Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Baklažán po turecku

Kaviár z baklažánů

Kaviár z baklažánů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g lilku, 15 g rajčat, 10 g cibule, 10 g oleje, 0,05 dcl citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, troška petrželové natě

Do měkka upečené baklažány jemně posekáme nebo nastrouháme s cibulkou, vmícháme olej, šťávu, sůl, pepř, ozdobíme rajčetem a posypeme petrželkou.

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší lilky, 2 vejce, cca 250 ml mléka, polohrubé mouky podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení, sůl a pepř podle chuti, 3 stroužky česneku, 500 g jehněčího mletého masa , troška rozmarýnu, 2 velké cibule, 500 g rajčat, 2 lžíce sádla

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 minut odstáť. Medzitým si pripravíme cestíčko z 2 vajec, 250ml mlieka, soli a polohrubej múky, ktoré by malo byť hustejšie ako na palacinky. Pl...

Baklažán po turecku

Baklažán po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g lilku, 50 ml olivového oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule, 200 g rajčat, 150 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 2 stroužky česneku, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 1 lžíce másla, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Olúpané a umyté baklažany pokrájame na rezance, posolíme, premiešame s múkou a pečieme v rozpalenom oleji. Vyberieme ich, do oleja dáme na kolieska pokrájané rajčiaky, nadrobno pokrájanú cibuľku a podusíme asi 10 minút. Potom pridáme zvlášť na mas...