Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Chřestové toasty

Chřestová omáčka

Chřestová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1 cibule, 100 ml zeleninové bujónu, 100 ml mléka, 400 g chřestu, sůl, pepř

Chřest očistíme, odřízneme tuhý konec a nakrájíme na drobno. Na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a chřest. Přidáme mléko, bujón a vaříme, dokud chřest nezměkne. Zeleninu scedíme a rozmixujeme dohladka. Tekutinu přivedeme k varu ...

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g chřestu, 1 vejce, špetka soli, 5 g tuku

Jemně pokrájený vařený chřest osmahneme na tuku, zalijeme osoleným vejcem a necháme ztuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), sůl, pepř, 1 svazek pažitky na ozdobu, 50 g másla, 700 ml zeleninoého bujónu, 2 lžíce hladké mouky

Chřest očistíme, odřízneme tuhý konec a nakrájíme na drobno. Chřest vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Poté chřest scedíme. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme d...

Chřestová polévka s parmezánem

Chřestová polévka s parmezánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky chřestu, 1 ks šalotky, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 4 lžíce parmezánu, 1 lžička soli, 7 g pepře bílého, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 8 plátků parmské šunky

Z chřestu odkrájíme hlavičky a bez hlaviček a zdřevnatělých konců je uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté rozmixujeme. Šalotku orestujeme na oleji, poté zasypeme moukou a povaříme. Přidáme trochu vody a vytvoříme si tak jíšku, kterou propasírujem...

Chřestové opečenky

Chřestové opečenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g chřestu, 5 g cibule, 1/2 vejce, 25 g brambor, 5 g polohrubé mouky, špetka soli, špetka pepře, 10 g tuku

Nastrouhaný chřest promícháme se strouhanou cibulí, bramborami, vejcem a moukou, osolíme, okořeníme. Lžíci klademe do rozpáleného tuku, rozetřeme na placičky a pečeme po obou stranách.

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g chřestu, 75 g fazolek (zelené fazolové lusky), 25 g pastiňáku, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 45 g šalotky, 1 g lanýžů

Chřest, fazolky a pastiňák očistíme. Pastiňák nakrájíme na malé kostičky, chřest na kolečka a fazole necháme v celku. Na másle orestujeme nejdříve pastiňák, po chvilce přidáme chřest a nakonec zelené fazolky. Cca minutu restujeme, osolíme, opepřím...

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g chřestu, 300 g krátkozrné rýže, 800 ml zeleninového bujónu, 40 g strouhaného Parmezánu, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu

Cibuli nakrájíme najemno a opečeme na oleji.
 Po chvíli přidáme neumytou rýži s rozmarýnem a chvíli opékáme.
 Po částech zaléváme vývarem tak, aby byla rýže vždy jen ponořená, často mícháme.
 Zhruba po deseti minutách varu přidáme se zbytkem vývar...

Chřestové toasty

Chřestové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g chřestu, 2 plátek veky, 30 g banánu, 15 g majonézy, 0,1 dcl zakysané smetany, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl vína, 10 g másla

Veku opečeme na sucho, potřeme máslem, poklademe vařeným chřestem a plátky banánu, pokapeme citrónovou šťávou, na povrchu polijeme majonézou rozmíchanou se smetanou a vínem a posypeme petrželkou.

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu, ¼ vanilkového lusku, 300 ml smetany, 50 g vanilkového cukru, 1 limeta, Kokosová šlehačka: 1 kokosové mléko, 200 ml smetany, cukr moučka

Nakrájený chřest svaříme spolu s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem ve smetaně, dokud nebude chřest měkký. Tuto směs rozmixujeme dohladka, přidáme šťávu z limetky, dle chuti přicukrujeme a trošku vyšleháme. Dáme vychladnout do lednice. Z kokos...

Chřestové závitky se šunkou

Chřestové závitky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 300 g chřestu uvařeného v slané vodě, 50 g másla, 2 lžíce strouhanky

Plátky šunky potrieme zmesou rajčiakového pretlaku a struhaného parmazanu a uložímena ne odkvapkanú špargľu. Zvinieme do závitkov, potrieme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou a zapečieme.

Chřestovo-bazalkový krém

Chřestovo-bazalkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst bazalky, 1 svazek chřestu, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 400 ml bílého jogurtu, 1 ks limety

Chřest očistíme, odřízneme zdřevnatělé konce, nakrájíme na špalíčky a dáme do mixéru spolu se stroužkem česneku, solí, pepřem, limetkovou šťávou a jogurtem. Rozmixujeme na kaši. Přidáme bazalku a ještě mixujeme. Podáváme ozdobené limetkovou ...

Chřestovo - jahodový salát

Chřestovo - jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé konzervy chřestu , 6 slepičích vajec, 15 jahod, 400 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Konzervovaný chřest slijeme od nálevu a nakrájíme na kolečka. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. V misce rozmícháme zakysanou smetanu dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Všech...

Chřestový krém

Chřestový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kousek kuřecího prsa, 250 g čerstvého chřestu, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 g bílého pepře, 1 g muškátového ořechu, špetka soli, 125 ml smetany, 1 žloutek, 1 lžíce pažitky, 4 plátky veky

Kuřecí prso uvaříme zvolna doměkka v osolené vodě. Chřest oloupeme, oddělíme hlavičky a uvaříme jej doměkka a rozmixujeme. Hlavičky uvaříme zvlášť. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou okořeníme, zalijeme vývarem z kuřecích prsíček a...

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cibule , 300 g chřestu, 50 g másla, 250 g smetany, 150 ml bílého vína, muškátový oříšek, sůl, pepř bílý, Chřestové pesto: 200 g chřestu, 100 g citrónu, 15 g česneku, 50 g parmezánu, 30 g piniových oříšků, 100 - 150 ml olivového oleje, pepř čtyřbarevný, sůl

Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek ...

Chřestový salát s jogurtem a sardelkami

Chřestový salát s jogurtem a sardelkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 4 rajčata, 3 slepičí vejce uvařené natvrdo, 1 cibule, svazek pažitky, kousek citrónu, 50 g sardelek (ančovička), 200 ml bílého jogurtu, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička soli, troška bílého pepře

Uvarenú špargľu pokrájame na dĺžku cca 3-4 cm, vajcia posekáme nahrubo a olúpané rajčiaky nakrájame na plátky. Postrúhame cibuľu, pokrájame pažítku a sardelky a všetko dobre premiešame. Jogurt osolíme, pridáme citrónovú šťavu, pripadne osladíme a ...

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu čerstvého nebo z konzervy, 200 g pečeného kuřecího masa, 1 lžíce bylinkového octa, 1/2 lžíce cukru krystal, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 2 rajčata, 2 kolečka ananasu z konzervy, sůl podle potřeby

Čerstvú špargľu olúpeme a varíme asi 20 minút v posolenej vode. Opláchneme studenou vodou, aby ďalej nemäkla. Pokrájame na kúsky dlhé 5 cm. Špargle z konzervy už nevaríme, len ich pokrájame a ocedíme. Ocot, cukor, majonézu a posekané mäso z pečené...

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nakrájených jahod, 400 g vařeného chřestu, 100 g mletých mandlí, 80 g cukru, mletá skořice na dochucení, 500 g listového těsta, žloutek na potření, hrst čerstvé máty, Drobenka: 100 g másla, 100 g hrubé mouky, 100 g cukru

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm kousky chřestu. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat, potom přidejte jahody, mandle a dochuťte cukrem a skořicí. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na dva pláty a rozdělte na něj připravenou...

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého bílého chřestu, 1 jarní cibulku i s natí, 1,5 l vývaru z drůbeže, 50 g českého čerstvého másla, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý bílý pepř, 2 vaječné žloutky , čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu, 100 g hoblin Grana Padano sýru, olivový olej, pár kapek na ozdobu

Chřest očistíme a odkrojíme děrnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném a nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 min...

Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 70 g mouky, 150 g chřestu, 1 dcl bílého vína, 2 dcl smetany, sůl, pepř, muškátový květ, 1 citrón, troška mátypeprné, 1 malá cibule

Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu. Přidejte hladkou mouku na zásmažku. Zalijte studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte c...

Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší svazky chřestu, 4 lžíce másla, 1 citron, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle potřeby

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné...

Teplý chřestový salát se slaninou

Teplý chřestový salát se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků anglické slaniny, 5 ks vajec, 500 g chřestu, 50 g lískových ořechů, 2 lžičky francouzské hořčice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce jablečného octu, 3 lžíce oříškového (ořechového) oleje

Plátky slaniny opečeme dokřupava a poté nalámeme na kousky. Dáme stranou. Vejce uvaříme na tvrdo. Připravíme si dresing: vyšlehám oba oleje, jablečný ocet a hořčici. Osolíme, opepříme podle chuti. Chřest povaříme 5 minut v osolené vodě. Ve...

Výborná chřestová polévka

Výborná chřestová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g chřestu, 0,5 lžičky tymiánu, 1-2 bobkové listy, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 400 ml drůbežího vývaru, 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 0,5 lžičky citronové kůry, špetka muškátového oříšku, špetka soli, 1 lžička vegety nebo podravky, 2 lžíce smetany

Čerstvý chřest očistíme a nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, přidáme část nasekaného tymiánu, bobkový list,prolisovaný česnek a zalijeme kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a pod poklicí asi 10 minut vaříme. Odstavíme, vyndáme bobkový list a něk...