Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Budapešťské řezy - "žerbó"

Podzimní Budapešť

Podzimní Budapešť

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 130 g nakládaných paprik v oleji, 2 lžíce kečupu, troška římského kmínu, troška mleté papriky sladké, troška mleté papriky pálivé, troška soli

Tvaroh vymícháme s majonézou, přidáme nasekané nakládané papriky a kečup. Dochutíme sladkou a pálivou papriku, kmínem a solí.

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce másla, možno i pomazánkové a jiné, 1 cibule, 1 paprika červená, možno i sterilovaná (kapie), 2 lžíce mleté sladké papriky , 1,2 lžičky soli, troška mletého bílého pepře, 1 - 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, troška mletého kmínu

Změklé máslo utřeme s tvarohem, přidáme utřený česnek, hodně nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku pokrájenou na jemné nudličky. Přimícháme kečup, sladkou mletou papriku, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme podle chuti i mletý kmín. Kdo ...

Kotletky z Budapešti

Kotletky z Budapešti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 50 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky , 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 lžíce zakysané smetany, špetka oregana

Maso lehce naklepeme a na rozehřátém oleji krátce orestujeme. Opečené kotlety vyjmeme z oleje a odložíme stranou. Do zbylého oleje přidáme cibuli a slaninu nakrájené na malé kousky, chvíli restujeme, přidáme papriky nakrájené na nudličky, vrátím...

Budapešťské řezy - "žerbó"

Budapešťské řezy - "žerbó"

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g krupicové mouky, 200 g másla, 50 g cukru moučka, 2 žloutky, 20 g droždí, 4 lžíce mléka, špetka sody bikarbóny, špetka soli, Náplň: 150 g pomletých vlašských ořechů, 150 g cukru moučka, 2 lžíce vody, 4 lžíce rumu, 1 lžička citronové kůry, 250 g rybízového džemu

Všetky prísady zmiesime a cesto rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme. prvú časť dáme na plech, potrieme najprv tenšiou vrstvou ríbezľového alebo iného pikantného lekváru (džemu). Na ňu potom dáme orechovú plnku: Uvaríme husty sirup zo 150g cuk...