Pivní polévka s čedarem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
2008
kalorií
1.0g
cukrů
162.0g
tuků
95.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve opečte na středním plameni cibuli, jakmile zesklovatí přidejte česnek a tymián a nechejte rozvonět. Zapraště moukou a vzniklou cibulovou jíšku asi 3 minuty restujte za stálého míchání. Přidejte zbylé koření - papriku, kájenský pepř a hořčici a znovu asi minutu restujte. Zalijte pivem, nechte provařit a přidejte smetanu, mléko, znovu přiveďte k varu a nechte za občasného míchání vařit na mírném plameni asi 25 minut. Nakonec propasírujte nebo rozmixujte tyčovým mixérem, rozmíchejte čedar. Dle potřeby dosolte a ozdobte krutony.
Bára Uhýrková Černá19. 02. 2019
Ingredience
- 350 ml černé pivo
- 0,5 l drůbeží vývar
- 250 ml sladká smetana
- 2 ks cibule
- 4 lžíce máslo
- 3 lžíce hladká mouka
- 2 stroužek česnek
- 1 lžička tymián (Mateřídouška obecná)
- 1 lžička uzená paprika
- 1 špetka pepř cayenský
- 1 lžička worcesterská (Worcesterová) omáčka
- 1 lžička plnotučná hořčice
- 340 g čedar (cheddar)
- 1 špetka sůl
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
planeta 26. 02. 2019, 11:44

katka16031 01. 03. 2019, 11:06

hanka 27. 03. 2019, 11:42

majka 02. 05. 2019, 11:13
© 2019, Railsformers, s.r.o.