Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Brambůrky se slaninou

Kakaové brambůrky

Kakaové brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dětské krupice, 200 g másla, 10 lžíc studené vody, 1/ balení mandlové esence, 400 g cukru moučka, 300 g piškotů dětských, 2 lžíce rumu

Krupici, máslo, vodu, esenci a cukr smícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Piškoty spojíme kakaovým máslovým krémem, pokropíme rumem a dáme do lednice ztuhnout. Ztuhlé piškoty obalíme krupicovou hmotou a celé obalíme v kakau.

Brambůrky se slaninou

Brambůrky se slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 30 dkg anglické slaniny v celku, 1 ml olivového oleje, 2 lžíce másla, sůl, Vegeta, kmín

Brambory si oškrábeme a omyjeme. Vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Můžeme přidat i trochu kmínu. Až jsou brambory napůl uvařeny, scedíme je a necháme vychladnout (můžeme je nechat v lednici klidně i přes noc, jsou pak lepší). Vychladlé si je nak...

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, rostlinný olej, 300 g fazolových lusků, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1/5 kg brambor, zelenina

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky ( asi 3 - 4 cm), naklepeme pouze hranou ruky, osolíme a opepříme. Osmažíme ze všech stran (krátce, aby maso zůstalo uvnitř růžové - jinak ztvrdne). Fazolky (čerstvé nebo mražené) krátce povaříme v osolené vod...

Uzená rolovaná plec se zelím a ranými brambůrkami

Uzená rolovaná plec se zelím a ranými brambůrkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené rolované plece, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce oleje na vymaštění pekáčku, 500 g kyselého zelí, 100 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, sůl dle chuti, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce octa, 2 lžíce másla, 500 g brambor

Ze všeho nejdříve si uvařime zelí. Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme. Je-li příliš hrubé, pokrájíme jej na menší kousky. Dáme do hrnce s vodou a vaříme, dokud zelí nezměkne. Mezitím si na pánvi orestujeme na jemno nakrájenou slaninku. Slaninu...