkou. Vedle si připravíme obvyklým způsobem topinky, potřeme česnekem a masovou směsí. Posypem...

stránka: