Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Dresink tisíce ostrovů

Česnekový dresink

Česnekový dresink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,1 l vody, 1 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, 1 špetka soli, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka cukru moučka

Ve vodě rozmícháme olej, sůl, cukr a pepř. Nakonec přidáme jemně nasekaný česnek. Dresink necháme před použitím do druhého dne rozležet v chladničce. Použijeme jej přecezený nebo v něm česnek necháme.

Dresink tisíce ostrovů

Dresink tisíce ostrovů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka majonézy, 1/2 sklenky kečupu, 1 nakrájená cibule, 1 lžička Tabasca, 5 kyselých nastrouhaných okurek, sůl, pepř bílý

Všechny suroviny dobře smícháme a můžeme podávat k masům.

Nivový dresink

Nivový dresink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce mléka, Vegeta, 1 stroužek česneku, kousek Nivy

Česnek prolisujeme, nivu najemno nastrouháme, jogurt, smetanu a mléko smícháme, přidáme česnek, nivu a okořeníme vegetou.

Zelenina na grilu s dresinkem

Zelenina na grilu s dresinkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dýně (zbavená semínek), 1 cuketa (zbavená semínek a vnitřní dužiny), 10 přepůlených rajčat, 1 svazek jarní cibulky, 6 lžic olivového oleje, mořská sůl a pepř dle potřeby, Na bazalkový dresing: několik lístků čerstvé bazalky, 3 lžíce olivového oleje, troška citronové šťávy, mořská sůl a pepř

Gril rozpalte na střední teplotu (200-250°C). Zeleninu očistěte, dle potřeby pokrájejte, dejte do misky, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Vše mírně proházejte, aby se chutě pospojovaly. Zeleninu vyskládejte na gril do míst, kde není takový žár...

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g fety, 3 nektarinky, 1 okurka, 1 červená cibule, 1 citrón, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce kopru, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce máku

Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citrónovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit, opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák. Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Okurku rozpůlí...