Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Boloňské kotlety

Boloňská omáčka s vínem

Boloňská omáčka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího mletého masa, 0,5 l hovězího bujónu, 10 dkg celeru, 1 střední kořenová petržel, 1 střední mrkev, 1 rajčatový protlak (cca 200 g), 2 dcl suchého červeného vína, muškátový oříšek, oregano, sůl, pepř, 120 g anglické slaniny v celku, 1 střední cibule

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně v...

Směs na boloňské špagety

Směs na boloňské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slunečnicového oleje, 600g balení vepřového mletého masa, 1 cibule, 1 kořen mrkve, 200 ml rajčatového protlaku, 1 lžička soli, 200 ml kečupu, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička oregana, 200 ml červeného vína

Orestujeme cibulku, přidáme mrkvičku na kousky, protlak, kečup, mleté maso, vodu, sůl, cukr, oregano, zalijeme červeným vínem a dusíme. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.

Boloňské špagety jinak, rychle a levně

Boloňské špagety jinak, rychle a levně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 balení hotové boloňské omáčky, 1 hrst kukuřice, 0.5 balení špaget, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje

Do většího hrnce si napustíme vodu, kterou osolíme a přidáme lžíci oleje. Jakmile voda vaří, vložíme do ní špagety, které uvaříme al dente (na zkus). Než se nám uvaří špagety, nakrájíme si cibulku, kterou dozlatova osmahneme a přidáme prolisovan...

Boloňské kotlety

Boloňské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 2 ks červené nebo žluté papriky, 150 g žampionů, 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, troška pepře, 1 stroužek česneku, 150 ml slunečnicového oleje

Koteletky lehce naklepeme. V pánvi rozpálíme olej a prolisovaný česnek na něm osmažíme, poté přidáme kotlety a opečeme je po obou stranách. Vyjmeme z pánve osolíme, opepříme a dáme stranou. Do výpeku vmícháme rajčatový protlak, který jsme smíchali...