Chybějící obrázek

Citrónová štola

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3912 kalorií
0.0g cukrů
214.0g tuků
47.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si kvásek. Do hrníčku rozdrobíme droždí, zasypeme lžící cukru a zalijeme 2-3 lžícemi vlažného až teplého mléka. Dáme na teplé místo a necháme vzejít.
Do prosáté mouky uděláme důlek. Do něj vlijeme vzešlý kvásek, kolem vysypeme zbylý cukr, sůl a plátky změklého másla. Zpracováváme v těsto, postupně přidáváme zbývající mléko, rum a citrónovou kůru s citrónovou šťávou. Vypracujeme vláčné těsto. Nakonec přidáme najemno krájené kandované ovoce, nejlépe také kyselkavé jednodruhové. Těsto necháme v teple ještě minimálně půl hodiny kynout.
Po té vypracujeme z těsta váleček nebo bochánek, můžeme také zaplést. Pečeme ve vyhřáté troubě min. na 180 °C asi 1 hodinu. Teplou štolu polijeme rozpuštěným máslem, můžeme posypat moučkovým cukrem.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

21. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
super dobra štola
hanka 27. 04. 2016, 13:27
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
katka16031 18. 07. 2018, 22:31