Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Citronové kuře

Piškotová bábovka s citrónovou polevou

Piškotová bábovka s citrónovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g másla, 250 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 400 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka citrónové kůry, 250 ml mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce cukru moučka, trocha vody

Změklé máslo utřeme s 250 g cukru, pak vetřeme 4 žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do pěny pomalu zapracováváme mouku, sníh z bílků a vlažné mléko. Vlijeme do vysypané formy a pečeme cca 40...

Citrónová štola

Citrónová štola

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, balení droždí (kvasnice), 200 ml mléka, 100 g cukru krupice, 250 g másla, špetka soli, 1 lžíce rumu, 50 ml citrónové šťávy, troška citrónové kůry (asi z 1 citrónu), 100 g kandovaného ovoce, troška másla na polití, troška cukru moučky na posypání

Připravíme si kvásek. Do hrníčku rozdrobíme droždí, zasypeme lžící cukru a zalijeme 2-3 lžícemi vlažného až teplého mléka. Dáme na teplé místo a necháme vzejít. Do prosáté mouky uděláme důlek. Do něj vlijeme vzešlý kvásek, kolem vysypeme zbylý cu...

Citrónový koláč

Citrónový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pokrmového tuku, 400 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 100 ml mléka, 2 citróny, 4 vejce

Vejce ušleháme s 225 g cukru do pěny. Přidáme rozpuštěný pokrmový tuk, mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a nastrouhanou kůru z citrónů. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm. Dáme ...

Citrónová poleva

Citrónová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučky, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička pokrmového tuku

Moučkový cukr prosejeme a smícháme s citrónovou šťávou a rozpuštěným tukem. Mícháme dohladka.

Chřest s citrónovou kůrou

Chřest s citrónovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g chřestu, 1 lžíce citrónové kůry, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, 1/2 lžičky cukru krystalu, 1 lžíce sojové omáčky

Odřízneme tuhé konce tenkých chřestových výhonků. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a chřest. Smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále otáčíme, aby byl stejnoměrně osmažený. Ke konci smažení opepříme, posypeme cukre...

Citronová poleva nejen na perníčky

Citronová poleva nejen na perníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

18 dkg prosátého cukru moučka, 1 lžíce horké vody, 1 lžička citrónové šťávy

Všechny ingredience třeme, dokud poleva nezhoustne.

Citrónové řezy

Citrónové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 vajec, 420 g cukru krystal, 210 g Hery, 150 g vlašských ořechů , 1 citrón, 120 g polohrubé mouky , 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva , 50 g čokolády na vaření, 300 g cukru moučka, 3 lžíce horké vody

Vymícháme žloutky, cukr a Heru, postupně přidáme mleté ořechy, šťávu a kůru z půlky citrónu, sníh z bílků, mouku s práškem do pečiva a nakonec strouhanou čokoládu. Těsto upečeme (na vymazaném a vysypaném plechu). Na vychlazený koláč natřeme citrón...

Citronovo-masové knedličky

Citronovo-masové knedličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 1 citrón, 5 stroužků česneku, 200 g strouhanky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1 plátek celozrnného chleba

Do misky dáme maso, vejce, na kostky nakrájený chléb, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a kůru, osolíme a opepříme. Promícháme (nejlépe rukama). Tvarujeme malé kuličky, které smažíme po všech stranách na oleji.

Citrónová pomazánka

Citrónová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks citrónů, 2 kousky taveného sýru, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, 50 ml olivového oleje, špetka soli

Do mixéru dáme olej, přidáme oloupané, rozpůlené citróny, česnek, sýry, mletou sladkou papriku, osolíme a rozmixujeme. Obsah z mixéru nalijeme do zavařovací sklenice, uzavřeme a necháme cca 2 hodiny odpočinout, poté mažeme na pečivo.

Brokolice s vaječno-citrónovou omáčkou

Brokolice s vaječno-citrónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 4 ks vajec, 100 g másla, 1 ks citrónu, špetka pepře, špetka soli

Brokolici dáme povařit do mírně osolené vroucí vody, aby byla měkká. Když je brokolice měkká, vyjmeme ji, necháme vychladnout, poté ji rozebereme na menší díly. Vejce si smícháme s 1 lžící nastrouhané citrónové kůry a 2 lžícemi citrónové šťávy. V ...

Citrónové suflé

Citrónové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce citrónové kůry, 200 ml smetany, 4 ks vajec, 200 g cukru krupice, 1 lžíce želatiny, 4 lžíce vody

Připravíme si misku na suflé, dáme kolem ní dvojitý povoskovaný papír. V míse si ušleháme žloutky do zhoustnutí, poté postupně přisypáváme cukr, citrónovou kůru a přiléváme citrónovou šťávu. Mísu dáme do vodní lázně a šleháme, dokud není směs hust...

Citrónovo-limetková polévka

Citrónovo-limetková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g citrónů, 250 g limetek, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice

Nejdříve si 4 citróny omyjeme a nastrouháme z nich citrónovou kůru, kterou poté při podávání posypeme polévku. Zbytek citrónů oloupeme, limetky oloupeme. Dáme si 4 citróny, ze kterých jsme ostrouhali kůru, stranou, zbytek citrónů nakrájíme na men...

Citrónová polévka s vejci

Citrónová polévka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 2 ks vajec, 2 ks citrónů, 60 g rýže

Vývar přivedeme k varu, když se vývar vaří, přidáme rýži a necháme povařit cca 10 minut. Poté sejmeme z plotny a necháme stranou. Žloutky ušleháme s 1 lžící vody do jemné pěny. Postupně přišleháme šťávu z jednoho citrónu. Dále do žloutkové pěny př...

Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks citrónů, 150 g másla, 3 ks vajec, 200 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 40 ml citronové šťávy, cukr krystal na posypání

Nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme šťávu. V míse utřeme zhruba 140 g cukru moučka, máslo a 3 žloutky, přidáme kůru a šťávu z citrónů. Přidáme mouku a zpracujeme těsto. Měli bychom ho nechat aspoň den v chladu odležet. Další den vyválíme zhruba...

Citrónové želé

Citrónové želé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 sáčku instantní želatiny, 1 citrón, citronová kůra, pomerančová kůra, 100 g cukru krupice

Želatinu necháme nabobtnat ve 300 ml vody. Citrón omyjeme, šťávu vymačkáme a kůru nastrouháme. Želatinu zahřejeme a smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Přidáme několik proužků kůry a vše nalijeme do předem vypláchnutých formiček. Necháme vychla...

Citrónový korpus

Citrónový korpus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1/2 hrnečku cukru moučka, 3 ks vajec, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 4 ks citrónů, 1 konzerva kondenzovaného mléka

Máslo, 3 lžičky cukru zpracujeme s moukou a kypřící práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Necháme vychladnout. V misce vymícháme mléko se šťávou ze 4 ci...

Piškotový dort s citrónovou polevou

Piškotový dort s citrónovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 lžíce cukru krystalového, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 200 g cukru moučky, 1 bílek, 2 lžíce citronové šťávy

Zo 4 bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame po jednom žĺtku. Vareškou vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a vylejeme do vymastenej a vymúčenej tortovej formy /26 cm/. Pečieme pri 180°C asi 20 minút....

Pangasius z parního hrnce s citrónovou omáčkou

Pangasius z parního hrnce s citrónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg pangasia, 2 citróny, 1 lžička cukru krupice, špetka sůl, 2 lžíce koření na ryby

Maso omyjeme a nakrájíme na menší plátky, aby se nám vešlo do parního hrnce. Posypeme kořením na ryby a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Mírně osolíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do spodní části parního hrnce. Do násl...

Citronový moučník s čokoládou

Citronový moučník s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 550 g cukru moučka, 8 lžic vody, 10 g kypřícího prášku do pečiva, 290 g polohrubé mouky, 1 lžička borůvkového džemu, 2-3 lžíce citronové šťávy, 50 g čokolády na vaření

Žloutky vyšleháme s 250 g moučkového cukru, přidáme teplou vodu, prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh. Těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme asi 18 minut. Vychlazený moučník polijeme vyšlehanou pol...

Citrónový koláč I.

Citrónový koláč I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g hladké mouky, 100 g másla, 200 g cukru krupice, špetka soli, 3 citróny, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Korpus uděláme z 150 g hl. mouky, 100 g másla, 80 g cukru, 2 žloutků a soli. V mixéru necháme promísit mouku, špetku soli a vychlazené máslo nakrájené na kostičky, dokud neutvoří žmolky. Pak přidáme cukr a po něm i žloutky. Je-li směs stále sypká,...

Houbové placičky s citronovou šťávou

Houbové placičky s citronovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 a 1/2 ks housky (tvrdé), 600 g hub (žampiony), 1 stroužek česneku, 1 svazek petrželové natě (petrželky), 1 vejce, 1 žloutek, 75 g tvrdého sýra (nastrouhaného), špetka soli, špetka bílého pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 šalotka, 200 g sladké smetany, 1/2 lžíce citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy

Housky necháme změknout ve vlažné vodě, dobře je vymačkáme a roztráme na kousky. Očistíme houby a nasekáme je najemno. Česnek prolisujeme a přidáme k houbám. Opereme petrželku a lístky nasekáme na velmi jemné kousky. Smícháme s houskami, vajíčkem...

Citronová bábovka s hruškami

Citronová bábovka s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krystal, 1 lžička citronové kůry, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 0,5 hrnečeku rostlinného oleje, 2 hrnečeky kravského mléka, 5 lžic citronové šťávy, 5 hrušek

V míse smícháme mouku, cukr, citronovou kůru a prášek do pečiva, vše důkladně promícháme. Do moučné směsi přidáme olej, citronovou šťávu a mléko a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta, poklademe oloupa...

Pstruzi v citrónové omáčce

Pstruzi v citrónové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi (asi po 300-400g), 50 ml olivového oleje, 2 lžíce jablečného octu, 250 ml sladké smetany, 1 svazek mladého kopru, troška pepře a soli, 1 lžíce hladké mouky, 4 žloutky, 1 lžíce másla, 100 ml citronové šťávy, 2 bobkové listy, 6 kuliček jalovce, 2 cibule, 150 ml masového vývaru, cca 2-3 lžičky cukru krystal

Cibuľu nadrobno nakrájame, okoreníme a na oleji opražíme do zlatista. Potom cibuľu zalejeme mäsovým vývarom, do ktorého pridáme trochu ovocného octu a prevaríme. Pstruhy kuchynsky upravíme a rozrežeme na polovice. Ochutený mäsový vývar s prepraže...

Citronový moučník

Citronový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 75 g másla + 50 g do náplně, 50 g cukru moučka + 110 g do náplně, 2 žloutky, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 3 citróny, 4 vejce

Prosátou mouku smícháme s moučkovým cukrem, žloutky, máslem a vanilkovým cukrem. Rychle vypracujeme hladké těsto. 23 cm koláčovou formu vymažeme máslem. Těsto vyválíme a přeložíme do formy. Formu vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby na 180°C. Zat...

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stroužky česneku (větší), 4 plátky vepřové krkovice, rostlinný olej, 1 lžíce citronové šťávy, citronový nebo normální pepř, sůl

Česnek očistíme a prolisujeme. Rozmícháme ho v trošce oleje smíchaném s citrónovou šťávou. Touto marinádou potřeme omyté a osušené kotlety a necháme uležet v chladu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, nasolíme a opepříme a zprudka orestujeme na pánv...