Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Bagety

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sušených rajčat, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 ks sardinek, 4 ks bagety, 1 ks římského salátu, 4 plátky parmské šunky

Nadrobno nakrájená rajčata smícháme se sardinkami, které jsme rozdrtily vidličkou, s najemno nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Touto pastou potřeme spodní část přepůlených baget. Přidáme plátek šunky a salát, přiklopíme horní částí baget a ...

Bagety

Bagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 ml vlažné vody, 2 lžičky cukru, 25 g droždí, 80 g tatarské omáčky, 430 g hladké mouky, 60 g polohrubé mouky, 1.5 lžičky soli

Zaděláme těsto, necháme vykynout a tvarujeme bagety (8-10 malých nebo 4 větší). Do trouby vložíme hrneček s vodou, ta se bude při pečení pomalu odpařovat a bagety nebudou vysušené. Pomažeme studenou vodou a dáme péct do trouby na 210 °C na 15 minut.

Přílohové bagety

Přílohové bagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bagety, 1/2 másla, bazalka, saturejka, petrželka, 3 stroužky česneku, sůl

Bagety mohou být i celozrnné, nakrájíme na kolečka. Máslo necháme změknout, očistíme česnek a rozkrojíme na menší kousky. Bylinky, ( u nás je to nejčastěji bazalka s petrželkou) natrháme do hmoždíře a utřeme, přidáme kousky česneku a opět utřeme. ...

Bílé bagety

Bílé bagety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 30 g másla nebo hery, 500 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na potření: trošku mléka, 1 lžička cukru, podle chuti semínka (mák, kmín, seznam,..)

Máme-li domácí pekárnu: suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Nemáme-li pekárnu: do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyh...

Bagety z domácí pekárny

Bagety z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 lžičku citrónové šťávy, 500 g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru krupice, 1 instantní droždí (kvasnice), 1 vejce, 1 lžíci sezamových semínek

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí z těsta vypracujeme podlouhlé bagety, dáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Vložíme je do trouby, vyhřáté na 200 °C a...