Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
20min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2240 kalorií
5.0g cukrů
111.0g tuků
68.0g bílkovin


Příprava

Z mléka, kvasnic a části cukru připravíme kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme zbytek mléka, cukru, žloutek, špetku soli, olej a mouku. Vypracujeme těsto a přikryté utěrkou necháme v teple nejméně hodinu kynout.
Tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, bílkem a vmícháme na drobno nakrájené sušené švestky.
Z vykynutého těsta lžící odkrajujeme kousky, prsty roztlačíme na placičku a doprostřed dáme tvarohovou náplň. Zabalíme do tvaru buchty a klademe do menšího, olejem vymazaného pekáčku. Každou buchtu ze všech stran potřeme olejem.
Připravené buchty necháme asi 20 minut kynout a poté vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Upečené, ještě horké buchty potřeme na povrchu zbylým olejem. Necháme vychladnout a poté dle chuti pocukrujeme.

přidejte na:
JanaB

05. 05. 2014

Další recepty


Přidat recenzi
Roxana
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Přesně tento recept dělám též, snad s obměněnou - do dům dá. Do tvarohu nastrouhám perník, přidám teď kousky rebarbory, uvařené se skořicí, cukrem a trochou sody (zásaditost). Místo rozinek již déle používám brusinky... Po upečení potírám teplou vodou másle či máslem, .smíchaným s troškou rumu.
Přidané ingredience: brusinky

Roxana 08. 05. 2014, 15:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Buchty dělám pouze s tvarohem, ale nyní to zkusím i se švestkami

heladon 25. 10. 2014, 09:22

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
su velmi dobre so švestkami, osviežujuce

hanka 03. 02. 2016, 10:50

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept

Svetlana 18. 04. 2016, 09:55

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept na skvelé buchty

dušanka 10. 02. 2018, 21:04

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Já rebarboru jen spařuji, ale nevařím, ale ta soda asi udělá rebarboru zdravější....

Jarka 12. 05. 2014, 07:59