Cannelloni se špenátem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1884 kalorií
15.0g cukrů
108.0g tuků
75.0g bílkovin


Příprava

Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a krátce podusíme. Vložíme do mísy, přidáme sýr, rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř a opatrně promícháme.
Na omáčku zpěníme nasekanou cibuli s česnekem v kastrolu na oleji, přidáme nakrájená rajčata, protlak, cukr, sůl, pepř a 1/2 hrnku vody. Chvíli povaříme, poté teplotu snížíme a vaříme ještě asi 10 minut.
Troubu rozehřejeme na 180°C, pekáč nebo plech vymažeme olejem a na dno nalijeme trochu omáčky, tak, aby pokryla dno.
Poté lžící plníme cannelloni směsí sýra a špenátu. Polovinu cannelloni poklademe na omáčku v zapékací míse a přelijeme další omáčkou, postup opakujeme až nám zůstane na povrchu omáčka. Nastrouháme mozzarelu a těstoviny posypeme. Pečeme 30-35 minut. Dokud sýr nezezlátne.

Tip k receptu

Jedna porce 805kcal.

přidejte na:
Ellis

30. 05. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi