Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Drůbeží pomazánka s vejci

Domácí drůbeží bujón (vývar)

Domácí drůbeží bujón (vývar)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g kuřete, 2,5 l neperlivé vody, 50 g mrkve, 50 g petržele, 40 g celeru, několik semínek koriandru, 20 g soli

Vykuchané kuře bez kůže, rozpůlíme a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a osolíme. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni cca 2 hodiny. Poté přidáme čistou zeleninu a vaříme dál asi půl hodiny, a...

Drůbeží nudličky s pórkem

Drůbeží nudličky s pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecího nebo krůtího masa, 2 pórky, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce másla

Bílé části pórku nakrájíme na tenká kolečka a na másle je podusíme ve vlastní šťávě. Omyté a osušené kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky, promícháme se solamylem a grilovacím kořením. Nudličky vložíme na rozpálený olej a prudce ores...

Placky z drůbežího masa

Placky z drůbežího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 5 vajec, 2 lžíce Solamylu, 1 konzerva drcené kukuřice, 1-2 lžičky kari koření, sůl, 1 lžíce Vegety, rostlinný olej na smažení

Hydinové mäso pokrájame na drobné kúsky. Do misy si dáme 5 celých vajec, 2 pol. lyžice solamylu a dobre vymiešame (aby nezostali žiadne hrčky), potom pridáme podľa chuti karí korenie, soľ a vegetu. Do tejto zmesi vložíme pokrájané mäso a sterilizo...

Pikantní drůbeží játra

Pikantní drůbeží játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g drůbežích jater, 100 g uzeného špeku, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 česnek, 250 g kečup, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku grilovacího koření , 1 hrneček hladké mouky, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 250 ml vody

Játra omyjeme a obalíme v mouce. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu a vyškvaříme. Vyjmeme ho děrovanou naběračkou a přidáme olej (tuk se nepřepaluje). Vložíme játra, která po obou stranách opečeme, zalijeme sojovou omáčku...

Drůbeží cihla

Drůbeží cihla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích nebo krůtích prsou, 150 g šunky nebo šunkového salámu, 200 g Ementálu v plátcích, 150 ml mléka, 2 vejce, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

Vejce rozkvedláme s mlékem a solí,přisypeme postupně mouku a vypracujeme vláčné těstíčko.Maso omyjeme,osušíme,naklepeme,osolíme,opepříme a nakrájíme na tenké plátky.Formu na biskupský chlebíček vytřeme důkladně máslem a postupně do ní skládáme stř...

Drůbeží salát se sýrem

Drůbeží salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drůbežího vařeného nebo pečeného masa, 200 g tvrdého sýra, 2 ks vajec, 200 g majonézy, sůl dle chuti, hořčice dle chuti, pepř dle chuti, citrónová šťáva

Pečené nebo vařené drůbeží maso nakrájíme na jemné nudličky, dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájená vejce a lehce promícháme s ochucenou majonézou.

Pomazánka z drůbeží paštiky

Pomazánka z drůbeží paštiky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 1 balení drůbeží paštiky, 1 menší cibule, 1/4 kostky drůbežího bujónu, 1 hrst burizónů, 4 ks vajec, špetka soli, troška pažitky

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, podlijeme malým množstvím vody, přidáme slepičí bujón a povaříme. Drobně nakrájenou paštiku v bujónu prohřejeme, vmícháme burizony, rozšlehaná vejce a necháme srazit. Hotovou pomazánku posypeme jemně nase...

Kedlubny plněné drůbežím masem

Kedlubny plněné drůbežím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kedlubnů, 50 g másla, 1 cibule, 300 g pečeného drůbežího masa, strouhaný muškátový ořech, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce hladké mouky, 50 g anglické slaniny, 150 g dušených hub, 1 šálek vývaru, sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostičky, přidáme kostičky anglické slaniny, podušené houby, osolíme, opepříme a na másla opečeme. Pak zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, opepříme, osolíme, okořeníme muškátovým květem a povaříme. Do zahoustlé směsi ...

Drůbeží na zelenině

Drůbeží na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 mrkve, 125 g celeru, 1 paprika, 5 stroužků česneku, grilovací koření, Solamyl, sůl, olej, olej

Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a obalíme v solamylu. Nakrájíme cibuli na měsíčky, celer na tenké nudličky, mrkvičku na tenké proužky, papriku na kostičky a česnek na tenká kolečka. Zeleninu osmahneme na oleji, pak přidáme drůbeží maso a ...

Guláš z drůbežích žaludků

Guláš z drůbežích žaludků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežích žaludků, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, kmín, pepř

Očištěné a omyté žaludky prudce opečeme na cibulce, osmažené na oleji, zaprášíme moukou, přidáme kmín, pepř, osolíme, podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Před dokončením dochutíme sojovou omáčkou.

Pomazánka z drůbežího masa

Pomazánka z drůbežího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 talířek pečeného drůbežího masa, 2 lžíce másla, 1 vejce natvrdo, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, sůl, tuk a šťáva z vypečeného masa

Drůbeží maso umeleme dvakrát na masovém mlýnku s přídavkem dvou lžic šťávy z pečeně (bez přídavku šťávy by umleté maso bylo suché). Změklé máslo rozetřeme se solí, přidáme drůbeží maso, jemně nakrájené vejce, worcestrovou omáčku a napěníme. Podle ...

Špagety s drůbežím  masem a bazalkou

Špagety s drůbežím masem a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špaget, 200 g drůbežího masa, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 zelená paprika , 2-4 rajčata, 2-5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře, 10-15 lístků bazalky, 1 balení kečupu

Na rozpálené pánvi orestujeme slaninu s drůbežím masem, maso může být i vařené, přidáme česnek, nakrájený na drobná kolečka, cibuli, zelenou papriku, rajská jablíčka a vše orestujeme. Po pár minutách přidáme sůl a trošku pepře. Listy bazalky nakr...

Drůbeží pomazánka s vejci

Drůbeží pomazánka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 200 g uvařeného kuřecího masa, 2 uvařená vejce, špetka soli, špetka pepře, troška pažitky

Maso umeleme nebo nakrájíme na malé kousky, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme najemno. Vše utřeme společně s máslem a najemno nasekanou pažitkou. Mažeme na bílé pečivo nebo toasty.

Drůbeží salát jemný

Drůbeží salát jemný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného drůbežího masa, 200 g vařeného celeru, 150 g sterilovaných okurek, 1 jablko, 100 g hrášku, špetka soli a pepře, 1 lžička worcesterové omáčky, 50 g majonézy, 100 ml ušlehané šlehačky

Do mísy dáme nakrájené vařené drůbeží maso, nakrájený vařený celer, pokrájené okurky, nadrobno nakrájené jablko a hrášek. Dochutíme solí, pepřem, worcesterem a poté promícháme s majonézou a šlehačkou. Vše dobře promícháme.

Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g drůbežích jater, 4 šalotky nebo 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 200 g másla, 1 lžíce oleje, 3 lžíce (50 ml) suchého cherry, sůl a pepř

Játra očistěte od blanek a žilek a ponechejte je vcelku. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťte polovinu másla s olejem. Vsypte šalotku a restujte ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidejte česnek a drůbeží játra a ...

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mraženého či čerstvého zeleného hrášku, 2-3 lžíce másla, přiměřené množství soli dle chuti, 1 střední cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžička koriandru mletého, 1 lžíce sušené bazalky, voda, 400 g kuřecích jater, trocha rostlinného oleje či sádla na smažení

Hrášek chvilku podusíme v trošce horké osolené vody a přidáme máslo. Opraná a očištěná játra pokrájíme a osmahneme na tuku, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a přidáme koření. Posléze hrášek smícháme s játry a prohřejeme.