Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Dršťky s kapií

Dršťky s kapií

Dršťky s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg drštěk, 10 lžic mletého uzeného masa, 3 červené kapie, 2 sladkokyselé okurky, 1 zeleninový bujón, 3 lžíce hladké mouky, 5 lžic tatarské omáčky

Očistíme kapie, omyjeme je a nakrájíme na nudličky. Uzené maso pomeleme a okurky také. Uvařené dršťky nakrájíme na menší kousky. Do 750 ml vody dáme vařit nakrájenou kapii, poté přidáme bujóna dršťky. V 200 ml studené vody rozmícháme hladkou mouku...

Dršťky s uzeným bůčkem

Dršťky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg uvařených drštěk, 2 lžíce hladké mouky, 1 zeleninový bujón, 4 lžíce uzeného bůčku, 4 plátky goudy s pepřem, 3 lžičky sladkokyselé okurky

Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí ho i s okurkami pomeleme na masovém mlýnku. Bůček a okurky jsou na dochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit dle...

Zadělávané dršťky s uzeným masem

Zadělávané dršťky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g dršťek, 250 g kořenové zeleniny, 2 větší cibule, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati, 80 g sádla nebo slaniny, 3-4 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a majoránku podle potřeby, 200 g vařeného uzeného masa (nadrobno posekaného), špetka mletého zázvoru, 150 ml sladké smetany

Dôkladne vyumývané držky dáme variť do studenej vody. Necháme zovrieť, vodu zlejeme a držky znova zalejeme horúcou vodou. Potom ich s očistenou koreňovou zeleninou uvaríme domäkka. Po uvarení ich scedíme a pokrájame na hrubšie rezance. Na masti a...