Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Cibulový koláč

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 1 středně velká cibule, 100 g taveného sýra s příchutí šunky, 100 g másla, špetka soli - koření podle vlastní chuti

Zakysanou smetanu ušleháme s taveným sýrem. Do této směsi důkladně vmícháme změklé máslo. Cibuli olopupeme a nakrájíme. Přidáme do pomazánky. Hotovou směs dochutíme solí a pepřem. Jestliže máte rádi pikantnější pomazánku, tak můžete přidat česnek ...

Cibulovo-jogurtový dip

Cibulovo-jogurtový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Řeckého jogurtu, 4 lžičky cibule - sušená smažená, 1 lžička majonézy, troška pepře Piri Piri, 2 lžičky balkánského sýru

Všechny ingredience vymícháme v hladký dip. Na závěr přidáme smaženou cibulku a dochutíme pepřem.

Pikantní cibulové kroužky

Pikantní cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička včelího medu, 1/2 lžičky piri piri papriček, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky grilovacího koření

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do misky dáme 2 lžičky oleje + lžičku medu, lžíci jogurtu a koření. Vyšleháme a cibuli necháme 15 minut marinovat. Takto připravené cibulové kolečka obalujeme v hladké mouce a smažíme na oleji.

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vařených brambor, 50 g goudy, 50 g roquefortu, 50 g parmazánu, 10 g eidamu, 50 g Nivy, 1 lžička másla, 1 lžička slunečnicového oleje, 5 cibulí, 1/2 lžičky včelího medu, 2 špetky soli, špetka grilovacího koření na zeleninu

Předem uvařené brambory vydlabeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme olej a med. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Vložíme na pánev a smažíme dozlatova. Dochutíme grilovacím kořením na zeleninu. Cibulka krásně zkaramelizuje. 5 druhů...

Okurkovo-cibulový salát

Okurkovo-cibulový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg okurky, 4 papriky, 4 cibule, 120 g cukru krystal, 1 lžička soli, 2 lžičky Vegety, 100 ml octa

Okurky nastrouháme na kolečka, papriku na proužky, cibuli na kolečka, přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme půl hodiny stát. salát můžeme konzumovar čerstvý nebo ho plnit do pohárů, dolít šťávou, kterou pustil a dát na 5-10 minut steriliz...

Cibulová salátová zálivka

Cibulová salátová zálivka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl včelího medu, 1 dcl jablečného octu, 1 dcl vody, 1 cibule, špetka oregana, špetka majoránky, špetka mleté papriky

Cibuli nakrájíme nadrobno. Med zředíme vodou a přivedeme téměř k varu. Přidáme nakrájenou cibuli, krátce povaříme a vmícháme ocet a koření. Na malém ohni vaříme nezakryté asi 8-10 minut. Zálivku necháme asi 1 hodinu odležet.

Smetanové cibulové pyré

Smetanové cibulové pyré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg cibule, 50 g másla, 250 ml smetany, špetka soli, špetka pepře

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a spaříme vroucí vodou. Na pánvičce rozehřejeme máslo, dáme cibuli a vložíme doměkka. Osolíme, opepříme, dolijeme smetanou a ještě krátce povaříme. Nakonec rozmixujeme a podáváme.

Plněné cibulové mističky

Plněné cibulové mističky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cibule, 200 g debrecinských párků, 250 g anglické slaniny, 1 balení zakysané smetany, 150 g srouhaného Eidamu

Oloupanou cibuli podélně překrojíme. Oddělujeme jednotlivé cibulové mističky. Když jsou malé, zbytky nadrobno nasekáme. Párky a slaninu si nasekáme nadrobno. Cibuli, slaninu a párky vložíme na pánev a lehce osmažíme. Cibulové mističky osolíme, o...

Cibulová krémová polévka s mrkví

Cibulová krémová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 2 mrkve, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1,1 l vody, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce sušené zeleniny

Z mouky uděláme jíšku, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Cibuli a karotku očistíme. Nakrájíme na kolečka. Vložíme do do hrnce, dochutíme sušenou zeleninou, solí a pepřem. Vaříme do měkka cca 12-15 minut. Necháme zchladnout. Rozmixujeme ponorným m...

Pivní - cibulová polévka

Pivní - cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l světlého piva, 2 větší cibule, 80 g sádla, špetka soli, špetka pepře

Oloupané cibule pokrájíme na proužky, které lehce osmažíme na sádle. Pak je osolíme, opepříme, zalijeme pivem a krátce povaříme.

Cibulová polévka s bryndzou

Cibulová polévka s bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větši cibule, 50 g uzené slaniny, 1 kostka masoxu, 250 ml mléka, 150 g Brynzy, troška drceného kmínu, 1 lžíce sekané pažitky, špetka soli podle potřeby

Očistenú pokrájanú cibuľu zapeníme na pokrájanej a vyškvarenej slanine, zalejeme troškou horúcej vody a udusíme do mäkka. Pridáme tlčenú rascu, zalejeme 750 ml horúcej vody, pridáme masox a varíme ešte asi 10 minút. Bryndzu rozšľaháme v mlieku vle...

Smažené cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 2 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, olej na smažení

Cibule očistíme, nakrájíme na kolečka a obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

Cibulová polévka

Cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžíce sádla, 8 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1/2 kostky masoxu, 2 plátky chleba

Na sádle do růžova osmažíme plátky cibule, přidáme lžičku hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažnou vodou (1l), přidáme koření, vaříme dále 1/4hod. Pak polévku přes síto propasírujeme, znovu povaříme, ochutíme masoxem a podáváme...

Cibulová indická polévka

Cibulová indická polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari koření, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, troška pepře, 1,2 kostky masoxu, 200 ml smetany, 1 vejce, 20 g másla, 1 lžíce petržele

Na oleji a másle zpěníme kari, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, drobně nakrájený česnek, osmahneme, zalijeme udělaným vývarem z masoxu cca 750ml a vaříme 20 minut. Ve smetaně rozšleháme vejce a za stálého míchání přilijeme do polé...

Cibulové koláčky

Cibulové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 g hladké pšeničné mouky , 100 g másla, 1 lžíce vody, špetka soli, Na náplň: 4 menší cibule , 1 lžička másla, 1 lžíce medu, 2 lžíce vinného octa, 1 vejce, 4 lžíce měkkého polotučného tvarohu nebo čerstvého sýru, sůl a pepř

Mouku prosejte na vál a smíchejte se solí. Máslo nakrájejte na kostky a nožem zapracujte do mouky. Pak přilijte (minerální) vodu a rychle zpracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu uležet, alespoň hodinu, ideálně však do druhého...

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cibule, 50 g sádla, 1500 ml masového vývaru, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 6 plátků sendviče, 50 ml olivového oleje, 60 g parmezánu

Očistenú cibuľu pokrájame na tenké kolieska, opražíme na masti do zlata, zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, uvaríme do mäkka. Nakoniec polievku precedíme a pretrieme. Podávame v bujónových miskach tak, že do každe...

Česnekovo-cibulová polévka

Česnekovo-cibulová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších cibulí, 1 palička česneku, 1 l hovězího bujónu, špetka soli, 1/2 lžičky vegety, 1 lžíce sádla, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička mletého pepře

Na sádle zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na tenká kolečka. Trpělivě ji na mírném ohni zahříváme, aby pustila šťávu. Přidáme k ní část utřeného česneku (asi 4-5 stroužků) se solí, orestujeme, zalijeme vývarem, opepříme, okmínujeme a povaříme c...

Teplý bramborovo - cibulový salát

Teplý bramborovo - cibulový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 2 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 2 lžičky cukru krupice, sůl a pepř dle potřeby, hrst petrželky

Brambory uvaříme ve slupce. Do hrnce dáme cibuli, nakrájenou na tenké proužky, přidáme trošku vody, olej, ocet a cukr. Cibuli necháme povařit, až zesklovatí. Ještě teplé brambory oloupeme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Povař...

Cibulové ragú

Cibulové ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šalotky, 2 červené cibule, 2 bílé cibule, 2 jarní cibulky, sůl, 1 lžička medu, 2-3 dcl červeného vína, olej

Všechny cibule nakrájíme na měsíčky a orestujeme je na oleji. Lehce je osolíme, přidáme med a podlijeme červeným vínem. Po podlití restujeme tak dlouho, až víno zredukujeme na polovinu - cibulové ragú by něĺo být na pohled medové konzistence.

Slaný cibulový koláč

Slaný cibulový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ztuženého pokrmového tuku, 250 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, sůl, 500 g cibule, 150 ml smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 žloutky, 50 g másla, pepř

Z polohrubé mouky, 125 g pokrmového ztuženého tuku, mléka, soli vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odležet. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku a smažíme do světle hněda. Přidáme smetanu, důkladně pr...

Cibulový koláč se sardinkami

Cibulový koláč se sardinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 špetka soli, 125 g másla, 1 žloutek, 4 ks cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžíc olivového oleje, 1 špetka pepře, 350 g sardinek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku (je-li třeba, přidáme 2 lžíce studené vody). Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 20 min...

Cibulový křen k masu

Cibulový křen k masu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 2 cibule, špetka cukru krystal, 3 lžíce octu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička petrželové natě, 1/8 l vody, špetka soli

Oloupané brambory uvaříme doměkka, za tepla rozmačkáme a uděláme kaši. Ve vodě s octem rozpustíme sůl, cukr, přidáme olej a vše nalijeme a rozmícháme s bramborovou kaší. Přidáme drobně sekanou cibuli, petržel a řídkou omáčku dáme na několik hodin ...

Cibulová příloha k masu

Cibulová příloha k masu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 středně velkých cibulí, 2 lžíce olivového oleje, 80 g tvrdého sýra, sůl, sladká i pálivá mletá paprika

Cibuli jemně nakrájíme, dáme do zapékací misky s olejem. Osolíme. Když cibule změkne, posypeme ji paprikou a sýrem a prudce zapečeme.Podáváme k masu.

Vepřové řízky s cibulovým pyré

Vepřové řízky s cibulovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 5 větších cibulí, 2 střední jablka, 100 g másla, pepř, hladká mouka na obalení, sůl

Vepřové řízky naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka po obou stranách na polovině másla opečeme a dáme do tepla. Cibuli nakrájíme na plátky, necháme zesklovatět na vypečené štávě, pak přidáme na plátky pokrájená jablka, osolí...

Cibulový koláč s uzeným masem a sýrem

Cibulový koláč s uzeným masem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 12 g droždí (kvasnice), 8 lžic mléka, 50 g másla, špetka cukru krystal, 4-5 velkých cibulí, 200 g uzeného masa, 1 lžíce kmínu, 200 g tvrdého sýra, 250 ml zakysané smetany, 2-3 vejce, špetka pepře

Mouku prosejeme, promícháme se solí a přidáme kvásek připravený z mléka, droždí a špetky cukru. Vmícháme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Zatím co těsto kyne, cibuli nakrájíme na půlkolečka a na troše oleje ji pra...