Pórkovo-hrášková polévka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a přihodíme také dvě hrsti mraženého nebo čerstvého hrášku. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Po 20 minutách vaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, strouhneme muškátový oříšek a přilijeme smetanu. Necháme ještě pár minut provařit a podáváme.
Tip k receptu
Polévka skvěle chutná s krutonky ze staršího pečiva a opečenými na másle. Základ je také dobré ovonět bylinkou - například rozmarýnem.
Pajunc31. 10. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 31. 10. 2016, 21:37

palino 12. 12. 2016, 20:59

hanka 24. 12. 2016, 20:49

dušanka 16. 01. 2017, 11:01

majka 13. 02. 2017, 12:01

Svetlana 17. 03. 2017, 19:53

heladon 23. 04. 2017, 09:32

Jirina 07. 07. 2018, 19:03

annaguzikova 24. 11. 2018, 11:43

vladka Kotousová 12. 02. 2019, 12:36

Přidané ingredience: libeček
planeta 28. 05. 2019, 13:02
Simona Špirochová 30. 01. 2017, 13:04