Bažant na divoko

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1536 kalorií
0.0g cukrů
162.0g tuků
23.0g bílkovin


Příprava

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zeleninu osmažíme dozlatova za stálého míchání a osolíme. Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, osolíme a posypeme provensálským kořením. Do zapékací mísy dáme osmaženou zeleninu, přidáme pepř, bobkové listy, nové koření a zakryjeme anglickou slaninou. Vložíme bažanta prsy dolů, podlijeme vínem a vodou. Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 150 °C, bažanta otočíme a pečeme dalších 50 minut. Po celou dobu pečení, bažanta co 20 minut poléváme vypečenou šťávou. Upečeného bažanta vyjmeme, dáme na talíř a naporcujeme. Podáváme s upečenou zeleninou a slaninou.

přidejte na:
Milena

23. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept
Svetlana 11. 10. 2016, 21:57
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
doslova perfektná pochúťka
majka 27. 01. 2019, 18:37
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne pripravený bažant
katka16031 22. 02. 2019, 19:15