Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Čokoládový koláč s jahodami a třešněmi

Bábovka z banánků v čokoládě

Bábovka z banánků v čokoládě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 250 g Hery, 250 g cukru krystal, 3 Orion banánky v čokoládě, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, citronová kůra

Tuk s cukrem a žloutky třeme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a drobně nakrájené nebo rozmačkané banánky v čokoládě posypané citronovou kůrou. Nakonec do těsta lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a strouhankou nebo k...

Banán pečený s čokoládou

Banán pečený s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks banánu, 64 g čokoládové rýže

Banány i se slupkou podélně nakrojíme – ale abychom nepřekrojili napůl. Dovnitř dáme kousky čokolády a celé to zabalíme do alobalu. Pečeme 25 minut na 200 °C. Slupka banánů se zbarví dočerna.

Broskve v čokoládě

Broskve v čokoládě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 1 velká konzerva broskví, troška broskvové nebo meruňkové marmelády, 1 balení smetany ke šlehání , 1 balení čokoládové polevy, cukrářské zdobení nebo kokos

Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao. Těsto vlijeme do menšího plechu, vyloženého papírem na pečení a v troubě, vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 10-15 minut. Zatím si vyndáme broskve...

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sklenka cukru krupice, 1 kostka másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 balení čokolády na vaření, 1 sáček pudinku - vanilkový či ovocný - dle obliby, 1 šálek mléka

Vejce, cukr a máslo vyšleháme a přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem, dle potřeby přidáme mléko a 2/3 těsta vylijeme na plech. Rozpustíme čokoládu s kouskem másla, přimícháme do zbylého těsta a lžící pohážeme na světlé těsto, různě upravíme...

Citronový moučník s čokoládou

Citronový moučník s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 550 g cukru moučka, 8 lžic vody, 10 g kypřícího prášku do pečiva, 290 g polohrubé mouky, 1 lžička borůvkového džemu, 2-3 lžíce citronové šťávy, 50 g čokolády na vaření

Žloutky vyšleháme s 250 g moučkového cukru, přidáme teplou vodu, prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh. Těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme asi 18 minut. Vychlazený moučník polijeme vyšlehanou pol...

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g citrónu, 10 g limety, 1 bílek, 50 g jahod, 30 g čokolády, 20 g másla

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr citrón a limetu, vše svaříme, necháme vychladnout a ve vodní lázni pomalu vmícháváme vyšlehaný sníh z bílku. Tuto směs dáme zamrazit. Do rendlíku vložíme jahody máslo a cukr. Vše necháme pozvolna rozvařit. P...

Čokoládová jablka s karamelem

Čokoládová jablka s karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 zralých jablek, 320 g karamelu, 340 g čokolády na vaření, 2 hrsti sekaných oříšků

Připravte jablka k namáčení. Napíchněte jablka u stonku na špejle. Na plech na pečení rozprostřete voskový papír. Rozpusťte karamely podle pokynů na obalu nebo si udělejte domácí karamel. Namáčejte jablíčka do rozpuštěného karamelu, a dejte na vos...

Čokoládová kalorická bomba

Čokoládová kalorická bomba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čokolády na vaření, 2 vejce, 20 ml rumu, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Smetanu ušleháme dotuha a dáme do ledničky. Mezitím ve vodní lázni ušleháme rum a vejce do husté pěny. Čokoládu rozpustíme, vlijeme do pěny a důkladně promícháme do poddajné hmoty. Hmotu vlijeme do tuhé šlehačky a důkladně promícháme. Hotovou pěno...

Čokoládová krůta

Čokoládová krůta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí řízky, 100 ml bílého vína, troška pepře, špetka soli, 60 g hořké čokolády, 1 lžíce mandlových lupínků, 50 ml olivového oleje

Krůtí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a řízečky na něm zprudka z jedné strany opečeme. Pak je obrátíme, podlijeme vínem, vložíme nalámanou hořkou čokoládu a zvolna pečeme, až se čokoláda rozpustí a víno zredukuje. Maso...

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 50 g mléčné čokolády, 1 lžíce portského vína, 250 g smetany, 1 lžička vanilkového cukru, 1 lžíce strouhané čokolády, špetka skořice

Čokoládu nalámeme na malé kousky a vložíme do hrnečku. Necháme rozpustit ve vodní lázni na mírném plameni, pravidelně mícháme. Poté necháme vychladit a přilijeme portské víno. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme a část šlehačky přimícháme do čoko...

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1 vrchovatou lžičku kakaa, Na krém: 2 žloutky, 100 g hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 250 ml min. 33% šlehačky, 1/2 sáčku želatinového ztužovače do šlehačky (pokud máte čas chladit dezerty aspoň 4 hodiny, můžete jej vynechat), Na dozdobení: 200 g drobných lesních či zahradních plodů, 2 sáčky želatiny v prášku, 50 g mandlových lupínků

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do ...

Čokoládová pěna s oříšky

Čokoládová pěna s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 70 g másla, 5 vaječných bílků, 70 g cukru moučky, 100 g vlašských ořechů

Ořechy nasekáme, dáme na pánev a na mírném plameni opražíme do světle hněda. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu a máslo. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně přidáme čokoládovou směs. Nakonec přidáme nasekané a upražené ořechy. Směs dáme ch...

Čokoládová pěna z Baskicka

Čokoládová pěna z Baskicka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 75 ml vody, 1 lžíce másla, 4 ks vajec, 2 lžíce rumu

Čokoládu si nasekáme na kostičky, dáme do hrnce, přidáme vodu a vaříme na mírném ohni, dokud se nevytvoří hustý krém. Když je čokoládový krém hustý, odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout, poté přidáme máslo a necháme ho v čokoládě rozpusti...

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku (Omega)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk. Mícháme a zahříváme tak dlouho, dokud se suroviny pěkně nespojí.

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 140 g cukru krystalu, 80 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 100 g čokolády na vaření, 125 ml mléka, 4 lžíce škrobové moučky, 125 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce vody

Ušleháme sníh z 3 bílků a vody. Přidáme 120 g cukru. Opatrně vmícháme žloutky, mouku, 2 lžíce škrobové moučky, kakao a kypřící prášek do pečiva. Na plech dáme pečící papír, na který nalijeme těsto. Stěrkou rovnoměrně rozetřeme po pečícím papíru. P...

Čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 200 g čokolády na vaření, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce kakaa

Mléko, kakao a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou čokoládu na vaření a důkladně mícháme, dokud ...

Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kvalitní hořké čokolády, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 100 g másla, 80 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Troubu rozehřejeme na 170°C. Čokoládu roztopíme ve vodní lázni. Vejce s cukrem a máslem vyšleháme do světlé, husté a lesklé směsi. Potom ji opatrně vmícháme do rozpuštěné čokolády, navrch prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a vymícháme do...

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hořké čokolády, 125 g másla, 50 g cukru moučka, 75 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 30 g kakaa, 20 g pudinkového prášku, 1 špetka soli, 1 ks vejce, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva

80 g čokolády nakrájíme na menší kousky. Zbylou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s cukry na pěnu a vmícháme vychladlou ne však ztuhlou čokoládu. V jiné míse smícháme hladkou mouku, kakao, pudinkový prášek, kypřící prášek...

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády (např. mléčná čokoláda milka), 50 g smetany ke šlehání (šlehačka), ovoce (jablka, banány, hrušky, ananas, jahody)

Na přípravu fondue použijeme Fondue set. Do misky na fondue nalijeme smetanu a přidáváme čokoládu nalámanou na menší kousky. Zapálíme čajovou svíčku pod miskou a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Ovoce nakrájíme na malé kostky, které násled...

Čokoládové hrudky

Čokoládové hrudky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mléčné čokolády, 150 g hořké čokolády, 15 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vanilkový cukr, 100 g kukuřičných lupínků

Čokoládu, tuk a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Lupínky rozdrtíme a vmícháme do směsi. Z hmoty tvoříme lžičkou hrudky, pokládáme na pečící papír a necháme ztuhnout.

Čokoládové hrušky

Čokoládové hrušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hrušek, 1- 2 lžíce moučkového cukru, 1/4 l šlehačky, 4 lžíce čokoládové polevy dle potřeby

Oloupané hrušky rozpůlíme, odstraníme jaderníky a krátce povaříme v mírně oslazené vodě - dle zralosti. Do středu rovné mísy nastříkáme ozdobně šlehačku, kolem položíme osušené hrušky a mramorujeme čokoládovou polevou.

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokoládové polevy, 1 balení měkkého tvarohu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru moučka, jahody

Čokoládu dáme rozpustit. Zatím vezmeme malé šálky nebo mističky a vyložíme si je potravinářskou fólií. Rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně rozetřeme do připravených mističek a dáme ztuhnout do chladu. Dobře ztuhlé opatrně vyndáme a odstraníme fólii. ...

Čokoládové košíčky s lentilkami

Čokoládové košíčky s lentilkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

380 g cukr moučka, 100 g kakao, 200 g ztužený pokrmový tuk, 1 dcl mléko, 1 g vanilkový cukr, 100 g máslo, 4 lžíce rum, 100 g vlašské ořechy

Nad párou vymícháme 180 g práškového cukru, 80 g kakaa a ztužený tuk. Na dno barevných papírových košíčků nalijeme trochu čokolády a necháme ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň uvařením všech ostatních surovin (200 g práškového cukru svaříme s m...

Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g bílé čokolády, 150 g Hery, 320 g hořké čokolády nebo čokolády na vaření (100g čokolády na polevu), 160 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 zakysaná smetana

Hořkou čokoládu (220 g), heru a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Sundáme z kamen, vmícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a bílou čokoládu. Pečeme 30 minut při 180 °C. Čokoládu (zbývajících 100 g) rozpustíme, vmícháme zakysanou smetanu a natřeme ...

Čokoládové kostky s broskvemi

Čokoládové kostky s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čokolády na vaření, 250 g másla, 150 g cukr moučka, 6 ks vejce, 250 g mandle, 2 balení pudinkového prášku s příchutí mandlí, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 200 g čokolády na vaření, 50 g másla

Čokoládu rozmícháme v horké vodní lázni. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme čokoládu, vejce, mleté mandle a mandlové pudinkové prášky a prášek do pečiva. Hmotu rozetřeme na plech a pečeme při 180 °C 40 minut. Broskve nakrájíme na...