Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Chleba bez hnětení a bez pekárny

Zbyl chleba

Zbyl chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chleba, který již není čerstvý, 2 vejce, 6 stroužků česneku, balení slaniny, špetka soli, troška pepře, troška oregana, 150 ml mléka, svazek jarní cibulky (pokud není použijte normální)

Chleba rozdrobíme jak nejlépe umíme, zalijeme vlažným mlékem tak aby se chleba namočil. Aby vznikla hustá hmota. Do toho přidáme prolisovaný česnek, usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř, orestovanou cibulku, oregano a uhňácáme kaši, která bude vyp...

Pivní chleba se salámem

Pivní chleba se salámem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml světlého piva, 100 ml vody, 2 lžičky kmínu, 1,5 lžičky soli, 300 g hladké mouky, 200 g celozrnné mouky, 1 lžička instantního droždí, 100 g šunkového salámu nakrájeného na kostičky

Do pekárny dáme tekuté ingredience, pak sypké. Šunkový salám přidáváme až po zvukovém signálu. Zapneme pekárnu na základní program a pečeme.

Chleba s vejcem

Chleba s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 3 vejce, sůl dle chuti, 2 lžíce oleje

Krajíce chleba asi 1,5 cm široké nakrájíme na kostky. Na oleji je opečeme do červena. Kostky na pánvičce urovnáme a potom je zalijeme osolenými rozšlehanými vejci. Omeletu opečeme z jedné strany, potom obrátíme a dopečeme i druhou stranu.

Chleba bez hnětení a bez pekárny

Chleba bez hnětení a bez pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hladké mouky, 1,5 lžičky sušeného droždí , 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu (drceného nebo celého), 1,5 hrnečku vody

Smícháme ve velké míse mouku, sušené droždí, sůl a kmín. Do takto zamíchané směsi přilijeme vlažnou vodu a mícháme, až se vše spojí. Množství vody je třeba upravit podle toho, jak se daří suché směsi s ní spojit, takže jí může být méně, ale i o ně...