Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Ernstbrunnerský jablkový moučník

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 120 g másla, 80 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce mléka, Náplň: 800 g jablek, 5 lžic medu, 2 lžičky skořice, 2 lžíce rumu, 50 g rozinek, Krém: 250 ml mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 50 g cukru krupice, 2 vejce, na posypání hrst mandlových lupínků, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla

Mouku smícháme s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, změklé máslo, lžíci mléka a zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut chladit. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Do hrnce dáme ...