Pudinkové řezy II.
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Piškot šlehat opravdu poctivě, aby byl pěkně nadýchaný. Cukr a vejce dáme šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamícháme 5 rovných lžic hladké mouky. U tmavého těsta přidáme lžíci kakaa. Na pečící papír nalijeme světlé těsto a dáme péct na 150ºC cca 15min(mám horkovzdušnou), upečené poznáme, až se boky piškotu oddělí od plechu (i s papírem.) Dáme zchladit.
Mezitím šleháme tmavé těsto, stejně upečeme a dáme zchladit a potom z tmavého odlepíme papír.
Nyní si uvaříme puding z ingrediencí na pudink a ještě horký pěkně rozetřeme na světlý piškot (necháme si jen trochu do krému) a hned přiklopíme nachystaný tmavý piškot.
Zbytek pudingu dáme vychladit a průběžně jej mícháme – až má přiměřeně stejnou teplotu jako máslo – potom máslo smícháme s cukrem a po částech přidáváme puding a šleháme co nejdéle doběla.
Natřeme krémem řezy a než si připravíme kakaovou polevu – dáme piškot ztuhnout
(lépe se na ztuhlý krém rozlévá ještě teplá poleva). Do polevy dáváme máslo místo Ivy, déle tuhne, ale jde lépe krájet.
19. 02. 2010
Ingredience
- Bílé těsto: 5 ks vajec
- 5 lžic cukru krupice
- 5 rovné lžíce hladké mouky
- Tmavé těsto: 5 ks vajec
- 5 lžic cukru krupice
- 4 rovné lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- Puding: 1 l mléka
- 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
- 1 lžíce cukru moučka
- Krém: 250 g másla
- 1 lžíce cukru moučka
- pár kapek rumu
- pár kapek citronové šťávy
Kantarina 19. 02. 2010, 16:01
Roxana 20. 02. 2010, 18:28
Angel 666 03. 03. 2010, 12:02
Roxana 03. 03. 2010, 14:00