Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Dezert mandarinkový

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého neochuceného jogurtu, nejlepší je Hollandia, 2 větší banány, 2 broskve, 2 jablka, 2 pomeranče, 3 kiwi, 1 lžíce cukru

Veškeré ovoce omyjeme, banány, pomeranče, kiwi, možno i jablka oloupeme či okrájíme, nakrájíme na malé kostičky a zalijeme jogurtem. Podle toho, jak veliké je ovoce, je lépe si připravit jogurt navíc, abychom dosáhli správné konzistence. Pomeranč...

Ananasový a jahodový dezert

Ananasový a jahodový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1 ananasový kompot (krájený), 1 jahodový kompotu, 3 hrnečky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme oba celé kompoty i se šťávou, mouku a prášek do pečiva. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a ve vyhřáté troubě při 175C pečeme cca 20min.

Ovocný dezert s mrkví

Ovocný dezert s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomeranč, 1 banán, 100 g mrkve, 1 lžička medu, 1 bílý jogurt, piškoty dětské

Oloupaný pomeranč bez pecek nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do misky, přidáme nakrájený banán a jemně nastrouhanou mrkev. Promícháme s medem a jogurtem. Podáváme s piškoty.

Dezert Suzette

Dezert Suzette

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 vajec, šťáva z půl citrónu, 200 g cukru krystal, 180 g polohrubé mouky, sklenka meruňkových povidel, 1 balení dětských piškotů, 150 g sekaných ořechů, 150 g rozinek, 2 dcl rumu, 1 balení meruňkového kompotu i se šťávou, 5 vajec na krém, 200 g cukru krystal na krém, 300 g másla

Žloutky utřeme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme citrónovjou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a po částech polohrubou mouku. Vše zlehka promícháme. Těsto na vymaštěném plechu upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí potřeme těsto m...

Dezert z kozího sýru

Dezert z kozího sýru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kozího sýru, 150 g polohrubé mouky, pepř, 1/2 lžíce mleté papriky, 1 vejce, 150 g strouhanky, 3 stroužky česneku

Kozí sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky, které potřeme rozetřeným česnekem, posypeme pepřem a mletou paprikou. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji na mírném plameni 2 minuty, až je kůrčička zlatá a křupavá.

Jogurtový dezert s čerstvými fíky

Jogurtový dezert s čerstvými fíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého smetanového jogurtu, 4 čerstvé fíky, 200 g čerstvých jahod, 1 lžíce nasekané máty peprné, 6 lžic včelího medu

Jahody a fíky dobře omyjeme. Fíky rozpůlíme a vydlabeme z nich dužinu. Jahody rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu jahod nakrájíme na menší kousky, druhou rozmixujeme dohladka. Mátu omyjeme a velmi jemně nasekáme. Jogurt smícháme s rozmixovaným...

Dezert mandarinkový

Dezert mandarinkový

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 mandarinek, 2 lžíce cukru moučka, 4 lžíce kokosové moučky, šlehačka

Oloupané mandarinky nakrájíme na plátky, srovnáme je na talířky, posypeme cukrem a kokosem a dáme vychladit do ledničky. Mandarinkový dezert podáváme vychlazený a ozdobený šlehačkou.

Tvarohový dezert s Lučinou

Tvarohový dezert s Lučinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 350 g Lučiny, 3 lžíce rumu, 90 g cukru moučka, 1 hrneček silné kávy, 1 balení piškotů dětských, 4 ks banánů, kakao

Smícháme tvaroh s Lučinou, osladíme asi polovinou cukru a přidáme rum. Uvaříme silnou kávu, kterou osladíme zbytkem cukru. Připravíme formu na biskupský chlebíček. Na dno formy klademe piškoty namočené do kávy. Na piškoty naneseme vrstvu tvarohu a...

Jahodový dezert s čokoládou a mátou

Jahodový dezert s čokoládou a mátou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 400 ml mléka, 3-4 lžíce cukru krupice, 250 g měkkého tvarohu, 50 g hořké čokolády, 3-4 lístky máty peprné

Nejdříve si uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Potřebujeme hustší pudink a tak mléka dáme jen 400 ml. Necháme vychladnout. Jahody rozmixujeme s cukrem, vmícháme do nich tvaroh, vychladlý pudink, vše dobře prošleháme, přidáme nahrubo nas...

Dezert z kiwi a banánů s likérovou zálivkou

Dezert z kiwi a banánů s likérovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kiwi, 2 ks banánu, 200 ml zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžičky kakaa, 4 lžíce vaječného likéru, asi 6 ks vlašských ořechů

Do každé mističky nakrájíme jedno oloupané kiwi a přidáme jeden banán, nakrájený na plátky. Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s vanilkovým cukrem a rozdělíme do misek na ovoce. Zakysanou smetanu posypeme kakaem, polijeme vaječným likérem a nahor...

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g polohrubé mouky, 250 g jahod, 2 pudinky se smetanovou příchutí, 250 ml mléka, 1 máslo, 120 g cukru moučky, 2 lžičky rostlinného oleje, sůl

Z bílků, cukru, soli ušleháme tuhý sníh a pomalu postupně zašleháme žloutky a mouku. Šleháme na nejnižším stupni rychlosti. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Upečený korpus poznáme tak, že...

Dezert ze sušenek BeBe

Dezert ze sušenek BeBe

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení BEBE sušenek (1x tmavé, 1x světlé obdélníkové), 50 dkg odtučněného tvarohu, 15 dkg cukru moučka, 20 dkg másla, rumová esence (rumové aroma), 2 banány, čokoládová poleva

Máslo a cukr utřeme, přidáme tvaroh a trochu rumového aroma. Rozmícháme do hladka. Sušenky položíme na alobal ve třech řadách po sedmi. Můžeme je pokládat střídavě tmavá-světlá. Necelou půlku krému natřeme na první vrstvu všech sušenek a položíme...

Dezert Himaláje s tvarohem

Dezert Himaláje s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1/2 hrnku oleje, 4 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 lžička citronové kůry, 2 balení jemného tvarohu, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 hrnek cukru moučka

Připravíme si mísu. Do mísy dáme 1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa a citronovou kůru a vyšleháme do hutné hmoty. Připravíme si druhou mísu a zbylé surovin...

Dezert s jahodami a ricottou

Dezert s jahodami a ricottou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 2-3 lžičky zrnkové kávy, 100 ml rumu, 1 balení sýra riccota, 1 balení smetany ke šlehání , 2 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce Amareta, jahody, 2-3 lžíce kakaa, 1 hrst mandlových plátků

Nejprve uvaříme hrnek silné zrnkové kávy, necháme ho vychladnout, přecedíme lógr a do kávy přidáme rum. Smetanu vyšleháme dotuha, přimícháme do ní ricottu, oba cukry a amareto a vymícháme lehký krém. Piškoty namáčíme do připravené rumové kávy a ...