Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Chřest s citrónovou kůrou

Chřest se slaninou

Chřest se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 150 g chřestu, 12 plátků anglické slaniny, 1 lžíce citrónové šťávy

Plátky anglické slaniny podélně rozřízneme. Odřízneme tuhé konce tenkých chřestových výhonků a zbytek obalíme do plátků anglické slaniny. Rozpustíme máslo, vložíme obalené chřesty a smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále otáčíme, ...

Chřest s citrónovou kůrou

Chřest s citrónovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g chřestu, 1 lžíce citrónové kůry, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, 1/2 lžičky cukru krystalu, 1 lžíce sojové omáčky

Odřízneme tuhé konce tenkých chřestových výhonků. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a chřest. Smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále otáčíme, aby byl stejnoměrně osmažený. Ke konci smažení opepříme, posypeme cukre...

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 zelené chřesty, tymián, 1 vejce, 100 g celeru, olej, 5 g másla, troška octu

Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s tymiánem a dáme vařit do osolené vody na cca 3 – 5 minut. Po uvaření dáme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy. Do osolené a s troškou o...

Restovaný chřest s krevetou

Restovaný chřest s krevetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 10 (cca 300g) mladých chřestů, 5 krevet (cca 150g), 1 lžička sójové omáčky, 2 lžičky ústřicové omáčky, 1 lžička rybí omáčky, ¼ lžičky cukru, ½ šálku thajského kuřecího vývaru, 1 lžička rozmíchaného kukuřičného škrobu, 2 lžíce vody, ¼ lžičky bílého pepře

Rozpalte wok na vysokou teplotu a přidejte olej. Když je olej horký, přidejte česnek a restujte, dokud nezačne vonět, zhruba 1 minutu. Přidejte chřest a krevety a restujte, dokud chřest nezkřehne a krevety nezrůžoví, zhruba 3 – 4 minuty. Přidejte ...

Zelený a bílý chřest s kuřetem

Zelený a bílý chřest s kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g chřestu, 400 g kuřecích prs, 100 g římského salátu, 100 g parmazánu, 50 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička Dijonské hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy

Oba chřesty oloupeme a zbavíme je dřevnatých konců. Dáme vařit vodu. Nejprve dáme jen bílý chřest a vaříme ho 3 minuty. Poté přidáme zelený chřest a vaříme ještě dvě minuty. Poté chřesty vylovíme a zchladíme studenou vodou. Do vody z chřestů...

Chřest posypaný strouhankou

Chřest posypaný strouhankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 100 g másla, 100 g strouhanky, špetka soli

Chřest oloupeme, omyjeme a dáme do vroucí osolené vody uvařit doměkka. Když je chřest měkký, vyjmeme ho, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Podáváme s brambory.