Piadina romagnola

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
0min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2972 kalorií
10.0g cukrů
10.0g tuků
58.0g bílkovin


Příprava

Sádlo rozpustíme, aby bylo tekuté, ale ne horké. Smícháme ho s 200 ml vlažné vody a s droždím. Přidáme i sůl.
Mouku smícháme se sodou a postupně ji zapracováváme do sádlové směsi.
Vznikne nám tuhé těsto. To necháme 30 minut na teplém místě kynout.
Poté těsto vyválíme na tenké pláty a velkou miskou vykrajujeme velké kruhy.
Ty nasucho opečeme na pánvi. Můžeme je plnit praktický čímkoliv - šunkou, sýrem, zeleninou...

Tip k receptu

Jedná se vlastně o jakési placky, které jsou skvělé jako příloha ke grilovaným masům, nebo jen tak k salátům.

přidejte na:
sonizna

21. 01. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaujímavý recept

majka 23. 01. 2016, 13:20

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre využiteľné na rôzny sposob

Svetlana 24. 07. 2019, 19:18

Přidat komentář