Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Brynzová polévka s klobásou

Máslo brynzové

Máslo brynzové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 50 g másla, 1 lžíce pažitky, špetka soli, 1-2 lžička polotučného mléka

Máslo napěníme a přidáme postupně sůl, našlehanou brynzu s mlékem a nasekanou pažitku.

Brynzová bačova pomazánka

Brynzová bačova pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Brynzy, 200 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce hořčice, 50 g másla, troška kmínu, 1 lžíce pažitky

Uzené maso buď umeleme na strojku nebo nakrájíme na jemno. Do mísy dáme brynzu, přidáme k ní nakrájené nebo umleté maso, hořčici, kmín, máslo a nakrájenou pažitku. Vše dobře promícháme.

Brynzová polévka s klobásou

Brynzová polévka s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 300 ml mléka, 700 ml zeleninového vývaru, 250 g paprikové klobásy, 1 špetka mleté papriky

Brynzu rozdrobíme do hrnce, zalijeme ji mlékem a vývarem. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, dobře promícháme, povaříme a posypeme mletou paprikou.

Brynzové šátečky s uzeným masem

Brynzové šátečky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g Brynzy, špetka soli, 2 vejce, 150 g uzeného masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku

Nejdříve z mouky, soli, 60 g másla a brynzy vypracujeme těsto. Náplň-Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na zbylém másle, vmícháme do ní na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a 1 vejce. Necháme poté vychladnout. Těsto rozv...

Brynzovníčky

Brynzovníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g Brynzy, 250 g Hery, 1/2 lžičky mleté papriky , špetka soli, 1 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička kmínu, 100 g strouhaného sýra

Do mísy dáme mouku a zasypeme ji práškem do pečiva, přidáme změklý tuk, brynzu, mletou papriku a sůl a vypracujeme těsto. Dáme přes noc do chladničky. Poté ho rozválíme na 0,5 cm silnou placku a vykrajujeme tvary, jaké kdo má rád. Přendáme na vyma...

Brynzová kolečka

Brynzová kolečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tuku, 250 g Brynzy, 500 g hladké mouky, 1 vejce, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1 žloutek, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka kmínu, špetka soli

Do mouky přidáme změklý tuk, brynzu, vejce, prášek do pečiva, osolíme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut odležet do chladu. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj kolečka, která potřeme rozšlehaným žloutkem, okmínujeme...

Brynzová polévka

Brynzová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brynzy, 1 l mléka, sůl, máslo, petrželka, 2 hrsti plochých nudlí

Brynzu dobře rozšleháme v mléce tak, aby nevznikly hrudky. Za stálého míchání uvedeme do varu a krátce povaříme. V osolené vodě uvaříme nudle, scedíme, propláchneme a vsypeme do polévky. Osolíme, přidáme máslo a nasekanou petželku.

Brynzová pomazánka II.

Brynzová pomazánka II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g tvarohu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 100 g bílého jogurtu, 1 hrst kopru

Tvaroh, brynzu, hořčici, bílý jogurt a kopr vyšleháme do hladké pomazánky. Podáváme s čerstvým tmavým pečivem.

Brynzová polévka - Demikát

Brynzová polévka - Demikát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Brynzy, 1 l osolené vody, 1 lžička drceného kmínu, 2 ks cibule, 1 špetka mleté papriky , 200 g staršího chleba

V osolené vodě povaříme cibule, kmín a papriku. Do mísy nadrobíme chléb, zalijeme vývarem, přidáme brynzu, polévku necháme chvíli uležet a podáváme.

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 150 g Brynzy, 1 červená cibule, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli, svazek pažitky, špetka pepře

Máslo vyšleháme s brynzou, hořčicí, mletou paprikou, přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku. Dle chuti osolíme a opepříme.

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 150-300 g hladké mouky, 1 ks vejce, 200 g brynzy, 150 g anglické slaniny, 1 špetka soli

Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme vejce, sůl a mouku tak, abychom získali husté těsto. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a protlačíme do ní těsto, nejlépe přes síto na halušky s většími oky. Jakmile vyplavo...