Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Bramborové placky s uzeným masem

Bramborové šišky

Bramborové šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 2 vejce, 150 g krupice, 100 g hrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, sůl

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Osolíme je, přidáme krupici, 1 vejce a vše spojíme v tužší těsto. Vyválíme z něj váleček a nakrájíme asi 5 cm dlouhé šišky. Uvaříme je asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Podáváme s opraženou strouhankou a...

Německé brambory

Německé brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vařených brambor, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 2 nakládáné okurky, troška pepře

Vychladlé vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, nakládané okurky nastrouháme na jemném struhadle, přidáme lisovaný česnek, 100 g majonézy, 2 lžíce šlehačky, dochutíme solí a pepřem.

Bramborový tatarák

Bramborový tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařených nastrouhaných brambor, 1 velká cibule, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky (chilli) , špetka mletého kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Vše smícháme a mažeme na topinky s česnekem.

Sladké marcipánové brambory

Sladké marcipánové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Marcipán: 250 g dětské krupice, 15 ml mandlové esence, 4 lžíce vody, 120 g másla, 230 g cukru moučka, Náplň: 1 sáček dětských piškotů, 100 g jakéhokoliv krému co zbyde od pečení cukroví, 1 hrneček uvařeného černého čaje, 2 lžíce rumu, Obalení: 5 lžíc kakaa, 2 lžíce cukru moučka

Piškoty slepíme krémem a necháme stranou. Do uvařeného černého čaje si nalijeme rum a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme marcipán, tak že všechny suroviny na něj vypracujeme na hladké těsto. Poté odkrajujeme kousíčky a v rukou vytvoříme pl...

Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor (malých), 500 g mrkve, špetka soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 cibule (středně velká), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu, 200 g anglické slaniny (bez kůže), 2 lžíce kaparů (nakládaných), 1 lžíce čerstvé nasekané šalvěje

Brambory a mrkev omyjeme, oloupeme a v celku vaříme v osolené vodě s kmínem asi 25 minut. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. V hrnci rozpálíme máslo a na středním plameni na něm podusíme cibuli. Poprášíme moukou a hrnec sej...

Pomazánka z vařených brambor

Pomazánka z vařených brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vařené brambory, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K nastrouhaným bramborám přidáme hořčici, nadrobno nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme. Podáváme namazané na různém pečivu. Můžeme ozdobit ...

Rychlý bramborový salát s celerem

Rychlý bramborový salát s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vařených brambor, 250 g vařeného celeru, 1 větší vařená mrkev, 2 menší cibule, 1 lžíce hořčice, 100 ml majonézy, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, okurkový lák dle potřeby

Brambory, mrkev a celer nakrájíme na větší kostičky, ciuli nakrájíme nadrobno. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme lákem z okurek (přiměřeně, aby směs "neplavala") a důkladně promícháme. Naposledy do salátu vmícháme hořčici a majonézu, opět ...

Pečené brambory s máslem

Pečené brambory s máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 100 g másla, špetka soli, 2 stroužky česneku, troška tymiánu, troška rozmarýnu

Brambory dobře omyjeme, neloupeme je. Nakrájíme je na tenká kolečka, která rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, až se začnou nafukovat a tvořit hnědé puchýřky. Do měkkého másla vmícháme trochu so...

Indické brambory s pečeným kořením

Indické brambory s pečeným kořením

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 2 lžičky černého hořčičného semínka, 4 lžičky koření garam masala, 2 lžičky kurkumy, 1,5 lžičky soli, 3 stroužky česneku, 1 lžička chilli koření

Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na osminky. Předehřejeme si troubu na 150°C. Na pekáček dáme máslo a necháme ho rozpustit. Vsypeme do něj koření a vložíme do vyhřáté trouby. Pražíme asi 3 minuty. Poté pekáček vyndáme, přidáme nakrájené bramb...

Meruňkové knedlíky v bramborovo- tvarohovém těstě

Meruňkové knedlíky v bramborovo- tvarohovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

24 meruněk, 260 g hrubé mouky, 250 g vanička jemného tvarohu , 1 lžíce Řeckého jogurtu, 2 -3 žloutky, 250 g vařených brambor, 5 dkg rozpuštěného másla , špetka soli

Předem uvařené brambory si nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky vymícháme s vychladlým rozpuštěným máslem a vaničkou tvarohu. Přidáme jogurt, mouku, špetku soli a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí můžeme podsypat hrubou mo...

Smažené bramborové knedlíčky do polévky

Smažené bramborové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 2 vejce, 100 g brambor, sůl, pažitka, 40 g strouhanky

Brambory oloupeme, omyjeme, uvaříme a nastrouháme na jemném struhadle. 30 g másla utřeme se žloutkem, přidáme nastrouhané brambory, sůl, na drobno nasekanou pažitku a strouhanku. Vše zamícháme a vypracujeme těsto. Vytvoříme malé knedlíčky. Knedlíč...

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých brambor uvařených ve slupce den předem, kousek másla, 1 vejce, špetka soli, hrubá mouka dle potřeby, švestky (kompotované, čerstvé i mražené)

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a máslo. Pomocí hrubé mouky vypracujeme tužší těsto, které zpracujeme na váleček, z něhož odkrojíme stejné dílky. Ty potom mírně roztáhneme a zabalíme do nich jednotlivé vypecko...

Bramborové knedlíky s ovocem

Bramborové knedlíky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g uvařených brambor, 120 g hrubé mouky, špetka soli, 60 g krupice, 1 vejce, 300 g ovoce, 5 lžíc strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce cukru moučka

Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Mouku prosijeme do mísy společně s krupicí. Vmícháme vejce, sůl, brambory a zpracujeme v tuhé těsto. Vytvoříme váleček, který nakrájíme na plátky. Do středu každého dáme ovoce a zakulatí...

Bramborové čtverečky

Bramborové čtverečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařených brambor, 200 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 200 g másla, 1 žloutek, špetku soli

Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, máslo, osolíme a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát, nakrájíme ho na čtverečky, dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct. Pečeme při 190°C, c...

Bramborová růže

Bramborová růže

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší brambora, olej - tuk na smažení, párátka

Bramboru omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké, téměř průhledné plátky. Jeden plátek pak stočíme do úzkého válečku, ke kterému budeme postupně přidávat kolem dokola další plátky. Můžeme si pomoci párátky, jimiž plátky připíchneme ke středu (...

Brambory z mikrovlnky

Brambory z mikrovlnky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší brambory, 1 lžička soli

Brambory omyjeme a důkladně osušíme. Pak je po celém povrchu propícháme vidličkou. Do mikrovlnky dáme čtverec pečícího papíru a na něj brambory. Vaříme na nejvyšší výkon 8 - 10 minut, pak ještě necháme minutu odstát. Osolíme a podáváme.

Smažené bramborové špalíčky

Smažené bramborové špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 uvařené a vychladlé brambory, 1 malá cibule, 5 dkg anglické slaniny, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky (případně více), 1 vejce, olej na smažení

Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Necháme vychladnout. Mezitím si na hrubém struhadle nastrouháme uvařené brambory. K nim pak přidáme mouku, vejce a vychladlou směs cibulky a slaniny. Ve vyšší vrstvě oleje nebo f...

Bramboráky s brokolicí

Bramboráky s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg nastrouhané brokolice, 30 dkg syrových brambor, 2 vejce, 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, sůl, olej na smažení

Syrovou brokolici nastrouháme nahrubo, brambory najemno a smícháme s ostatními surovinami. Na rozpáleném oleji pečeme malé bramboráčky. Hotové pokládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk.

Kuřecí ragů s hříbky a pečenými brambory

Kuřecí ragů s hříbky a pečenými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,9 kg kuřecích prsou, 0,5 kg hřibů, 250 ml smetany, 200 ml zakysané smetany, 100 g másla, 200 ml drůbežího vývaru, asi 2 lžíce Solamylu, 50 ml oleje, 1 kg malých brambor, 100 g papriky (kapie), 100 g pórku, 100 ml Sherry, 3 dkg soli, 1 lžíce kmínu drceného, 3 špetky pepře, hrst ploché petrželové natě

Brambory dobře omyjeme a zlehka povaříme dopoloměka. Rozkrájíme na čtvrtky a vložíme na vymaštěný plech, osolíme, okmínujeme přidáme na drobné kousky nakrájenou kapii a pórek. Asi 10 minut grilujeme na 250°C. Na závěr posypeme nahrubo rozsekanou p...

Brokolicovo - bramborová polévka

Brokolicovo - bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 větší brambor, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, špetka pepře, špetka nastrouhaného muškátového ořechu, 1/2 balení smetany ke šlehání

Brokolici a oloupaný brambor nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce s vodou a rozvaříme. Poté odstavíme z plotny, necháme chvíli zchladnout a ručním mixérem rozmixujeme. Podle chuti osolíme opepříme, přidáme muškátový oříšek a ochutíme smetanou.

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 1 vejce, 300 g uzeniny, 1/2 hrnečku hladké mouky, 300 g slaniny

Z těsta v prášku s přidáním vejce a vody zaděláme těsto a necháme odležet. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát tak 3-4 mm tlustý, širší sklenicí vykrajujeme kolečka. Do středu každého kolečka dáme kopeček nak...

Bramborové šlupky

Bramborové šlupky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžíce oregana, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli

Brambory oloupejte, ne škrabkou ale nožem, aby byly šlupky silnější. Šlupky dejte do mísy, posypejte solí, oreganem a trochou olivového oleje. Vše promíchejte. Poté šlupky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě cca 10 minut.

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vařených brambor, 50 g goudy, 50 g roquefortu, 50 g parmazánu, 10 g eidamu, 50 g Nivy, 1 lžička másla, 1 lžička slunečnicového oleje, 5 cibulí, 1/2 lžičky včelího medu, 2 špetky soli, špetka grilovacího koření na zeleninu

Předem uvařené brambory vydlabeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme olej a med. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Vložíme na pánev a smažíme dozlatova. Dochutíme grilovacím kořením na zeleninu. Cibulka krásně zkaramelizuje. 5 druhů...

Bramborové hranolky

Bramborové hranolky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, rostlinný olej, sůl

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky (středně silné proužky). Nakrájené hranolky opláchneme ve vodě, abychom vymyli přebytečný škrob. Poté osmažíme na oleji na pánvi, popřípadě ve fritovacím hrnci. Hranolky smažíme po menších částec...

Bramborové taštičky s povidly

Bramborové taštičky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařených brambor, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, 300 g švestkových povidel, sůl, 150 g másla, cukr moučka, strouhané oříšky, strouhaná čokoláda

Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme najemno do větší mísy. Přisypeme k nim hrubou mouku, krupici a vejce. Potom všechny suroviny dobře zpracujeme na tuhé těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a rádýlkem, případně ostrým nože...