Brněnské řízky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

35min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

4288 kalorií
9.0g cukrů
28.0g tuků
120.0g bílkovin


Příprava

Řízky posolíme a tence naklepeme.
Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, hrášek, je možno i mražený, 1 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout.
Hotovou směs naklademe na řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, aby se směs nedostala ven, obalíme v trojobalu a smažíme na vyšší vrstvě tuku - nejraději sádle. Usmažené klademe okapat na papírový ubrousek.
Na talíři obložíme krájenými rajčaty a dílky citronu, papriky, podle toho, co máme k dispozici.

Tip k receptu

Dobře se připravuje ve fritovacím hrnci z důvodu vyšší hladiny oleje. Já jsem ho však odbourala, protože jsem neměla přepálený tuk ráda a tak dávám raději vyšší vrstvu sádla. Vepřové zásadně smažím na sádle, svůj k svému, na chuti to je znát a stejně existují polemiky o tom, co je škodlivější, zda sádlo či tuky rostlinného původu.

přidejte na:
Roxana

10. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rezne s plnkou , velmi chutné
dušanka 28. 05. 2017, 16:52