Černá ovečka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2884 kalorií
0.0g cukrů
136.0g tuků
32.0g bílkovin


Příprava

Do mísy dáme žloutky, oba cukry, Heru, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Těsto dáme do formy na beránka, kterou jsme předem dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.

Tip k receptu

Tohoto beránka musím už několik let péci svým dcerám. Voní jako skořicové sušenky esíčka a taky tak trochu chutná.

přidejte na:
Angel 666

05. 04. 2010

Další recepty


Přidat recenzi