Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Zkušený kuchař

Pappardelle z cizrny se ztraceným vejcem

Pappardelle z cizrny se ztraceným vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cizrnové mouky, 50 g lískových ořechů, 40 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 7 g soli, 7 g pepře, 7 ks vejce, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 4 lžíce parmazánu

Mouku smícháme se dvěma vejci a jedním žloutkem. Přidáme dvě lžíce olivového oleje a připravíme tuhé těsto. To rozválíme v tenký plát a nakrájíme na široké nudle. Vaříme je 3 minuty v osolené vodě doměkka. Lískové ořechy nasekáme nahrubo a opeče...

Nudlové taštičky s pestem

Nudlové taštičky s pestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 ks vejce, 3 ks žloutků, 140 ml olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 100 g paprikové pasty, 2 lžíce sýru ricotta, 1 svazek bazalky, 7 g mořské soli, 100 g piniových ořechů, 6 stroužků česneku, 80 g parmezánu, 7 g pepře

Připravíme si těsto na nudlové taštičky: smícháme hladkou mouku, jedno vejce, tři žloutky, lžíci olivového oleje a půl lžičky soli. Podle potřeby můžeme přidat lžíci až dvě vody. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Na ná...

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřové plece, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 100 g plnotučné hořčice, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 5 lžíc petrželové natě

Maso nařízneme na plát, ten pak osolíme a opepříme. Zevnitř potřeme maso utřeným česnekem, hořčicí, posypeme petrželkou a zarolujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme na větší kusy a dáme na dno pekáče. Maso pokmínujeme. Maso dáme na zeleninu a pečeme 45...

Lasagne s lososem, špenátem a rajčaty

Lasagne s lososem, špenátem a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lososa, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 300 g špenátu, 4 ks rajčat, 400 g mascarpone, 200 ml polotučného mléka, 2 ks vejce, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 květ muškátového květu, 300 g lasagní, 100 g parmezánu, 1 lžíce bazalky

Lososa zbavíme kůže a rozebereme na kousky. Česnek utřeme a smažíme ho na troše olej, přidáme špenát, sůl a pepř. Rajčata nakrájíme na kolečka. Mascarpone smícháme s mlékem, vejce, muškátovým květem, bazalkou a tymiánem. Pekáček vymažeme ol...

Sardské hovězí dršťky

Sardské hovězí dršťky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

700 g drštěk, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 3 ks česneku, 1/2 ks celeru, 1/2 ks chilli papričky, 1 hrst petrželové natě, 1/2 hrsti máty peprné, 80 ml bílého vína, 50 ml vinného octu, 4 lžíce parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 ks tortilly, 100 ml rajčatového pyré

Nejprve si uvaříme dršťky: důkladně je umyjeme vodou a vaříme 30 minut. Poté slijeme a vaříme dalších 30 minut. Slijeme a vaříme hodinu doměkka. Poté je necháme vychladnout a překrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli, česnek a papriku nakráj...

Hovězí oháňka na zelenině

Hovězí oháňka na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks hovězí oháňky, 50 ml olivového oleje, 1 ks mrkve, 1 ks cibule, 2 ks řapíkatého celeru, 200 ml bílého vína, 7 g soli, 7 g pepře, 1 konzerva sterilovaných rajčat

Oháňku nakrájíme podle obratlů a osmažíme ji ze všech stran na oleji. Poté vyjmeme. Do výpeku z masa dáme na jemno nakrájenou zeleninu - mrkev, cibuli a celer. Osmažíme dozlatova, poté přilijeme víno. Po odpaření vína vrátíme maso a zalijeme 50...

Carbonnade a lá Flamande

Carbonnade a lá Flamande

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g hovězího zadního masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 100 g anglické slaniny, 3 cibule, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci hladké mouky, 750 ml černého piva, trošku zeleninového vývaru, kapku plnotučné hořčice, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 1 lžičku barevného pepře

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na kostičky a také ji osmažíme. Poté ji dáme k masu. Cibuli nakrájíme na kostičky a 15 minut ji opékáme na výpeku ze slaniny. Poté zasypeme cu...

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg dýně, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 70 g másla, 2 špetky muškátového ořechu, 1 cibule, 250 ml bílého vína, 1,5 l drůbežího vývaru, 100 g parmazánu, 120 g sýru Mascarpone, 300 g kulatozrnné rýže

Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje. Dáme stranou. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme ji na másle asi 5 minut. Poté přidáme rýži a pořádně ji zamícháme,...

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového masa, 300 g mrkve, 800 g brambor, 2 velké cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 100 g zeleného hrášku, 1 lžíce zelené petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 1 kostka masoxu, troška mletého pepře, 3 lžíce kečupu, sůl podle potřeby

Mäso pokrájame na kocky a s pokrájanou cibuľou a rozotretým cesnakom dáme na olej. Očistíme zemiaky, mrkvu, pridáme vodu, v ktorej sme rozpustili masox a na miernom ohni povaríme s mäsom asi 80 minút, v tlakovom hrnci menej. Asi 30 minút pred dova...

Ptáčí mléko

Ptáčí mléko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l mléka, 6 vajec, 15 dkg cukru krupice, 2 lžíce hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli

Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Do široké nádoby dáme vařit asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z bílkové pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které vaříme v mléce z obou stran asi 1 minutu...

Plněná taška

Plněná taška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 450 g polohrubé mouky, 2 lžičky instantního droždí, 1 lžička cukru moučka, 150 ml zeleninového vývaru, 150 ml rajčatového protlaku, 1 vejce, Na náplň: 300 g kuřecích prsou, 50 g špenátových listů, pokrájených, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Mouku nasypeme do mísy. Přidáme kvasnice, cukr, vývar a protlak a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu jej zpracováváme asi 10 minut. Poté vrátíme do mísy a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme ...

Turecká rybí polévka

Turecká rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mořských ryb, 2 l vody, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, celerová nať, 1 lžička mletého pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml rýže, 2 žloutky, citrónová šťáva z 1 plodu, bobkový list, sůl, mletá paprika

Rybí vývar:asi 500g očištěných a omytých mořských ryb vaříme ve 2 litrech vody.Za varu stále sbíráme pěnu.Přidáme rozčtvrcené cibule,pepř,celé snítky celerové natě,bobkový list a vaříme ,až jsou ryby měkké.Vývar přecedíme přes hustý cedník. Mrkev...

Kedlubnová kaše

Kedlubnová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 brambor, 3 kedlubny, 200 ml mléka, 50 g másla, 2 stroužky česneku, špetka soli, 1 cibule

Kedlubny, brambory a cibuli si nakrájíme na kostky, a uvaříme v osolené vodě do měkka. V trošce vody rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek, měkké máslo a ohřáté mléko. Vymícháme dohladka.

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g listového těsta, 7 plátků želatiny, 1 sklenka meruňkového kompot (850g), 125 ml polosuchého sherry, 80 g cukru krupice, 400 ml smetany, 1 pomeranč - šťáva z něj, 3 žloutky, Sněhové pusinky: 200 g cukru krupice, 4 bílky, 100 g mandlových lupínků

Listové těsto rozválíme na kruh o průměru 28cm.Přeneseme do rozevírací dortové formy,povrch několikrát propíchneme a těsto necháme 30min.odpočinout.Troubu předehřejeme na 200 stupnů.Listové těsto pečeme asi 20min.do světle hněda. Meruňky scedíme....

Bifteky na víně se žampióny

Bifteky na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa - pravá svíčková, 150 g žampionů, 1 dcl červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, 40 g másla, 1 cibule, sůl dle potřeby, pepř barevný mletý dle potřeby

Odleželou svíčkovou opláchneme studenou vodou a otřeme utěrkou. Odblaníme a nakrájíme na 4 plátky bifteků - jsou silnější!, poté je lehce naklepeme. Upravíme do pěkného tvaru, potřeme olejem a dáme odpočinout do lednice. Cibuli nakrájíme na ...

Plněná telecí hruď

Plněná telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí hrudi, 50 g másla, 2 žloutky, snih ze dvou bílků, 2 housky, 50 ml mléka, 2 lžíce sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Z umytej teľacej hrude odstránime kosti, na boku ju nakrojíme, urobíme otvor a posolíme. Žĺtok vymiešame s maslom. Pridáme k nemu pokrájané žemle namočené v mlieku, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a tuhý sneh. Dobre ...

Jikrové karbanátky

Jikrové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 dkg jiker, 2 brambory, 1 lžíce petrželové natě, troška máty peprné, 1 lžička soli, troška pepře, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1 cibule

Jikry z kapra povaříme 10 minut ve vodě, odblaníme a rozmixujeme. Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, na kostičky pokrájenou cibuli, petrželku a mátu, dle potřeby osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Uděláme karbanátky, obalíme je v hladké mouc...

Kapr dušený na víně

Kapr dušený na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 30 g másla, 3 lžíce oleje, 1/2 sklenky bílého vína, 1/2 cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 20 g hladké mouky, 1/2 sklenky smetany, 1 žloutek, citronová šťáva, bobkový list, 2 kuličky pepře, sůl

Očištěné porce kapra osušíme utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na másle a na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření a osolené porce kapra a pomalu je opečeme po obou stranách. Přilijeme víno a několik lž...

Telecí řízky v kari omáčce

Telecí řízky v kari omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecích řízků, 80 ml olivového oleje, 200 ml sladké smetany, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 50 g posekaných opražených mandlí, 2 lžičky kari koření, sůl podle potřeby

Řízky naklepeme, okraje nařízneme, posolíme, poprášime kari a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme z pánve, přidáme na ně máslo, mouku a trochu kari a osmažíme. Přilejeme 4 lžíce vody a smetanu a krátce povaříme. Omáčku osolíme ...

Karbanátky v pivním těstíčku

Karbanátky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 3 ks slepičí vejce, 100 ml rostlinného oleje, 150 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 1/4 lžičky pepře, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce petrželové natě, 1 okurka, 2 rajčata, 2 lžíce vody, 1/2 kg hovězího mletého masa

Mletá masa dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, 2 lžíce horké vody, promícháme a necháme spojit. Pivní těstíčko: do misky nalijeme pivo, oddělíme bílky a žloutky rozšleháme v pivu. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku a vyp...

Hovězí s dušenou zeleninou

Hovězí s dušenou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 500 g brambor, 4 lžíce másla, 150 g celeru, 200 g cukety, 1 cibule, špetka pepře, trocha soli, 1 lžíce hořčičného semínka, 6 rajčat, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička Solamylu

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na špalíčky a na pánvi s trochou másla asi 10 minut opékáme. Mezitím okrájíme a opereme celer a nasekáme ho na kostičky. Očištěnou cuketu rozkrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Zel...

Houbové kotletky načerveno

Houbové kotletky načerveno

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové kotlety, 1 cibule, 1 konzerva rajčat ve vlastní šťávě, 2 stroužky česneku, 2 hrsti sušených nebo čerstvých hub, 100 ml suchého červeného vína, 1 lžička cukru krupice, sůl, pepř, drcený kmín, rostlinný olej

Kotlety zbavíme kostí a naklepeme. Trochu je osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a kotlety opečeme z obou stran dozlatova. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme. Do hrnce přidáme houby (sušené předem namočíme do vody...

Šumavská kapsa

Šumavská kapsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových kotlet, sůl, pepř, 75 g slaniny, 100 g vepřových játer, 120 g cibule, 15 g sušených hub, 60 g ztuženého rostlinného tuku, 5 dcl vývaru, 40 g hladké mouky

Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakráje...

Kuře Tamara

Kuře Tamara

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 2 cibule, 80 g mrkve, 100 g kedlubny, 100 g pórku, 200 g loupaných vlašských ořechů, 120 g másla, 4 žloutky, 50 ml octa, troška tymiánu , 1 bobkový list, 4 hřebíčky, 2 stroužky česneku, troška skořice, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Celé očistené a umyté kurča vložíme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme pokrájanú zeleninu, soľ a ostatné korenie a varíme na prudkom ohni. Po 30 minútach varu kurča vyberieme. Keď vychladne, dáme ho na polovicu masla zapiecť do rúry asi ...

Chřestové závitky se šunkou

Chřestové závitky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 300 g chřestu uvařeného v slané vodě, 50 g másla, 2 lžíce strouhanky

Plátky šunky potrieme zmesou rajčiakového pretlaku a struhaného parmazanu a uložímena ne odkvapkanú špargľu. Zvinieme do závitkov, potrieme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou a zapečieme.

stránka: