Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Džem s černých třešní s amaretem

Džem s černých třešní s amaretem

Džem s černých třešní s amaretem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg třešní, 500 g třtinového cukru, 40 ml amareta, 1 ks citrónu, 10 g pektinu

Třešně vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Smícháme je s cukrem a necháme aspoň 4 hodiny odležet (klidně přes noc), aby pustily šťávu. Poté přidáme amareto, citrónovou šťávu a pektin a vaříme asi 25 minut. Směsí naplníme asi 4 sklenice, které je...

Meruňkový džem s mandlemi

Meruňkový džem s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 750 g cukru krystal, 2 ks citrónu, 1 hrst mandlí

Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Smícháme je s polovinou cukru a šťávou z jednoho citrónu. Necháme 2 hodiny uležet, aby meruňky pustily šťávu. Poté meruňky dusíme do měkka – v průběhu přidáme šťávu z druhého citrónu a zbytek cukru. N...

Mandlovo - višňový džem s jablky

Mandlovo - višňový džem s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mandlových lupínků, 450 g višní bez pecek, 1 kg želírovacího cukru, 900 g jablek, 100 g banánů, 2 lžíce citronové šťávy

Vypeckované višně omyjeme a smícháme s želírovacím cukrem. Necháme 24 hod. odstát. Oloupaná jablka nastrouháme na jemno, přidáme banán, odležené višně s cukrem a uvedeme do varu. Dochutíme citronovou šťávou. Vaříme 5-7 minut. Mandlové vločky na ...

Banánový džem s pomerančem

Banánový džem s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 banánů, půl hrnek voda, 1 hrnek pomerančové šťávy, 1/2 hrnku citronové šťávy, 2 hrnky želírovacího cukru

Vše kromě banánů vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Následně přidáme rozmačkané banány a chvíli povaříme, ještě horké lijeme do skleniček.

Ostružinový džem s aronií

Ostružinový džem s aronií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml vody, 3 hřebíčky, 30 dkg aronie, 1,2 kg ostružin, 1 kg cukru krystal, 1 sáček Želírfixu 2:1, 1 lžička kyseliny citronové, 1/4 lžičky mleté skořice, 25 ml rumu

V 1/2 litru vody povaříme 15 minut 3 hřebíčky, které vyndáme. Potom do té vody dáme vařit 30 dkg aronie a po 5 minutách přidáme ostružiny. Vaříme asi 15 minut, potom ovoce rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přichystáme si 1 kg cukru krystal a tro...

Ostružinový džem s jablky

Ostružinový džem s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ostružin, 500 g jablek, 500 g cukru krupice, 40 ml vody

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kostičky. Poté je podusíme na 4 lžících vody. Přidáme k nim celé ostružiny a cukr a povaříme do zhoustnutí. Horkým džemem naplníme skleničky, dobře zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru. Sterilujeme 15 ...

Třešňový džem s broskvemi

Třešňový džem s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg třešní, 1 kg broskví, 1,5 l vody, 1,5 kg želírovacího cukru

Broskve ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, abychom uvolnili slupku, a oloupeme. Vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Ovoce smícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cuk...