Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Drobenková buchta s ovocem

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rebarbory, 200 g ovesných vloček, 200 g hladké mouky, 60 g třtinového cukru, 150 g másla, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička skořice, 4 lžíce cukru krupice

Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Smícháme ji s bramborovým škrobem, cukrem krupice a skořicí. Přeneseme do koláčové formy. Z ovesných vloček, mouky, třtinového cukru a másla připravíme drobenku, kterou vysypeme na rebarboru. Pečeme 20...

Minimazance s drobenkou

Minimazance s drobenkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké pšeničné mouky, 100 g másla, 250 ml mléka, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 20 g droždí (kvasnic), 3 žloutky (1 na potírání), 1 lžička nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného citrónu, špetka soli, 2 lžíce špaldové mouky, 1 hrst mletých lískových oříšků, 2 lžíce jahodového džemu, 2 lžíce másla

Mouku prosejeme do mísy a přidáme sůl. Mléko dáme do kastrůlku a lehce ohřejeme tak, abychom v něm udrželi prst. V jiném kastrůlku rozpustíme máslo a necháme chladnout. Lžíci cukru odebereme, zbytek vsypeme k mouce spolu s vanilkovým cukrem a citr...

Jablečná buchta s drobenkou

Jablečná buchta s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnečky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání, Náplň: 6 jablek, 1 lžíce másla, 2 a 1/2 lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky

Jablka oloupeme a odřízneme jadřince. Jablka nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Vejce rozklepněte, oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do pěny. Přisypte vanilkový cukr, postupně přimíchejte...

Kynutý jahodový koláč s drobenkou

Kynutý jahodový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 lžíce másla, 1 lžička cukru krystal, 20 g droždí (kvasnice), 150 ml mléka, špetka soli, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 600 g jahod, troška citronové kůry, 3 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce cukru moučka, 1-2 lžíce Hery

Z mléka, lžičky krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo, žloutky a 1 lžíci moučkového cukru vyšleháme. Přidáme prosátou mouku, kvásek, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté těsto vyválíme, p...

Drobenková buchta s ovocem

Drobenková buchta s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/8 másla, 1 necelý hrnek mléka, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 sklenice 0,7 l ovocného kompotu dle vlastního výběru

Do mísy smícháme mouku s cukrem a máslem a rukou si rozdrtíme drobenkovou směs. Odebereme 1 hrnek a do zbytku přidáme mléko, rozšlehaná vejce a prášek do pečiva. Mezitím si zcedíme kompot, aby ovoce mělo čas odkapat. Těsto roprostřeme na předem vy...

Reveňový koláč s drobenkou

Reveňový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 140 g máslo + 40g na drobenku, 300 g rebarbory, 100 g cukru krystal na karamel + 40g na drobenku, 1 dcl smetany, 80 g polohrubé mouky, 1 dcl rumu

Z hladké mouky, cukru moučky a 100g másla umícháme těsto. Dáme do formy a na několika místech ho propíchneme. Rebarboru očistíme, nahrájíme na kostičky a dáme na těsto. Posypeme drobenkou z 40g másla, 40g cukru a polohrubé mouky. Necháme péct při ...

Jablečný koláč s drobenkou

Jablečný koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 60 g másla, 2 žloutky, 20 g droždí (kvasnice), 60 g cukru krystal, 300 ml mléka, 1 kg jablek, 1 a 1/2 lžičky skořice, 3 lžíce hrubé mouky, 3 lžíce cukru moučka, 1 lžíce Hery

Z droždí, trochy mléka a krystalového cukru připravíme kvásek. Kvásek spolu s rozpuštěným máslem, vlažným mlékem, špetkou soli a se žloutky smícháme s moukou a vypracujeme vláčné těsto. Nakynuté těsto vyválíme a přeneseme na vymazaný větší plech. ...

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 3/4 šálku cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení zakysané smetany (175 g), 200 g brusinek (sušené nebo směs sušených a mražených), 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Rozšleháme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně po jednom vešleháme vejce. Do napěněné směsi přimícháme zakysanou smetanu, mouku s kypřícím práškem a špetku soli. Směs rozdělíme do formiček vymazaných tukem, posypeme brusinkami a navrchu d...

Ostružiny pod mandlovou drobenkou

Ostružiny pod mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g ostružin, 40 g cukru krupice, 20 g hrubé mouky, 30 g másla, 50 g mandlí

Ostružiny smícháme se lžící cukru a rozdělíme do zapékacích misek (můžeme lehce pomačkat). Zbytek cukru smícháme s moukou a máslem nakrájeným na kostičky a vytvoříme drobenku, do které pak opatrně zapracujeme plátky mandlí. Tuto drobenku dáme na ...

Hruškový koláč s drobenkou

Hruškový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, špetka soli, 1 kostka droždí (kvasnic), 3 žloutky, 100 g Hery, 50 ml oleje, 1 lžíce cukru krupice, Náplň: 1 kg nahrubo nastrouhaných oloupaných hrušek, citrónová šťáva, mletá skořice, hřebíček, cukr podle chuti, 5 cl rumu, Drobenka: 150 g hladké mouky, 100 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka

V širším kastrolu dusíme spolu s citrónovou šťávou nahrubo nastrouhané hrušky, do kterých jsme přidali též mletou skořici a mletý hřebíček, můžeme přidat podle chuti cukr a za častého promíchávání chvíli dusíme . Pustí-li si hrušky dostatek šťávy,...

Drobenkový koláč s tvarohem

Drobenkový koláč s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

na drobenku: 500 g polohrubé mouky, 150 g cukru moučka, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 200 g másla, 1 vejce, 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku, na náplň: 500 g tvarohu, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 vejce, 500 ml mléka

Všechny suroviny na náplň rozmícháme dohladka, případně rozšleháme elektrickým šlehačem. Vznikne velmi řídká hmota. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme na kousky posekané máslo a rukama vyrobíme drobenku. Přidáme k ní celé...

Zapečený květák se sýrovou drobenkou

Zapečený květák se sýrovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce vinného octa, 1 konzerva fazolí, 1 hrst nasekané bazalky, 80 g studeného másla, 120 g polohrubé mouky, 50 g nastrouhaného Eidamu, špetka soli, špetka pepře, 500 ml rajčatového pyré

Troubu rozehřejeme na 200°C. Květák rozdělíme na malé růžičky, opereme je ve studené vodě a přesuneme do kastrolu s vroucí vodou okyselenou citronovou šťávou. Vaříme bez pokličky asi 3 minuty, osolíme a vaříme další minutu. Pak slijeme vodu, květá...

Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu

Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 190 g hladké mouky, 125 g másla, 1 lžíce cukru krupice, špetka soli, 2 lžíce ledové vody, Náplň: 1.3 kg jablek, 100 g cukru krupice, 100 g propláchnutých a okapaných rozinek, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky nového koření, 1 špetka mletého muškátového oříšku, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rozpuštěného másla, Drobenka: 80 g másla, 80 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky

Ingredience na těsto smícháme a jemně rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice. Mezitím si oloupeme jablka a zbavíme je jadřinců. Nakrájíme na kostičky a vložíme do velké mísy. Přidá...

Tvarohový koláč z drobenky podle Apetitu

Tvarohový koláč z drobenky podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 1 hrneček polohrubé mouky, 1/2 hrnečku cukru moučka, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 100 g másla, Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 balení zakysané smetany, 1/2 hrnečku cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, libovolné ovoce (lesní ovoce, maliny nebo jahody), 2-3 lžíce rumu

Z uvedených přísad na těsto utvoříme v míse drobenku. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a asi 3/4 drobenky rovnoměrně rozložíme na dno, prsty ji lehce přimáčkneme. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, rumem, oběma cukry a pudinkovým...

Broskvový koláč s drobenkou

Broskvový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 300 g cukru moučka, 130 ml vody, 1 kypřící prášek do pečiva, 350 g hrubé mouky, čerstvé broskve, trochu másla, hladké mouky a cukru moučky na drobenku, trochu hladké mouky na obalení broskví

Žloutky a moučkový cukr vyšleháme do pěny, přidáme vodu, prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na jemně vymazaný plech. Měsíčky broskví lehce obalíme v mouce a uložíme na těsto a posypeme je drobenkou....