Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Domácí Kinder mléčný řez

Domácí pečený chléb s překvapením

Domácí pečený chléb s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 ml vody, 25 g droždí (kvasnice), 60 g Vysočiny, 1 balení taveného sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krystal, 3 lžíce česneku - sušené kořenící směsi

Do plechové nádoby od domácí pekárny nalijeme 300 ml vody. Poté nasypeme 500 g hladké mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek a vložíme do něj droždí (čerstvé, sušené). Do pravého kraje umístíme lžičku cukru, do levého lžičku soli. Do dalšího volnéh...

Domácí česneková pasta

Domácí česneková pasta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku, 2 dcl olivového oleje, 300-400 g soli

Očištěný česnek (nejlépe ze zahrádky nebo českého původu) rozmixujeme na kašičku. Přidáme kvalitní olivový olej a dochutíme solí. Dobře promícháme. Plníme do skleniček, které jsme sterilizovali ve vodní lázni. Dobře uzavřeme. Skladujeme v chladnu.

Domácí taveňák

Domácí taveňák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení odtučněného tvarohu, 2 lžička másla, 1 lžička sody bikarbóna

Do misky si vyklopíme tvaroh a přidáme lžičku jedlé sody. Necháme 10 minut stát. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo a nalijeme do tvarohové směsi. Důkladně promícháme. Výsledkem je hmota chuťově podobná kupovaným taveným sýrům, avšak bez jaké...

Nudle z domácí pekárny

Nudle z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 ml vody, 300 g hrubé mouky, 2 kapky oleje

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program nudle. Po zpracování pekárnou rozdělíme těsto na 4 - 5 dílů, které vyválíme tak tence, jak to jde. Pláty dáme proschnout buď na akumulační kamna nebo je rozvěsíme na sušáku na pr...

Domácí banánovo - rumová zmrzlina

Domácí banánovo - rumová zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 400 g banánu, 4-5 lžic cukru moučka, 3 lžíce rumu, 80 g rozinek v rumu

Smetanu ušleháme, přidáme banán -rozmixujeme, přidáme cukr, rum a opilé rozinky. Nalijeme do tvořítek na zmrzlinu a dáme zmrazit.

Minipizzy pro domácí pekárnu

Minipizzy pro domácí pekárnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 ml teplé vody, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200 g najemno nastrouhaného sýra, 400 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička koření na pizzu, 2,5 lžičky sušeného droždí (kvasnic), Na náplň: 200 g najemno nastrouhaného sýra, 50 g strouhané nivy, 1 vejce, 100 g jemně nakrájené šunky, sůl, pepř, příp. čerstvě nasekané bylinky (oregano, tymián,..), žampiony, paprika, kečup na ozdobení

Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Mezitím si připravíme náplň z uvedených surovin. Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, vytvoříme minipizzy (cca 14 kousků), pokladem...

Domácí majonéza z žervé

Domácí majonéza z žervé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení žervé, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička citronové šťávy, špetka cukru moučka, špetka soli, 1 žloutek

Žervé našleháme se žloutkem a olejem, přidáme sůl, špetku cukru a citronovou šťávu. Hodí se výborně na zeleninové saláty a ke grilovanému masu.

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 100 ml světlého piva, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka chilli koření, 7 g soli, 7 g pepře

Všechny ingredience smícháme, uzavřeme ve sklenici a necháme 5 dní v pokojové teplotě. Poté důkladně promícháme a promixujeme. Podáváme s čerstvým pečivem posypané pažitkou.

Vaječné domácí nudličky

Vaječné domácí nudličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hrubé mouky, 5 slepičích vajec, 100 ml vody, troška hrubé mouky na vyválení

Vše spojíme v hladké těsto, vyvalíme na tenký plát a necháme vyschnout, krájíme na nudličky.

Domácí suchá směs k přípravě lívanců

Domácí suchá směs k přípravě lívanců

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 3 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička sody bikarbóny, 1 lžička soli, 40 g vanilkového cukru

Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně zamícháme. Pomoci si můžeme tím, že všechny suroviny nasypeme do uzavíratelné dózy a důkladně protřepeme. Skladujeme v dobře těsnící dóze ve spíži. Až dostaneme chuť na lívanečky, přidáme ke každým 150 ...

Domácí nealko mojito

Domácí nealko mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

listy z 1 stonku máty peprné, 2 lžičky třtinového cukru, 1 limeta nebo citrón, 1,5 l vody

Listy máty omyjeme, pomačkáme a vhodíme do karafy nebo konvice. Limetu nebo citrón vymačkáme a šťávu smícháme s cukrem. Vše dobře promícháme s vodou a zalijeme mátu v konvici. Necháme dobře vychladit nebo zchladíme okamžitě kostkami ledu.

Domácí cinzano

Domácí cinzano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l bílého vína, 3 dcl vodky, 80 dkg cukru krupice, 2 pomeranče, 2-3 citróny

Do vína nasypeme cukr, přidáme na kolečka nakrájené důkladně omyté citrony a pomeranče a necháme 4 dny louhovat. Pak přecedíme přes husté síto nebo přes pláténko, dolijeme vodkou a necháme vychladit.

Domácí vitamínová bomba

Domácí vitamínová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hroznového vína, 5 mrkví, 6 jablek, 1 ananas

Hroznové víno, jablka, a mrkev omyjeme. Ananas zbavíme kůry. Mix ovoce vkládáme do odšťavňovače. Hotovou šťávu již nesladíme. Hrozny a ananas dodají sladkost. Vychladíme a můžeme podávat.

Domácí jablečný ocet

Domácí jablečný ocet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 kg jablek, 6 l vody

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, stopek a nastrouháme. Zalijeme vodou tak, aby byla 5-10 cm nad jablky, přikryjeme igelitem, upneme gumičkou a dáme na 10 dní do tepla. Dvakrát za den obsah promícháme dřevěnou vařečkou. Po 10 dnech scedíme, opět p...

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška citronové šťávy, troška cukru krystal, 1 lžíce plnotučné hořčice, troška mleté papriky , troška pepře, špetka soli, 2 žloutky, troška l slunečnicový olej

Žloutky, lžíci hořčice a špetku soli smícháme podle chuti, přidáme pepř, papriku a cukr. Možno přidat citronovou šťávu. Šleháme s přidáváním oleje až do požadované pevnosti.

Domácí becherovka

Domácí becherovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l vodky, asi 5 listečků máty peprné, 3 lžíce čaje stomaran, 1 sáček vanilkového cukru, 3 ks hřebíčku

Všechny ingredience smícháme a necháme 1 - 3 dny luhovat. Pak nápoj scedíme a podáváme vychlazený.

Domácí citronáda

Domácí citronáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 hrnku hnědého cukru, 1 l vody, 1 hrnek citronové šťávy, kousek citrónu, svazek meduňky nebo máty, led

Cukr dáme do hrnečku a zalijeme ho asi 100 ml vařící vody, aby se rozpustil. Necháme vychladnout. Džbánek naplníme do poloviny ledem, přilijeme perlivou nebo neperlivou vodu a dolijeme vychlazenou vodou s cukrem. Pak jen natrháme mátu nebo meduňku...

Domácí ovocné želé

Domácí ovocné želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 1 vanilkový cukr, 1 sklenka broskovového kompotu, 1 sáček pudinkového prášku

Do misek vyrovnáme kompotované broskve. Nálev z broskví doplníme vodou na 500 ml, přidáme vanikový puding, uvařenou hmotou přelijeme broskve a necháme vychladnout. Do jogurtu zamícháme vanilkový cukr a přelijeme již vychladlé ovoce s pudinkem. Ovo...

Domácí grilovací koření

Domácí grilovací koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžičkymleté papriky, 1 lžička chilli koření, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři spolu s chilli vločkami. Pokud máme celý kmín a celý pepř, tak je do hmoždíře přihodíme také. Poté přimícháme ostatní suroviny a máme hotovo.

Domácí sušený česnek

Domácí sušený česnek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku

Domácí česenek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Dáme na vhodný podnos a sušíme na topení,lze použít i domácí sušičku. Po usušení skladujeme na vhodném místě. Pokud potřebujeme česnekový prášek, použijeme mixer. Použití je jako u čerstvého prod...

Domácí (nejen bazalkové) pesto

Domácí (nejen bazalkové) pesto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, špetka soli, 1 lžíce pinií, 1 lžíce parmazánu, hrst čerstvě nasekané bazalky, 1 dcl olivového oleje, 5 kapek citronové šťávy

V třecí misce utřeme česnek se solí a poté přidáme pinie, parmazán, bazalku a zalijeme olivovým olejem. Nakonec přidáme pár kapek citronové šťávy.

Domácí zázvorová limonáda

Domácí zázvorová limonáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g čerstvého zázvoru, 3-4 citróny, hrst čerstvé meduňky nebo máty, 1,5 l perlivé vody, 4-5 lžic třtinového cukru

Zázvor oloupejte, nastrouhejte a vhoďte do džbánu nebo jiné nádoby. Citróny pořádně omyjte a oloupejte z nich kůru a společně s bylinkami ji přihoďte k zázvoru. Do džbánu přilijte vařící vodu (tolik, aby všechny ingredience byly ponořené), zakryjt...

Maková buchta z domácí pekárny

Maková buchta z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček nemletého máku, 1 hrneček oleje, 1 hrneček mléka, 2 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, možno přidat rozinky či kandované ovoce

Všechny ingredience dáváme postupně do pečící formy správným postupem t.j. první se dávají tekutiny , vejce, prášek do pečiva zamíchaný do mouky, mák a třeba rozinky. Dobrou chuť.

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl vody, 2 lžíce olivového oleje, 2,5 lžičky soli, 1 hrst kmínu, 1 hrst oregana, 2 hrsti lněného semínka, 60 dkg hladké mouky, 2 lžičky cukru moučka, 0,5 balení droždí, 2 hrsti slunečnicového semínka, 15 dkg eidamu

Do pekárny nalijeme 4 dcl vlažné vody a olej. Přidáme sůl, kmín, oregáno a lněné semínka. Nasypeme mouku, cukr a přidáme půlku droždí (pokud máme sušené, tak dvě lžičky). Zapneme program 1 (basic) a ve chvíli, kdy časovač ukazuje 2:17, přidáme do...

Základní těsto do domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 100 ml oleje, 3 lžičky cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Suroviny vložíme do pekárny podle uvedeného rozpisu. Když dáváme slané náplně, zapékáme klobásy, nebo děláme těsto na pizzu, dáme do těsta místo 3 lžiček cukru jen jednu. Nastavení pekárny: Program Těsto Těsto lze použít na cokoliv, co se dělá ...