Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Cizrna se špenátem a tofu

Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou

Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cizrny v sušeném stavu (nebo 1 plechovka biocizrny) , sezamový olej, 2 větší cibule nakrájené najemno, 1 lžíce sladké papriky (nejlépe v biokvalitě), mořská sůl dle potřeby, 1/2 l vody (nebo vývaru z cizrny) , 1 větší pórek nakrájený zešikma , 250 ml sójové smetany, granulovaný biobujón , citronová šťáva

Propláchnutou cizrnu namočte na 5-10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijte a použijte novou. Tím se zbavíte většiny nadýmavých látek. Namočenou cizrnu vložte do papiňáku, zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Stravitelnost zlepšíte přidáním kou...

Cizrna v rajčatové omáčce

Cizrna v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, 150 ml rajčatového protlaku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana

Cizrnu uvaříme podle běžného návodu. Na pánvičce necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a opéci nadrobno nasekaný česnek, poté přidáme scezenou cizrnu, chvilku opékáme a zalijeme protlakem a okořeníme oreganem. Necháme asi 8 minut vařit, aby se n...

Cizrna po ostravsku

Cizrna po ostravsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cizrny, 1 sklenice kysaného zelí, 100 g uzeného masa, 2 ks cibule, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli

Cizrnu si předem namočíme a pak uvaříme doměkka v osolené vodě. Uzené maso si nakrájíme nadrobno a zelí si podusíme. Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme na oleji. Hotovou cizrnu poté smícháme s nadrobno nakrájeným uzeným masem a dušeným zelím. Po...

Cizrna se špenátem a tofu

Cizrna se špenátem a tofu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tofu, 250 g cizrny, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 konzerva drcené kukuřice, 500 g špenátu, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička mletého koriandru

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté ji vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, drcenou kukuřici, koriandr, sůl dl...