Chybějící obrázek

Domácí nakládáné zelí

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
0min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1471 kalorií
29.0g cukrů
0.0g tuků
101.0g bílkovin


Příprava

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky(nastrouháme). Košťály odstraníme. Nastrouhané zelí smícháme se solí, koprem a kmínem. Přidáme nastrouhanou mrkev, jablka a několik bobkových listů. Zelnou směs vkládáme do sterilních nádob a dobře upěchujeme. Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháme prostor, aby šťáva během kvašení nepřetékala. Povrch připraveného zelí přikryjeme vyvařeným kouskem plátna a důkladně zatížíme. Podle toho jak je nádoba se zelím velká, ji necháme 1 až 2 dny v teple(18 C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti(asi 8 až 10 C) k dalšímu kysání. Zpočátku můžeme zelí opakovaně stlačovat. Povrch zelí musí být po celou dobu přípravy i přechovávání zalitý šťávou, jinak plesniví.

přidejte na:
Jiřulka

02. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept, robím podobne
palino 18. 11. 2016, 21:21