Císařský perník

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1780 kalorií
0.0g cukrů
14.0g tuků
34.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Povidla si naředíme rumem. Pak si smícháme suché směsi, tedy mouku, cukr, kakao, jedlou sodu (soda bikarbóna), kypřící prášek do perníku, špetku soli a skořici. Přidáme vejce, mléko, olej. Vše zamícháme a posléze vmícháme i nastrouhaná jablka.

Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170°C cca 35 minut. Vychladlý perník pocukrujeme a můžeme různě ozdobit - například bílou cukrovou (nebo čokoládovou) polevou.

Tip k receptu

Povidla není třeba rozředit příliš, neboť zůstanou-li v těstě jejich hrudky, je perník pikantnější.

přidejte na:
Ajaja

13. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
když dělám perník, tak přidávám vždy nějakou marmeládu, lžíci medu a 2 lžíce drcených ořechů
Přidané ingredience: ořechy
planeta 12. 01. 2015, 09:23
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perník je dobrý, tiež pridávam med
majka 27. 05. 2017, 22:31
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perník môže byť dobrý
katka16031 30. 01. 2018, 13:47
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na dobrý perník
Svetlana 20. 10. 2019, 21:58